Κάθε χρονιά έχει τους δικούς της πλανητικούς πρωταγωνιστές και η νέα, όπως φαίνεται, έχει αρκετούς. Ο πρώτος είναι αναμφισβήτητα ο Κρόνος και η πρωτιά του έχει να κάνει με την είσοδο και παραμονή του στο ζώδιο των Ιχθύων, μια θέση διόλου βοηθητική για την ψυχική κατάσταση των περισσότερων ανθρώπων του πλανήτη μας.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 – Η Βίκη Παγιατάκη αναλύει Οικονομικά, Επαγγελματικά, Υγεία, Σχέσεις

Μάλλον με καλές, καλούτσικες ή μέτριες εντυπώσεις για τα πεπραγμένα του και τα πεπραγμένα σας σάς αφήνει το 2022. Από τις 11 Μαΐου έως τις 28 Οκτωβρίου και από τις 20 έως τις 31 Δεκεμβρίου βοήθησε ποικιλοτρόπως. Ευεργέτης και χορηγός σας ο Δίας που σε αυτά τα χρονικά διαστήματα βρισκόταν στο ζώδιό σας. Μια πλανητική επίσκεψη που συμβαίνει κάθε 12 περίπου χρόνια. Το θέμα είναι ότι μέσα στο 2022 γευτήκατε τα όποια καλά του με δόσεις και όχι σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, αφού έκανε και κάποια πισωγυρίσματα στο ζώδιο των Ιχθύων.

Πολλοί μείνατε με τη γλύκα στο στόμα και την αίσθηση ότι «εντάξει, ρε παιδί μου, έγινε κάτι καλό, αλλά όχι ολοκληρωμένο». Μια χρονική… τσόντα ήταν από τις 20 έως τις 31 Δεκεμβρίου για τη χρονιά που φεύγει, αλλά το θετικό του πράγματος είναι ότι αυτή θα γίνει μεγαλύτερη και θα επεκταθεί έως τις 16 Μαΐου 2023. Σε αυτό το χρονικό διάστημα πρώτα εσείς του πρώτου δεκαημέρου και μετά σταδιακά όλοι οι υπόλοιποι. Αν μοιράσουμε τη διάρκεια παραμονής του στο ζώδιό σας αρχίζοντας από τις 20 Δεκεμβρίου 2022 έχουμε ως εξής: Σύμφωνα με την τροχιά του από 20 Δεκεμβρίου 2022 έως 31 Ιανουαρίου απολαμβάνετε μια κάπως μεγαλύτερη εύνοια εσείς του Μαρτίου. Από τον Φεβρουάριο έως και την 1η Απριλίου, εσείς του δεύτερου δεκαημέρου, και από τις 2 Απριλίου έως τις 16 Μαΐου, οι του τρίτου δεκαημέρου.

Γενικά
Ρίχνοντας μια πανοραμική ματιά στους πλανητικούς συνδυασμούς της νέας χρονιάς, όπως φαίνονται, σε έναν μεγάλο βαθμό θα είναι αρκετά ευνοϊκοί στο μεγαλύτερο μέρος της. Παρότι το διάστημα που ο Δίας -αισιοδοξία, ευκαιρίες, επέκταση υλική και πνευματική- που θα παραμείνει στο ζώδιό σας δεν είναι αρκετά μεγάλο, είναι όμως ικανό για να ανοίξει νέους δρόμους, να επιλύσει προβλήματα και να κλείσει πάσης φύσεως εκκρεμότητες. Αν ανησυχείτε ότι με το αντίο του Δία στο ζώδιό σας θα σταματήσει κάθε παροχή εύνοιας κάνετε λάθος. Το πέρασμά του στις 17 Μαΐου στο διπλανό σε εσάς ζώδιο του Ταύρου θα φροντίσει επιμελώς τα οικονομικά και τα διάφορα συμφέροντά σας. Κάτι που θα πρέπει να μελετήσετε με ορθολογισμό και περίσκεψη είναι το πέρασμα του Κρόνου στο ζώδιο των Ιχθύων στις 8 Μαρτίου. Εκεί θα παραμείνει έως το ξεκίνημα του 2025. Το «σπίτι», ο «οίκος» του ωροσκοπίου σας, στο οποίο μπαίνει είναι αυτό που σχετίζεται με τη φαντασία, τα όνειρα αλλά και τους «εφιάλτες», τους φόβους, την έμπνευση και τον αλτρουισμό που πρέπει να επιδείξουμε στους άλλους, τα απαγορευμένα, τα νοσοκομεία, τα ιδρύματα και τις δύσκολες εμπειρίες που μας ενδυναμώνουν για ένα νέο ξεκίνημα ή μια πνευματική ή ψυχική μεταμόρφωση. Θρησκεία και μυστικισμός μπορεί να δώσουν μια άλλη διάσταση στη ζωή κάποιων από εσάς.

