Πάρτι με magnum σαμπάνιες, φαγητό από βραβευμένους σεφ, αποδράσεις με ηρεμία σε μικρά ξύλινα lodge και βόλτες για συλλογή μανιταριών στην άγρια φύση.
Ένα ταξίδι απολαυστικό, αξέχαστο και υπέροχα διαφορετικό από το συνηθισμένο. Πέντε ορεινά μέρη, όπου τα χιονισμένα τοπία μένουν αξέχαστα και η après ski εμπειρία για τη χιονισμένη φύση, μοιάζει ένα ταξίδι για τις αισθήσεις
La Folie Douce, Val d’Isère, Γαλλία
Σε ένα παραδοσιακό ξύλινο κτήριο, φιλοξενούνται πέντε εστιατόρια και ένα VIP club. Οι επισκέπτες του La Folie Douce που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.400 μέτρων έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αυθεντική ιταλική κουζίνα στο εντυπωσιακό La Cucucina, ένα γευστικό σνακ στο La Petit Cuisine, γαλλικά τυριά και κρασιά καπνίζοντας το πούρο τους στο Les 3 Caves ή ακόμα και ένα τέλειο burger στο Le Butcher -ένα hot spot με street food. Ναυαρχίδα των γευστικών προτάσεων είναι όμως το περίφημο La Fruitière, ένα εστιατόριο με δημιουργική γαλλική κουζίνα της οποίας, ηγείται ο σεφ Franck Mischler. Η κάρτα του έχει αναφορές στην παράδοση αλλά ο Mischler προσδίδει στις προτάσεις του μια σύγχρονη πινελιά. Οι γεύσεις τιμούν το ορεινό terroir του La Folie Douce, μέσα από ένα σύγχρονο φίλτρο γευστικής κομψότητας. Στην τεράστια ηλιόλουστη βεράντα του εστιατορίου με την ολόλευκη θέα των βουνών, οι επισκέπτες μπορούν να διασκεδάσουν στους ρυθμούς του καμπαρέ La Folie Douce, καθώς καθημερινά λαμβάνουν χώρα σόου και παραστάσεις.
L´Ovella Negra, Ανδόρρα
Το ορεινό boutique Lodge που το όνομα του σημαίνει «Το μαύρο πρόβατο», βρίσκεται σε μια κοιλάδα της Ανδόρρας 1.800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Στη γύρω περιοχή συναντάμε πολυάριθμα μονοπάτια και περιηγήσεις, λίμνες μοναδικής ομορφιάς με θέα που κόβει την ανάσα. Οι φανατικοί επισκέπτες αυτού του παραμυθένιου καταλύματος το επιλέγουν για την απλότητά του, την άγρια ομορφιά του τοπίου, αλλά και τις μοναδικές, εποχιακές γεύσεις του εστιατορίου Lodge Canteen. Στο μενού κυριαρχούν οι παραδοσιακές γεύσεις, όπως το Escudella, μια Καταλανική σούπα από τους μοναχούς του 14ου αιώνα, με κρέας, ζυμαρικά και ρεβίθια και το Favetes, με αρακά, αλλαντικά και μυρωδικά χόρτα. Την κάρτα υπογράφει ο σεφ Guillermo Aliberti με καταγωγή από την Ουρουγουάη και την Παταγονία που, μετά από πολλά ταξίδια, ερωτεύτηκε το άγριο τοπίο της Ανδόρρας. Το L’ Ovella Negra, απευθύνεται σε εκείνους που λατρεύουν τη φύση και την πεζοπορία σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ η ομάδα που το «τρέχει» με την επίβλεψη της ιδιοκτήτριας Prisca Llagostera, αποτελείται από συλλέκτες μανιταριών και λάτρεις του φαγητού και του κρασιού.
