Η Φάρμα Καραΐσκου στην Πορταριά προσφέρει ένα μπουκέτο μοναδικών με φόντο την ομορφιά του Πηλίου. Μια φάρμα που γιορτάζει τη Φύση και την γαστρονομία.

Η αγάπη για τη Φύση, τη γη, τα τοπικά προϊόντα και τις πρώτες ύλες έδωσε την ώθηση σε δύο αδέρφια να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή φάρμα  στο Πήλιο. Ο Στέφανος και ο Φίλιππος Καραΐσκος, γνώστες και λάτρεις του βουνού και πρωταθλητές του σκι, αποφάσισαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να ασχοληθούν με τον εναλλακτικό τουρισμό. Μέσα από τον αθλητισμό και την καθημερινή επαφή με το βουνό αγάπησαν τον τόπο και η επαγγελματική τους δραστηριοποίηση στο βουνό ήταν μια φυσική εξέλιξη. Παίρνοντας την σκυτάλη από την μητέρα τους, ανέλαβαν το οικογενειακό αγρόκτημα έκτασης 20 στρεμμάτων, εξέλιξαν την επιχείρηση  και άνοιξαν τις πόρτες της στο κοινό.

Πώς δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο Πήλιο σε μια λατρεμένη φάρμα αγροτουρισμού
Πώς δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο Πήλιο σε μια λατρεμένη φάρμα αγροτουρισμού
Πώς δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο Πήλιο σε μια λατρεμένη φάρμα αγροτουρισμού
Πώς δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο Πήλιο σε μια λατρεμένη φάρμα αγροτουρισμού

Η Φάρμα Καραΐσκου μοιράζεται με τους επισκέπτες της τις χαρές και τα μυστικά της ζωής στην ύπαιθρο. Ένας χώρος που προσελκύει παιδιά και ενήλικες, κατοίκους του Πηλίου και ταξιδιώτες, προσφέροντας αδιάλειπτη επαφή με τη φύση. Διάχυτα αρώματα βοτάνων και λουλουδιών, ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά, και η ανεξάντλητη ομορφιά του πηλιορείτικου τοπίου όλο τον χρόνο. 

Χωράφια γεμάτα λουλούδια, αρωματικά φυτά, βότανα και οπωροφόρα δέντρα απλώνονται στις πλαγιές του ειδυλλιακού βουνού. Στην φάρμα ζουν άλογα, πόνυ, κατσίκες και κότες, ενώ δεκαεπτά στρέμματα έχουν αξιοποιηθεί για την καλλιέργεια βοτάνων και εποχιακών λαχανικών.         

Στο εστιατόριο Kitchen Garden Μίνθη, τα βότανα, τα αρωματικά και τα προϊόντα του λαχανόκηπου είναι εκείνα που δίνουν την έμπνευση για τις ξεχωριστές γαστρονομικές δημιουργίες, όπως την ψητή λευκή μελιτζάνα με μέλι, κρέμα λευκού ταραμά, φουντούκια, άνηθο και σάλτσα μαϊντανού αλλά και τα κλασικά πηλιορείτικα πιάτα. 

Ακολουθώντας πιστά την φιλοσοφία βιωσιμότητας farm to table, στην κουζίνα χρησιμοποιούνται καθημερινά ως επί το πλείστον βιολογικές πρώτες ύλες από το μποστάνι∙ η νόστιμη χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο που ψήνεται στον ξυλόφουρνο είναι φτιαγμένη με φρέσκα χόρτα και μυρωδικά από τη φάρμα. Για τα υπόλοιπα, συνεργάζονται με τοπικούς παραγωγούς και συνεταιρισμούς και χρησιμοποιούν εξαιρετικά προϊόντα από οινοποιούς, τυροκόμους, αλλαντοποιούς και μελισσοκόμους της περιοχής.