Αν ο Δίας στις 17 Μαΐου σάς αποχαιρετά αυτό δεν σημαίνει ότι το… ευνοϊκό ρεπερτόριο του 2023 εξαντλείται. Κάθε άλλο. Στις 6 Ιουνίου η Αφροδίτη (κοινωνικότητα, συντροφικότητα, ομορφιά, κέρδος) περνάει στο φιλικό σε εσάς ζώδιο του Λέοντα κι εκεί θα παραμείνει έως τις 9 Οκτωβρίου. Ενα μεγάλο βοηθητικό για τα σχέδια και τις επιδιώξεις σας διάστημα. Φυσικά δεν θα είναι όλες οι μέρες στον ίδιο βαθμό βοηθητικές, αλλά θα είναι αρκετές. Για το πρώτο μέρος του 2023 ένα διάστημα που θα απαιτήσει ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση, υπομονή και μια γενικότερη προσοχή είναι αυτό που ξεκινάει στις 26 Μαρτίου και εκτείνεται έως τις 20 Μαΐου. Ενα δεύτερο ανάλογο αυτού, ή περίπου σαν αυτό, είναι από τις 28 Αυγούστου έως τις 12 Οκτωβρίου. Μικρά διαστήματα, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε χρόνο έχουμε ο καθένας μας τέσσερα τέτοια. Φυσικά για διαφορετικούς λόγους, με διαφορετική ένταση.

Επαγγελματικά
Καταρχάς αποφασίστε ότι θα φιλτράρετε με υπομονή και προσοχή τα ναι και τα όχι σας στη νέα χρονιά και δεν θα παρασύρεστε εύκολα από το συναίσθημα και τις πρώτες εντυπώσεις. Σχεδόν πάντα η δεύτερη ματιά είναι σωστότερη από την πρώτη. Αν φέτος κάποιοι από εσάς χάσετε το… τρένο στα επαγγελματικά, μάλλον θα φταίτε εσείς. Αυτό γιατί οι προδιαγραφές είναι από καλούτσικες, καλές, έως πολύ καλές. Οσοι ψάχνετε εργασία με πιο δελεαστικές αποδοχές, φέτος μπορείτε πιο εύκολα να τη βρείτε. Επίσης, αυτή είναι η χρονιά που μπορεί να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση ή να την επεκτείνετε. Αν όμως η επιχείρησή σας έχει σκαμπανεβάσματα και φέτος δεν πάρει τα πάνω της, πουλήστε την ή κλείστε την και βγείτε προς άγραν εργασίας. Ο Δίας στον Ταύρο, επίσης με τη συνδρομή της Αφροδίτης, θα συμβάλει θετικά στο να αξιοποιήσετε πιο επαγγελματικά κάποιο χόμπι σας ή να αξιοποιήσετε κάποιο αναξιοποίητο ταλέντο σας. Ο ανταγωνισμός γενικώς προβλέπεται μεγάλος και καλά θα κάνετε να βάλετε και ένα τεράστιο μάτι στην πλάτη. Αυτό θα εποπτεύει ανταγωνιστές και κρυφούς εχθρούς και αντιπάλους, ή ακόμα και… αντιγραφείς της δικής σας επαγγελματικής πορείας. Οσοι έχετε εργαστεί φιλότιμα τα προηγούμενα χρόνια, το 2023 θα σας ανταμείψει με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Οικονομικά
Από τις 17 Μαΐου και σε όλο το υπόλοιπο του νέου χρόνου η παρουσία του Δία στο ζώδιο του Ταύρου ή διατηρεί σταθερά τις πηγές και τα εργαλεία του κέρδους και του χρήματος ή και τα επεκτείνει. Βεβαίως η παρουσία του Ουρανού εκεί δεν θα περάσει απαρατήρητη και αυτό σημαίνει ότι δεν θα αποφευχθούν κάποια… στραβά ή και λίγα σκαμπανεβάσματα. Επειδή για εσάς μετρά περισσότερο το «είμαι» στην κοινωνία και λιγότερο το «έχω», φέτος δείτε το κι αλλιώς. Μπορείτε να παίξετε μπάλα και με το «είμαι» και με το «έχω». Ισως και να ήρθε η ώρα να δώσετε μια νέα διάσταση στο εμπορικό σας πνεύμα. Αν αφαιρέσουμε τα δύο κάπως πιο δύσκολα διαστήματα που και οι επενδύσεις και τα έξοδα δεν προοδεύουν τόσο πολύ -γιατί οι πρώτες είναι αβέβαιες και τα δεύτερα δεν πιάνουν πολύ τόπο- το υπόλοιπο του 2023 είναι αξιοποιήσιμο. Αξιοποιήσιμο παντού, αλλά κυρίως στα οικονομικά. Αγοραπωλησία σπιτιού ή άλλου χώρου, οικονομικοί συμβιβασμοί που κλείνουν αντιπαραθέσεις και εκκρεμότητες μπορούν να γίνουν και να είναι πιο αποδοτικά. Μια καλή χρονιά για να ρυθμίσετε περιουσιακά θέματα ή κληρονομικά και ακόμα να αγοράσετε έπιπλα, συσκευές και πράγματα που είναι πρακτικά και δεν στερούνται και αισθητικής. Ανθρωποι και πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε πιο ασφαλείς είναι στο πλαίσιο αυτής της χρονιάς.

