Φτιαγμένο με νερό που προέρχεται από το ιαπωνικό όρος Haku, το εισαγόμενο Kuramoto Ice κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς στα μπαρ της Αμερικής.

Τον τελευταίο καιρό, μια νέα τάση έχει εμφανιστεί στα μπαρ των Ηνωμένων Πολιτειών: η υιοθέτηση του πάγου Kuramoto, ενός ντελικάτου «ξυρισμένου» πάγου που προέρχεται από την Ιαπωνία. Αυτό που κάνει αυτό το φαινόμενο ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτός ο καθαρός πάγος, γνωστός για την εξαιρετική υφή και ποιότητά του, ταξιδεύει ένα τεράστιο ταξίδι 8.800 χιλιομέτρων για να φτάσει στα αμερικανικά ποτήρια κοκτέιλ. Στόχος είναι να χρησιμοποιηθεί ένας παρθένος με ελάχιστες ακαθαρσίες και μικροφυσαλίδες πάγος, με την καθαρότητα που αντιπροσωπεύει, μέσω της διαδικασίας παραγωγής, ο πάγος Kuramoto. Το νερό του προέρχεται από το όρος Haku στην Ιαπωνία και στη συνέχεια καταψύχεται επί 48 έως 72 ώρες, προσφέροντας έναν premium πάγο.

Kuramoto – Ο πιο premium πάγος στον κόσμο είναι προϊόν πολυτελείας
Photo:@kuramoto_ice_japan/Instagram
Kuramoto – Ο πιο premium πάγος στον κόσμο είναι προϊόν πολυτελείας
Photo:@kuramoto_ice_japan/Instagram

Τα μπαρ και οι mixologists σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται πλέον σε μια διαρκή προσπάθεια να αναβαθμίσουν την εμπειρία του ποτού, δίνοντας σχολαστική προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένου του είδους του πάγου που χρησιμοποιείται. Τα τελευταία χρόνια, ο πάγος Kuramoto έχει αναδειχθεί ως ο πάγος της ημέρας, βρίσκοντας την θέση του σε κορυφαία μαγαζιά με κοκτέιλ παγκοσμίως. Η τάση αυτή έχει προκαλέσει την περιέργεια τόσο των πελατών, όσο και των ειδικών της βιομηχανίας, προκαλώντας το ερώτημα: Τι κάνει τον πάγο Kuramoto να ξεχωρίζει;

Ποιότητα και δεξιοτεχνία: Η άνοδος του Kuramoto
Στο επίκεντρο της γοητείας του πάγου Kuramoto βρίσκεται η απαράμιλλη ποιότητα και η δεξιοτεχνία του. Η παραδοσιακή ιαπωνική μέθοδος ξυρίσματος του πάγου έχει ως αποτέλεσμα λεπτές νιφάδες που δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία κατανάλωσης. Κατά την διαδικασία παραγωγής του πάγου, πιο συγκεκριμένα, η πλειονότητα των ορυκτών του διαχωρίζεται με αποτέλεσμα να προκύπτει πάγος με απίστευτα χαμηλό επίπεδο σκληρότητας, στα 3 έως 4 μέρη ανά εκατομμύριο (μια μέτρηση της περιεκτικότητας σε ανόργανα άλατα), και σχεδόν καθόλου ακαθαρσίες. Οι μικροφυσαλίδες απομακρύνονται μέσω μιας εκτεταμένης διαδικασίας ανάδευσης, παράγοντας πυκνό πάγο που λιώνει αργά. Έπειτα, κόβεται σε μικρότερα μεγέθη και μπαίνει σε ψυγείο για να διασφαλιστεί η σταθερή ποιότητα, πριν τοποθετηθεί σε καταψύκτη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το αποτέλεσμα είναι ένας πάγος σαν γυαλί, που δεν μεταδίδει γεύσεις στα ποτά καθώς λιώνει.