Πώς δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο Πήλιο σε μια λατρεμένη φάρμα αγροτουρισμού
Η αγριοκερασιά της φάρμας γεμάτη από γλυκόξινα αγριοκέρασα
Πώς δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο Πήλιο σε μια λατρεμένη φάρμα αγροτουρισμού
Μαθήματα παραδοσιακής ελληνικής μαγειρικής
Πώς δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο Πήλιο σε μια λατρεμένη φάρμα αγροτουρισμού
Χορτόπιτα με χειροποίητο φύλλο, άγρια χόρτα και μυρωδικά από τον κήπο.
Πώς δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο Πήλιο σε μια λατρεμένη φάρμα αγροτουρισμού
Η Pelion Lavandula με κασέρι αρωματισμένο με λεβάντα από τους κήπους της φάρμας
Πώς δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο Πήλιο σε μια λατρεμένη φάρμα αγροτουρισμού
Πώς δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο Πήλιο σε μια λατρεμένη φάρμα αγροτουρισμού
Λευκή μελιτζάνα ψητή με μέλι
Πώς δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο Πήλιο σε μια λατρεμένη φάρμα αγροτουρισμού
Από τη φάρμα στο τραπέζι

Η επίσκεψη στη Φάρμα Καραΐσκου, εκτός από ανέμελες, ξένοιαστες στιγμές στην εξοχή επιφυλάσσει και ωραίες εμπειρίες: Στο αγρόκτημα οργανώνονται μαθήματα τοπικής και vegan κουζίνας με ντόπιους chef και περιηγήσεις στον λαχανόκηπο, τα παιδιά μπορούν να κάνουν βόλτα με τα πόνυ και να έρθουν σε επαφή με τα ζώα της φάρμας. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν φρέσκα φρούτα και λαχανικά από το βιολογικό μποστάνι της φάρμας, και να αγοράσουν χειροποίητες μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, μέλι, τουρσί, ελαιόλαδο και σαπούνια που παρασκευάζονται στο αγρόκτημα. 

Το κελάηδισμα των πουλιών, το θρόισμα των φύλλων, το δροσερό αεράκι του βουνού, τα μεθυστικά αρώματα των λουλουδιών, οι ήσυχες, γαλήνιες νύχτες: Ο καλύτερος τρόπος να απολαύσετε το αγρόκτημα είναι να διανυκτερεύσετε στο Farmhouse της Φάρμας Καραΐσκου. Με υπέροχη θέα το βουνό και διακοσμημένο λιτά με παραδοσιακά έπιπλα και ξύλινη οροφή, διαθέτει κουζίνα όπου μπορείτε να μαγειρέψετε τα φρέσκα λαχανικά που θα διαλέξετε από το μποστάνι, και ιδιωτική αυλή για απόλυτη ηρεμία και χαλάρωση με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Oι όμορφα σχεδιασμένοι χώροι και η δωρεάν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του αγροκτήματος καθιστούν το Farmhouse ιδανικό καταφύγιο διακοπών.

Πώς δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο Πήλιο σε μια λατρεμένη φάρμα αγροτουρισμού
Πώς δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο Πήλιο σε μια λατρεμένη φάρμα αγροτουρισμού
Τοξοβολία και παιχνίδια με τα ζώα και τη φύση
Πώς δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο Πήλιο σε μια λατρεμένη φάρμα αγροτουρισμού
Πώς δύο αδέλφια μετέτρεψαν ένα οικογενειακό αγρόκτημα στο Πήλιο σε μια λατρεμένη φάρμα αγροτουρισμού

Το αγρόκτημα μπορεί να φιλοξενήσει την διοργάνωση σεμιναρίων, παρουσιάσεων και ομιλιών στην ηλιόλουστη αίθουσα farmlounge χωρητικότητας 40 ατόμων. Τα παιδικά πάρτι που διοργανώνει η Φάρμα Καραΐσκου είναι σχεδιασμένα με στόχο να προσφέρουν επαφή με τη φύση και μια αξέχαστη εμπειρία γενεθλίων: βόλτα με πόνυ, τοξοβολία, μαθήματα μαγειρικής και ατέλειωτο παιχνίδι, συμπληρώνονται από ένα προσεγμένο, υγιεινό μενού φτιαγμένο με αγνά υλικά από το αγρόκτημα. Τέλος, κάθε Σεπτέμβριο πραγματοποιείται το Pelion Gastronomy Festival, μια γιορτή της Πηλιορείτικης γαστρονομίας.

@karaiskos_farm