Oι σχέσεις με τους άλλους
Φλερτ και σχέση με έναν άλλο Κριό; Δυνατό το αίσθημα φέτος, αλλά παρακινδυνευμένη η κατάσταση. Το αρσενικό του ζωδιακού δεν θέλει τη δύναμη και τις πρωτοβουλίες της κυρίας Κριού. Μήπως καλύτερα με έναν Λέοντα, ιδιαίτερα μετά τον Μάρτη που αφήνει πίσω του κάποια «σκοτάδια», επανέρχεται στο φως και βρίσκει το… αυτοκρατορικό στυλ του; Υπάρχει πάντα και φέτος ο Ζυγός για φιλία, συνεργασία ή σχέση, αν και για να ευδοκιμήσει αυτός ο συνδυασμός, καλύτερα ο άνδρας να είναι Κριός και η γυναίκα Ζυγός και όχι το αντίστροφο.
Επίσης, από τον Μάρτιο και μετά προσφέρεται περισσότερο και ο Υδροχόος, αλλά για να ξεμπλέξει μέσα-έξω την ψυχή και τη ζωή του μπορεί να φτάσει φθινόπωρο. Τι να πεις με τον Ταύρο; Μια χαρά αν πρόκειται για δουλειά ή οικονομικά. Σπάνια σύζευξη, όπως και με τον Σκορπιό, αλλά αν ακόμα έχετε απορίες ερωτικής φύσεως, οι απαντήσεις μετά τον Μάρτη. Αν πρόκειται για δουλειές, παρέα και οικονομικά, βοηθητικός ο Αιγόκερως από Μάη και μετά. Για κάτι περισσότερο; Αν θέλετε… παιδονόμο, οκέι. Χωρίς μεγάλες εγγυήσεις η σχέση με Καρκίνο, Διδύμους και Ιχθύς. Πάντα βοηθητική η Παρθένος, αλλά φέτος μάλλον θα χρειαστεί τη συμπαράστασή σας. Στην προτίμησή σας ο Τοξότης, αλλά μετά τον Μάρτιο θέλει; Και αν θέλει, μπορεί;

Υγεία και Ομορφιά
Παρότι οι πλανητικές συνθέσεις του 2023 είναι αρκετά ευνοϊκές και ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις σάς γλιτώνουν από το χειρότερο, δεν θα πρέπει να αγνοήσετε την πρόληψη και την προφύλαξη. Ο Αρης έως τις 25 Μαρτίου και ο Κρόνος από τις 8 Μαρτίου και σε όλη τη διάρκεια του έτους επιβάλλουν φροντίδα και προσοχή. Αναπνευστικό, πάσης φύσεως μολύνσεις, έντερα και κυκλοφορικό μαζί με το κεφάλι και τα όργανά του, τα πιο ευάλωτα. Από… ομορφιές, άλλο τίποτα. Αν αφαιρέσουμε τα δύο πιο δύσκολα διαστήματα αυτού του έτους την άνοιξη και το φθινόπωρο, μπορείτε να βελτιώσετε πολλά και με λίγη προσπάθεια να γίνετε κυριολεκτικά… καινούριοι. Από 21 Φεβρουαρίου έως 18 Μαρτίου και από 6 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου τα πιο προσφερόμενα διαστήματα.

Εκλείψεις
Μόνο τέσσερις είναι για τη νέα χρονιά οι εκλείψεις -θα μπορούσαν να φτάσουν και τις έξι-, αλλά μόνο οι δύο σάς αφορούν και σας επηρεάζουν με άμεσο και κάπως πιο… ζόρικο τρόπο. Αυτές είναι οι δύο ηλιακές και όχι και τόσο οι δύο σεληνιακές. Η πρώτη ηλιακή που συνοδεύεται από νέα Σελήνη γίνεται στο ζώδιό σας στις 20 Απριλίου. Διάθεση, φυσική κατάσταση, συνεταιρισμοί, γάμος, σχέσεις και συνεργασίες επηρεάζονται περισσότερο επειδή σε αυτήν συμμετέχει κάπως και ο Αρης από τον Καρκίνο. Τον νου σας. Ιδιαίτερα εσείς του τρίτου δεκαημέρου.
Η δεύτερη ηλιακή γίνεται στον Ζυγό στις 14 Οκτωβρίου, πάλι με τη συμμετοχή του Αρη από τον Ζυγό. Θέλει προσοχή. Σχέσεις, συνεργασίες, υγεία σε πρώτο πλάνο. Η πρώτη σεληνιακή με Πανσέληνο γίνεται στις 5 Μαΐου στον Σκορπιό. Τα οικονομικά -και ιδιαίτερα φόροι, τόκοι, μετοχές, ασφάλειες, συντάξεις και χρηματοδοτήσεις- επηρεάζονται περισσότερο. Ανάλογη και η επίδραση της δεύτερης σεληνιακής που γίνεται στον Ταύρο στις 28 Οκτωβρίου. Ράψτε τις… τσέπες!

