Ένας χώρος φιλοξενίας που εντάσσει την οινική ιστορία της περιοχής και δίνει επιλογές διαμονής στην πατρίδα του Αγιωργίτικου

«Για εμάς η Κυρά Νεμέα είναι η μάνα που μας φροντίζει, η πατρίδα που μας μεγάλωσε και η δασκάλα που μας έμαθε τα μυστικά. Άγρια και τρυφερή μαζί. Για αυτό και τη φωνάζουμε με το χαϊδευτικό της. Kera Neme». Κάπως έτσι η Μαρία Αθανασίου, μας εξηγεί το όνομα, όπου μαζί με τον συνιδιοκτήτη και σύζυγό της Χρήστο Κόρακα, αποφάσισαν να δώσουν στο νέο ξενοδοχείο.

Πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει την οινοτουριστική εμπειρία της Νεμέας και να δώσει στον επισκέπτη την επιλογή μετά το σεργιάνι στα αμπέλια, στα οινοποιεία αλλά και στα πανέμορφα χωριά της Νεμέας, να διαμείνει στην περιοχή.
Το Kera Neme, βρίσκεται στην καρδιά του οικισμού της Νέμεας και προσφέρει 9 άνετα ατμοσφαιρικά δωμάτια σε boho style, και ιδανική ατμόσφαιρα, που συμπληρώνει τις οινικές αποδράσεις. Φυσικά υλικά, με κυρίαρχο το ξύλο και την πέτρα, γήινοι χρωματικοί τόνοι, μοντέρνες πινελιές, μινιμαλισμός όσο πρέπει, άνετα μπάνια, και χαλαρό κλίμα, κυριαρχούν σε όλους τους χώρους. Πρωινό, με τοπικές πίτες, τηγανόψωμο, σπιτικές μαρμελάδες, μέλι, πετιμέζι και χωριάτικα αυγά, προετοιμάζουν τους επίδοξους οινοτουρίστες για τις εξορμήσεις τους.

Kera Neme: Ενα ξενοδοχείο στη Νεμέα που λατρεύει το κρασί
Kera Neme: Ενα ξενοδοχείο στη Νεμέα που λατρεύει το κρασί
Kera Neme: Ενα ξενοδοχείο στη Νεμέα που λατρεύει το κρασί

Οι γαστρονομικές επιλογές

H κουζίνα προτείνει ένα νόστιμο burger με χειροποίητο ψωμί, ένα panini – sandwich, το οποίο μάλιστα έχει και το όνομα του ξενοδοχείου, ραβιόλια, pinsa και σαλάτα. “Αυτές είναι κάποιες βασικές επιλογές, θέλοντας να δώσουμε στον επισκέπτη, τη δυνατότητα αν δεν θέλει να βγει, να μπορέσει να δοκιμάσει κάτι απλό και νόστιμο και να συνοδεύσει κάποιο από τα τοπικά κρασιά του κελαριού” μας λέει η κ. Αθανασίου.

Kera Neme: Ενα ξενοδοχείο στη Νεμέα που λατρεύει το κρασί
Kera Neme: Ενα ξενοδοχείο στη Νεμέα που λατρεύει το κρασί

Το κελάρι

Στο ατμοσφαιρικό κελάρι του ξενοδοχείου διοργανώνονται γευσιγνωσίες των τοπικών κρασιών, αλλά και επιλεγμένων ελαιόλαδων της περιοχής. Μία εξαιρετική πρόταση διαμονής, η οποία παράλληλα λειτουργεί και ως χώρος που πραγματοποιούνται εκδηλώσεις εταιρειών. Το ξενοδοχείο εκτείνεται σε δύο ορόφους, όπου στον πρώτο βρίσκονται τα 8 δωμάτια ενώ το ένατο είναι στο ισόγειο. Ένα άνετο σαλόνι, αλλά και φιλόξενη αυλή, με όμορφη διακόσμηση, διακριτική παρουσία του νερού, στο ισόγειο είναι το καλύτερο σημείο για ξεκούραση και χαλάρωση δοκιμάζοντας μία αρωματική «Νεμέα».
Kera Neme Wine Habitat, Δερβενακίων 14, Νεμέα