Θα ήταν το όνειρο του κάθε φανατικού της αυθεντικής ελληνικής μαγειρικής να βρεθεί στη μεγάλη λίστα του περιοδικού Olive.

Στην πραγματικότητα οι ταβέρνες που είναι αξιόλογες και προσφέρουν αληθινή ελληνικού κουζίνα, η οποία στηρίζεται σε παράδοση, σωστές τεχνικές και άρτιες πρώτες ύλες, είναι πολύ περισσότερες από 250. Το να επιλέξει κανείς μόνο τόσες αποτέλεσε μια ιδιαίτερα δύσκολη και περίπλοκη υπόθεση για την συντακτική ομάδα του περιοδικού Olive που κατέγραψε τελικά την τελική λίστα, με τη συνείδηση ότι αφήνει έξω από αυτή αρκετά σημαντικά ταβερνεία της χώρας.


Στο Olive που κυκλοφορεί με το Θέμα της Κυριακής παρουσιάζονται πολλές και διάφορες κατηγορίες ταβέρνας. Ψαροταβέρνες, χασαποταβέρνες, μπακαλοταβέρνες, κοσμικές, οικογενειακές, επαρχιακές και αθηναϊκές, μοντέρνες γαστροταβέρνες κ.ο.κ. Κάθε μία έχει τη δική της ξεχωριστή χάρη, όλες όμως έχουν μια κοινή φιλοσοφία ισότητας. Η ταβέρνα είναι οικεία, προσιτή και πάνω από όλα ανεπιτήδευτη, τους χωράει όλους και τους δέχεται ακριβώς όπως είναι από όπου κι αν προέρχονται.


Η τελική λίστα περιέχει ταβέρνες απ’άκρη σ’άκρη της Ελλάδας. Από πολυσύχναστους δρόμους μέχρι σημεία στα οποία αν δεν υπήρχαν συγκεκριμένες ταβέρνες δεν θα βρισκόταν ψυχή. Αυτή είναι μία ακόμα ομορφιά της Ελλάδας: Ότι όπου κι αν βρεθείς, υπάρχει κάπου μια οικογένεια που συνεχίζει την παράδοση με μεράκι, γνώση και πάθος.


Το Olive που κυκλοφορεί με το Θέμα έχει μια ιδιαίτερη αξία ακριβώς διότι φωτίζει αυτά ακριβώς τα σημεία.

250 κορυφαίες ταβέρνες στην Ελλάδα σε πόλεις, χωριά, βουνά, παραλίες και στη μέση του πουθενά