Σχέσεις – Ερωτικά
Ακόμα κι εσείς οι δύσκολοι που το «σε αγαπώ» δεν το λέτε σε καμία ή κανέναν φέτος, όπως φαίνεται θα το πείτε σε μία ή έναν. Μόνο μην το παρακάνετε από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο και τα κάνετε σαλάτα… Είναι ερωτικό το 2023 όπως και να το κάνουμε και αν σας κλωτσάει έτσι, μπορούμε να το πούμε και έτος… αγάπης. Ετος αγάπης γιατί, εκτός από την ερωτική, είναι και η αγάπη που μπορεί να προέλθει από μια πολύτιμη φιλία ή ένα παιδί που μπορεί να μπει στη ζωή κάποιων από εσάς. Οπως το αντιληφθήκατε, η αισθηματική σας ζωή μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρουσα και πιο ουσιαστική. Ενας νέος έρωτας, μια επανασύνδεση με ένα πρόσωπο με το οποίο έχετε χωρίσει αλλά που έχει μείνει η αγάπη, μια συγκατοίκηση ή ένας γάμος μπορούν φέτος να συμβούν. Σύννεφα στον γάμο ή στη σχέση σας μπορεί να πυκνώσουν αν κάτι δεν πάει καλά από 26 Μαρτίου έως 20 Μαΐου και από 28 Αυγούστου έως 12 Οκτώβρη 2023.
Τέτοια διαστήματα δοκιμάζουν με κάποιον τρόπο την ανθεκτικότητα και την ποιότητα των σχέσεών σας, άρα προσεκτικά. Στο διάστημα 6 Ιουνίου έως 9 Οκτωβρίου που η Αφροδίτη θα βρίσκεται στον Λέοντα, μην το παρακάνετε στη… ρεκλάμα όσοι έχετε μια καλή σχέση. Με άλλα λόγια, επειδή θα υπάρχουν πειρασμοί, μη ρισκάρετε αν ήδη έχετε κάτι καλό. Είναι ένα… πονηρό διάστημα αυτό, που έχει και ρομαντισμό και σεξουαλικότητα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Εως τις 25 Μαρτίου ο Αρης από τους Διδύμους θα σας δίνει ψυχική και σωματική ενέργεια και αποφασιστικότητα στο να ξεκινήσετε το… πρόγραμμα δράσης για βελτίωση βασικών τομέων της ζωής σας ή την ολική αντίληψη πάνω σε αυτήν. Σε αυτό θα βάζει φυσικά πλάτη και ο Δίας, γι’ αυτό μη χάσετε ή σπαταλήσετε με πολλά και τίποτα τον χρόνο σας. Μειώστε παρορμητικότητα, βιασύνη και εγωισμό. Είναι βασικοί, κακοί σύμβουλοί σας.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 – Η Βίκη Παγιατάκη αναλύει Οικονομικά, Επαγγελματικά, Υγεία, Σχέσεις

Είναι αλήθεια ότι το νέο έτος, µέχρι τις αρχές Μαρτίου θα έρθει φορτωµένο µε µερικά από τα αρνητικά κατάλοιπα του 2022, αλλά ίσως και µερικά από πιο παλιά. Αυτά µπορεί να έχουν τη ρίζα τους από τον Μάρτιο του 2020 και µετά. Είναι σηµαντικό ότι από τον Αύγουστο του 2022 και µετά καταφέρατε -πιθανόν θα το καταφέρνετε και έως τον Μάρτιο του 2023- να µειώσετε κάποια αρνητικά και να κρατήσετε χρήσιµες ισορροπίες στα επαγγελµατικά ή τις χρήσιµες σχέσεις σας, αλλά παράλληλα οι ελλείψεις σε άλλους τοµείς της ζωής σας δεν είναι λίγες.
Από τον Μάρτιο του 2020 έως τις 8 Μαρτίου 2023 δεν έχετε απλώς περπατήσει έναν δύσκολο δρόµο. Οι περισσότεροι έχετε διανύσει έναν µαραθώνιο. Οι ελιγµοί, οι συνδυασµοί και οι κόποι που καταβλήθηκαν από τη µεριά σας για να µην… µπατάρει το καράβι (της εργασίας, του γάµου, της οικογένειας ή της οικονοµικής κατάστασης) ήταν απερίγραπτοι. Ελπίζω και εύχοµαι να µην τους πλήρωσε η υγεία. Αρκετά από αυτά είναι συνδεδεµένα µε την παρουσία του Κρόνου από τον Υδροχόο από τις 23 Μαρτίου 2020 έως τις 7 Μαρτίου 2023. Στις 8 Μαρτίου, µε τη µετακίνησή του στο ζώδιο των Ιχθύων, θα µετατραπεί σταδιακά σε συνδικαιούχο και στυλοβάτη της. Το µεγάλο όµως καλό πλανητικό νέο του 2023 είναι η είσοδος του ∆ία στο ζώδιό σας στις 17 Μαΐου, µετά από 12 περίπου χρόνια.