Σε αντίθεση λοιπόν με τα συμβατικά παγάκια, ο πάγος Kuramoto λιώνει πιο αργά, εξασφαλίζοντας ότι το ποτό παραμένει παγωμένο χωρίς να αραιώνονται πολύ γρήγορα οι γεύσεις. Αυτή η σχολαστική προσέγγιση στην παραγωγή πάγου ευθυγραμμίζεται με το κίνημα των craft cocktail, όπου κάθε στοιχείο ενός ποτού επιμελείται προσεκτικά.

Kuramoto – Ο πιο premium πάγος στον κόσμο είναι προϊόν πολυτελείας
Photo:@kuramoto_ice_japan/Instagram
Kuramoto – Ο πιο premium πάγος στον κόσμο είναι προϊόν πολυτελείας
Photo:@kuramoto_ice_japan/Instagram
Kuramoto – Ο πιο premium πάγος στον κόσμο είναι προϊόν πολυτελείας
Photo:@kuramoto_ice_japan/Instagram
Kuramoto – Ο πιο premium πάγος στον κόσμο είναι προϊόν πολυτελείας
Photo:@kuramoto_ice_japan/Instagram

Πολιτιστική ανταλλαγή σε ένα ποτήρι
Η τοποθέτηση του πάγου Kuramoto στα αμερικανικά μπαρ δεν αφορά μόνο τον ίδιο τον πάγο, αλλά αντιπροσωπεύει μια ευρύτερη πολιτιστική ανταλλαγή. Καθώς τα μαγαζιά προσπαθούν να διαφοροποιήσουν τις προσφορές τους και να προσφέρουν στους πελάτες τους μια παγκόσμια εμπειρία, η ενσωμάτωση στοιχείων από άλλους πολιτισμούς, όπως η ιαπωνική χειροτεχνία, αποτελεί φυσική εξέλιξη. Ο πάγος Kuramoto φέρνει ένα άγγιγμα Ιαπωνίας στην αμερικανική σκηνή κατανάλωσης, προωθώντας την εκτίμηση για τις διεθνείς γεύσεις και παραδόσεις.

Οι σύγχρονοι καταναλωτές, ειδικά στον τομέα των craft κοκτέιλ, είναι όλο και πιο ενημερωμένοι και απαιτητικοί σχετικά με τα προϊόντα που καταναλώνουν. Η απαίτηση για υψηλής ποιότητας συστατικά επεκτείνεται και στον πάγο που χρησιμοποιείται στα κοκτέιλ. Τα μπαρ που δίνουν προτεραιότητα στη χρήση πάγου Kuramoto γνωστοποιούν πλέον έτσι στους πελάτες τους ότι δεσμεύονται να προσφέρουν μια ανώτερη εμπειρία κατανάλωσης, αναγνωρίζοντας τη σημασία κάθε συστατικού στη διαδικασία παρασκευής κοκτέιλ. Παράλληλα, σε μια εποχή λοιπόν που κυριαρχείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η αισθητική παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία οποιασδήποτε γαστρονομικής τάσης ή ποτού, η κομψότητα του πάγου Kuramoto προσθέτει ένα οπτικά ελκυστικό στοιχείο στα κοκτέιλ, καθιστώντας τα πιο αξιόλογα για το Instagram.
Η λεπτή, σαν χιόνι υφή του πάγου ενισχύει την παρουσίαση των ποτών, δημιουργώντας μια αισθητηριακή εμπειρία που εκτείνεται πέρα από τη γεύση. Η υιοθέτηση αυτού του ιαπωνικού πάγου από τα μπαρ αναδεικνύει τελικά τη δέσμευση στην ποιότητα, τη δεξιοτεχνία και την επιθυμία να προσφέρεται στους πελάτες μια εμπειρία που ξεπερνά τα σύνορα. Καθώς λοιπόν ο πάγος Kuramoto συνεχίζει το διηπειρωτικό του ταξίδι, όχι μόνο παγώνει τα ποτήρια, αλλά προωθεί παράλληλα και τη σύνδεση μεταξύ των πολιτισμών, μια γουλιά τη φορά.