L’Apogée, Courchevel, Γαλλία
Ένα πολυτελές παλάτι γνωστό για την εξαιρετικά εύκολη πρόσβαση που έχει στις πίστες του σκι και τις παροχές υψηλής ποιότητας. Ένα μέρος για να τους δείτε και να σας δουν, καθώς συγκεντρώνει την αφρόκρεμα της διεθνούς αριστοκρατίας. Εδώ λειτουργούν και το L’Apogée Club, ιδανικό σημείο συνάντησης για χαλάρωση après ski με γαλλική κουζίνα. Το δημοφιλές Beefbar Courchevel, που το μενού του είναι αφιερωμένο στην κρεατοφαγία, αλλά και ένα Cigar lounge με τα πιο εκλεκτά πούρα, παλαιωμένα ποτά και κρασιά. Ο executive σεφ του L’ Apogée, Romain Antoine, είναι υπεύθυνος για τη φινέτσα των προτάσεων της κουζίνας που χαρακτηρίζεται και από τις αναφορές στην Αλπική τοπική γαστρονομία. Στις παροχές του ξενοδοχείου, συμπεριλαμβάνονται, επίσης, έλκηθρο με σκύλους για εκδρομές στις γύρω περιοχές, βόλτες με χιονοπέδιλα στο σιωπηλό χειμερινό παράδεισο της περιοχής, αλλά και βόλτες με άμαξα ή ακόμα και αερόστατο.
Tio Bob’s, Χιλή
Tο χιονοδρομικό κέντρο Ski Portillo είναι το παλαιότερο στις Άνδεις της Χιλής και κοντά στα σύνορα με την Αργεντινή. Γνωστό για την εκπληκτική θέα στη λίμνη Inca και τη μεγάλη ποικιλία από πίστες για όλα τα επίπεδα. Εδώ βρίσκεται και το εστιατόριο Tio Bob’s αγαπημένο σημείο συνάντησης après ski των σκιέρ και των snowboarders. Στους εξωτερικούς χώρους αλλά και εσωτερικά στο ρουστίκ περιβάλλον, το μενού που σερβίρεται είναι απλό και γευστικό, χωρίς γαστρονομικές υπερβολές. Εδώ θα δοκιμάσετε τα φημισμένα κρέατα της περιοχής, τοπικές σούπες, burgers και μεγάλη ποικιλία από κοκτέιλ. Εκείνο όμως που κυριαρχεί στα ενδιαφέροντα των επισκεπτών είναι τα δραματικά τοπία που κόβουν την ανάσα και είναι πόλος έλξης επισκεπτών από όλη τη Νότια Αμερική -και όχι μόνο. Η ζωντανή ατμόσφαιρα που διαθέτει, ειδικά τα ηλιόλουστα χειμωνιάτικα μεσημέρια, το έχουν τοποθετήσει στην υψηλότερη θέση των lighlights του Portillo.
Bar Gyu+, Niseko, Ιαπωνία
Η περιοχή Νισέκο στο Χοκάιντο, το βορειότερο νησί της Ιαπωνίας, φιλοξενεί το καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας. Εδώ βρίσκονται πολυτελή resorts, εστιατόρια και μπαρ, ενώ το χιόνι έχει ύψος 15 περίπου μέτρων σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα, καθιστώντας την περιοχή ως ένα από τα πιο χιονισμένα μέρη στον κόσμο. Το κέντρο του Νισέκο διαθέτει μια νεανική σκηνή με δεκάδες μαγαζιά με ζωντανή μουσική και προσέλευση κόσμου από όλη την Ιαπωνία. Εδώ βρίσκεται το Bar Gyu+, γνωστό και ως “The Fridge Door Bar”, ένα εμβληματικό speakeasy μπαράκι που λειτουργεί από το 1999. Η διάσημη είσοδός του, είναι μια μικρή κόκκινη vintage πόρτα από παλιό αυτόματο πωλητή Coca-Cola, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να πρέπει να σκύψουν για να περάσουν στο εσωτερικό. Φυσικά εξειδικεύεται στα σπάνια ιαπωνικά ουίσκι και από τα ηχεία του ακούγεται απαλή τζαζ μουσική. Αν και σχεδόν όλα τα στέκια apres ski λειτουργούν μέχρι το απόγευμα, το συγκεκριμένο είναι διάσημο για τη νυχτερινή θέα που αποκαλύπτεται πίσω από το μεγάλο παράθυρο της μπάρας και προσφέρει μια εντυπωσιακή θέα στο χιονισμένο δάσος στους πρόποδες του βουνού.