Γενικά
Αν ανήκετε στους πολύ δυσαρεστηµένους του ζωδίου σας και ρωτάτε «πότε επιτέλους θα σηκώσουµε κεφάλι;», η απάντηση είναι σχετικά εύκολη. Έως τον Μάρτιο µην περιµένετε θεαµατικές αλλαγές και µάλιστα θα πρέπει να σταµατήσετε την κουραστική προσπάθεια γιατί και ο ανταγωνισµός θα είναι σκληρός και οι γενικότερες συνθήκες που θα επικρατούν θα είναι ρευστές και αβέβαιες.
Υπευθυνότητα και διαρκής προσπάθεια είναι επιβεβληµένες. Από τον Απρίλιο έως και τις 16 Μαΐου δεν θα υπάρχουν δυνατές αρνητικές εκπλήξεις που θα σας βρουν ανέτοιµους και ανυποψίαστους. Μάλιστα από τις 17 και µετά θα έχουµε δύο θετικά. Το πρώτο είναι ότι θα βρίσκετε τρόπους να γιατρεύετε πληγές και να κλείνετε εκκρεµότητες και το δεύτερο, ότι θα βρίσκετε τρόπους και µέσα που θα βοηθούν να φτάνετε πιο εύκολα στους στόχους σας.
Ο ∆ίας στο ζώδιό σας -που σας είχε επισκεφτεί ξανά από τον Ιούνιο του 2011 έως τις 20 Ιουνίου 2012, αλλά από τον Οκτώβριο του 2012 έως το 2015 σάς παρέλαβε ο Κρόνος από τον Σκορπιό και σας άλλαξε τα φώτα-, από τις 16 Μαΐου 2023 έως τις 25 Μαΐου 2024 θα αποτελέσει µια πηγή αισιοδοξίας και δηµιουργικότητας και θα βοηθήσει στο να αλλάξουν προς το καλύτερο πολλά πράγµατα στη ζωή σας.
Βέβαια, το 2023 είναι έτος που περισσότερο σώζει και… θεραπεύει, ενώ το 2024 προσφέρει πιο ευχάριστες στιγµές και κάπως πιο εύκολες τις όποιες επιτυχίες σας.
Από τις 17 Μαΐου ο ∆ίας στο ζώδιό σας θα προσπαθήσει να συµµαζέψει τα ασυµµάζευτα σε όλους τους τοµείς, αλλά δεν θα µπορέσει να αποτρέψει τις ξαφνικές εδώ κι εκεί εξάρσεις του ανατρεπτικού Ουρανού που βρίσκεται από καιρό στο ζώδιό σας και που φέτος θα επηρεάζει περισσότερο εσάς του δεύτερου και του τρίτου δεκαηµέρου, όσους από εσάς έχετε γεννηθεί από τις 2 έως τις 21 Μαΐου δηλαδή. Πέρα από τις δικές σας ενέργειες, προσπάθειες και αποφάσεις, µπορεί οικονοµικές, κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις να σας επηρεάζουν περισσότερο.
Μη βάζετε λοιπόν όλα σας τα αυγά σε ένα καλάθι και µην πάρετε ιδιαίτερο ρίσκο κάπου. Το πιο ευάλωτο διάστηµα ως προς αυτές είναι από τις 21 Μαΐου έως τις 10 Ιουλίου και από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 24 Νοεµβρίου. Αυτά τα δύο διαστήµατα έχουν τη µεγαλύτερη πίεση στο νέο έτος. Η προσοχή σας καλό θα είναι να απλώσει σε όλους τους τοµείς της ζωής σας.

Επαγγελματικά
Με σταθερό τον γρήγορο, υδραργυρικό και βιαστικό συνήθως Ερµή σύµµαχό σας στη νέα χρονιά, µάλλον θα έχετε να πείτε και να κάνετε πολλά. Από την περίεργη τροχιά του στο 2023 επισκέπτεται µόνο τέσσερα ζώδια. Ενα από αυτά είναι το δικό σας από τις 4 Απριλίου έως τις 11 Ιουνίου και το ζώδιο του Αιγόκερου στη βοηθητική για εσάς θέση από την 1η Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου, από τις 2 ∆εκεµβρίου έως τις 23 ∆εκεµβρίου 2023 και από τις 29 Ιουλίου έως τις 5 Οκτωβρίου 2023 θα βρίσκεται στην Παρθένο, θέση επίσης ευνοϊκή για εσάς.
Η επικοινωνία και τα µέσα της, ταξίδια, µετακινήσεις, σπουδές, έρευνα, εµπόριο, πελατεία αν είστε ελεύθεροι επαγγελµατίες, συµφωνίες και ό,τι αφορά τα παιδιά µπορεί να προχωρήσουν πιο ικανοποιητικά. Εκδόσεις και µεταφορικά µέσα επίσης. Οσοι έχετε εξαντλήσει την υποµονή, την ανεκτικότητα και την προσµονή µιας καλύτερης θέσης που δεν ήρθε και θέλετε να αλλάξετε εργασία, ψάξτε το µετά τις 8 Μαρτίου και για περισσότερη ασφάλεια από τις 17 Μαρτίου και ύστερα.
Αυτές οι ηµεροµηνίες προσφέρονται για να ξεκινήσετε µια δική σας επιχείρηση αν είναι στα σχέδιά σας ή να ξεφορτωθείτε µια παθητική παλιά που δεν αποδίδει πια. Οι φοβισµένοι και αναποφάσιστοι του ζωδίου σας µπορούν να δράσουν πιο αποφασιστικά από τις 25 Νοεµβρίου 2023, στο τέλος δηλαδή του έτους και στο ξεκίνηµα της επόµενης χρονιάς. Εχει και το 2024 έως την άνοιξη αρκετά θετικά.

Οικονομικά
Ενα αστρολογικό αξίωµα λέει ότι ο Ταύρος είναι δεµένος µε το χρήµα -όπως και η σάρκα µε το νύχι- και αυτό επαληθεύεται αρκετά συχνά. Αν µάλιστα κατά την ηµέρα της γέννησής σας η Αφροδίτη ήταν στο ζώδιό σας και όχι στα διπλανά, τους ∆ιδύµους και τον Κριό, είναι σίγουρο ότι και… άφραγκος, που λέει ο λόγος, να γεννηθήκατε θα κάνετε χρήµατα. Οι ευθύνες που έχετε αναλάβει τα τελευταία τρία χρόνια ήταν πραγµατικά αυξηµένες έως και δυσβάσταχτες και, όπως είναι φυσικό, κόστισαν και κόπο αλλά και χρήµα.
Παρότι το 2023 σε γενικές γραµµές φαίνεται πιο βατό και µε ευκαιρίες κέρδους, κάποιοι µήνες δεν είναι και τόσο αποδοτικοί. Ισως πάλι να µην έχουν να κάνουν µε τα έσοδα καθαρά, αλλά µε τα αυξηµένα έξοδα. Μερικοί µπορεί πάλι να έχετε µεταφέρει χρέη ή ζηµιές που συσσωρεύτηκαν από τον Μάρτιο του 2020 και µετά και τώρα πρέπει µε κάποιον τρόπο να αποπληρωθούν. Αν πάλι αγοράζετε κάποιο ακίνητο, χτίζετε, προικίζετε ή ανακαινίζετε, ευλόγως δικαιολογούνται τα έξοδα.
Το διάστηµα λοιπόν που φαίνεται πιο πολυέξοδο ή… λιγοέσοδο είναι από τις 6 Ιουνίου έως τις 9 Οκτωβρίου περίπου. Αν βέβαια εργάζεστε σε µια εποχική εργασία, µπορεί εκεί να υπάρχει µια κάµψη. Επειδή διαφαίνεται κάποια αρρυθµία σε αυτή τη χρονική περίοδο, αποφύγετε να πάρετε κάπου υπέρµετρο ρίσκο και προφυλαχθείτε από πάσης φύσεως ζηµιές.

Oι σχέσεις με τους άλλους
Από τις πρώτες επιλογές σας στη νέα χρονιά, και ιδιαίτερα από τον Μάιο και µετά, είναι ο Αιγόκερως στην εργασία ή στη ζωή και ακολουθούν σταθερά Καρκίνος και Παρθένος. Βεβαίως, ο Καρκίνος έχει πάντα σκοπό την οικογένεια και αν είστε διατεθειµένοι να ανεχτείτε την… παραπονιάρικη γκρίνια του, χάρισµά σας. Οι Παρθένοι φέτος απαιτούν µια µεγαλύτερη προσοχή, καθώς µπορεί να περάσουν µια υπαρξιακή ή άλλη κρίση. ∆είξτε τους ότι τους νοιάζεστε και τους υπολογίζετε. Το ίδιο ισχύει και για τους Ιχθύς που θα χρειαστούν σπρώξιµο για να πάρουν µπρος.
Ειδική µεταχείριση και προς τον Τοξότη από Μάρτη και µετά. Το ερωτικό συµπαθές παιχνίδι «µία σου και µία µου» µε τον Σκορπιό ολοκληρώνεται έως τον Μάρτιο. Ή τα βρίσκουµε τελικά ή λέµε οριστικό αντίο από τον Μάιο έως τις 10 Ιουλίου.
Κάτι ανάλογο ισχύει και µε τον Υδροχόο, µια άλλη βασανισµένη -ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια- σχέση. Ο Κριός που σπάνια αποτελεί ως το τέλος -εννοώ µετά το φλερτ- τη σταθερή σας επιλογή φέτος µπορεί να φανεί χρήσιµος ψυχικά και οικονοµικά. Με τα πάνω και τα κάτω µε τον Λέοντα, αλλά αν του δείχνετε αδιαφορία, φέτος δεν θα κάτσει να σκάσει. Εχει επιλογές. ∆εν λέµε όχι στον Ζυγό, δεν ποντάρουµε πολλά στους ∆ιδύµους και όσον αφορά στον Ταύρο, θα φανεί από τον Μάιο και µετά.

Υγεία και Ομορφιά
Η ανησυχία, το άγχος και η πίεση που επέφεραν οι δύσκολες συνθήκες από τον Μάρτιο του 2020 και µετά δεν µπορεί παρά να επιβάρυναν ποικιλοτρόπως τη φυσική και ψυχική σας κατάσταση. Φυσικό είναι να έχουν λιγοστέψει οι αντοχές, γι’ αυτό επιβάλλεται να προσέχετε ιδιαίτερα έως τον Μάρτιο.
Κάτι από αυτά που µπορεί να σας απασχολήσουν και αργότερα θα έχει τη ρίζα του σε αυτό το δύσκολο χρονικό διάστηµα. Ενα τσεκάπ λοιπόν επιβάλλεται από τις 8 Μαρτίου και ύστερα. Λαιµός, αυχένας, οισοφάγος, τα ευαίσθητα σηµεία σας, αλλά από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο µην το παρακάνετε µε τα γλυκά. Αυτό το διάστηµα µια κάποια προσοχή χρειάζεται και το ορµονικό, ιδιαίτερα από τις κυρίες του ζωδίου. Σε αυτή τη χρονική περίοδο κάνετε τις… οµορφιές µε µέτρο και όσο το δυνατόν µε τις πιο δοκιµασµένες µεθόδους. Από τις 17 Μαρτίου έως τις 11 Απριλίου, το πιο ευνοϊκό διάστηµα για όλα αυτά.

Εκλείψεις
Φέτος είναι συνολικά τέσσερις οι εκλείψεις. Εχουµε δύο ηλιακές µε νέα Σελήνη και δύο σεληνιακές µε Πανσέληνο. Οπως φαίνεται, γλιτώνετε την κατά µέτωπο επίθεση από τις δύο ηλιακές, αφού γίνονται στον Κριό και τον Ζυγό. Αλλά ΟΧΙ και από τις δύο Σεληνιακές. Αυτές θα γίνουν στο ζώδιό σας και στον Σκορπιό και αυτές θα είναι που θα απαιτήσουν περισσότερο την προσοχή σας. Ακόµα και αν οι Ηλιακές έχουν µια επίδραση σε κάποια θέµατα, αυτή είναι πιο ελαφριά και πιο περαστική.
Ηλιακή έκλειψη πρώτη στις 20 Απριλίου στον Κριό. Προσοχή σε ανταγωνιστές και κρυφούς εχθρούς, όπως επίσης στην υγεία. Η δεύτερη ηλιακή έκλειψη γίνεται στις 14 Οκτωβρίου στον Ζυγό και ο τοµέας αυτός έχει να κάνει µε την εργασία στα άτοµα του περιβάλλοντός της. Προσοχή και στην υγεία. Η πρώτη σεληνιακή έκλειψη γίνεται στις 5 Μαΐου στον Σκορπιό και θίγονται συνεταιρισµοί, σχέσεις και συνεργασίες. Η δεύτερη σεληνιακή έκλειψη θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου στο δικό σας ζώδιο και αυτή είναι η πιο σηµαντική.
Υγεία, σχέσεις, συνεργασίες απαιτούν προσοχή. Αυτή είναι κάπως πιο ζόρικη γιατί συµµετέχει και ο Αρης που θα βρίσκεται απέναντί σας, στον Σκορπιό. Από τις δύο ηλιακές επηρεάζονται Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι. Από τις δύο σεληνιακές, εσείς, οι Λέοντες, οι Υδροχόοι, οι Ταύροι και οι Σκορπιοί.

Σχέσεις – Ερωτικά
Πολύπαθος αρκετά από τον Μάρτη του 2020 και µετά και ο τοµέας των σχέσεων και όπως φαίνεται κάπως έτσι θα πάει έως τον Μάρτιο του 2023. Το συναισθηµατικό σκαµπανέβασµα θα συνεχιστεί έως τότε. Βέβαια, έως τότε θα έχετε σχηµατίσει µια πιο καθαρή εικόνα για το τι πρέπει ή µπορεί να συνεχιστεί και κάτω από ποιες προϋποθέσεις. Γάµος ή σχέση που έχει φτάσει χωρίς σοβαρές ρίξεις και δράµατα έως τις 16 Μαΐου σηµαίνει ότι µετά από ένα γερό… ρεκτιφιέ µπορούν να συνεχιστούν. Όσοι βρίσκεστε µεταξύ του “ναι” και του “όχι”, µετά τις 17 Μαΐου και πιο συγκεκριµένα από τις 21 Μαΐου έως 10 Ιουλίου θα έχετε πιο πλήρη εικόνα.
Αυτό το διάστηµα δοκιµάζει την αντοχή ενός παραπαίοντος γάµου ή µιας σχέσης. Είναι αλήθεια ότι εσείς αργείτε να πάρετε αποφάσεις και να αφήσετε πίσω σας δεσµούς και σχέσεις αλλά όταν πάρετε µια απόφαση είναι µάλλον οριστική. Οι πειρασµοί πάντως για όσους βρίσκεστε σε µια σχέση αλλά όχι σωστά συντροφευµένοι, θα είναι πολλοί από τον Ιούνιο έως τις αρχές Οκτώβρη. Προσοχή πριν µπείτε σε µια νέα σχέση ή αν θελήσετε να βγείτε από µια παλιά. Πάντως, η παρουσία του ∆ία στο ζώδιό σας έστω και µε ανατροπέα τον Ουρανό δηµιουργεί έως την άνοιξη του 2024 προοπτικές ενός δυνατού έρωτα, µιας πιο σταθερής σχέσης, µιας συγκατοίκησης ή ακόµα και ενός γάµου.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Οπως έχετε αντιληφθεί, το 2023 είναι σε πολλά συγκρινόµενο µε το 2022. Αρκετά καλύτερο, αλλά αυτή του η καλοσύνη δεν είναι τέτοια που να σας κάνει να πετάξετε τις… χειρολαβές ασφαλείας. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να θεραπεύσει εσωτερικά και εξωτερικά. Ενας εξάλλου νέος υποκινητής ανατροπών έρχεται για λίγο. Είναι ο Πλούτωνας που περνάει στον Υδροχόο από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 11 Ιουνίου 2023 και επηρεάζει εσάς που είστε γεννηµένοι από 21 έως 24 Απριλίου.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 – Η Βίκη Παγιατάκη αναλύει Οικονομικά, Επαγγελματικά, Υγεία, Σχέσεις

Έντονο, δηµιουργικό αλλά και κουραστικό, ανταγωνιστικό έως και επεισοδιακό το χρονικό διάστηµα του 2022 από την 21η Αυγούστου και µετά. Το πέρασµα του Αρη στο ζώδιό σας έκανε να… ανάψουν τα αίµατα, θετικά και αρνητικά. Επειδή η παρουσία του εκεί θα είναι µακρά (θα διαρκέσει έως τις 25 Μαρτίου 2023) καλό θα ήταν να προσπαθείτε, τόσο στα εύκολα και στα θετικά όσο και στα δύσκολα και στα αρνητικά, να µη χάνετε εύκολα την ψυχραιµία σας και το µέτρο.
Τόσο σε αυτό το διάστηµα όσο και έως τις 16 Μαΐου 2023, ευεργέτης σας µε πολλούς τρόπους θα αποδειχτεί ο ∆ίας, που θα βρίσκεται στο φιλικό σε σας ζώδιο του Κριού. Με προϋπόθεση ότι θα φιλτράρετε κάπως περισσότερο τις ιδέες και τα λόγια σας, όπως και τις αποφάσεις σας πριν τις βάλετε σε εφαρµογή, θα καταφέρετε αρκετά.
Στις 8 Μαρτίου, όµως, το πλανητικό σκηνικό γίνεται πιο σύνθετο και πιο απαιτητικό καθώς ο Κρόνος, που µέχρι τότε ήταν πιο δοτικός ως προς εσάς, γίνεται πιο αυστηρός και επικριτικός. Νέοι ρυθµοί, γεγονότα και καταστάσεις αρχίζουν να σας κάνουν πιο ανήσυχους και πιο επιλεκτικούς. Στο εξής, θα πρέπει να προσέχετε περισσότερο για το ποιους θα πρέπει να βάλετε µέσα και το ποιους θα αφήσετε έξω από τα «τείχη» που θα νιώσετε ότι πρέπει να χτίσετε.

Γενικά
Μόνο από πλήξη δεν κινδυνεύετε µέσα στη νέα χρονιά και ιδιαίτερα εσείς που έχετε γεννηθεί τις πρώτες δέκα ηµέρες του ζωδίου σας. Εσείς είστε που θα δεχτείτε περισσότερο από όλους τους άλλους την επίδραση δύο πολύ σηµαντικών πλανητών. Ο πρώτος που θα κόψει το νήµα θα είναι ο Κρόνος που, αφήνοντας το ζώδιο του Υδροχόου, θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων. Οπως θα διαπιστώνετε σιγά-σιγά, η… γεύση των πάντων αλλάζει σταδιακά. Γίνεται πιο ελλιπής.
Από τις 8 Μαρτίου και µετά θα είναι πιο συχνές οι αναρωτήσεις του τύπου: Μα µε καλύπτει αυτή η δουλειά; Αυτές οι σπουδές; Αυτός ο γάµος; Αυτή η σχέση; Και, εντέλει, αυτός ο τρόπος ζωής; Αυτό είναι και το πρώτο έναυσµα για τις προσωπικές αλλαγές που θα ξεκινήσουν. Οι πιο βαθιές, σχεδόν αναγεννητικές, θα είναι για όσους έχουν γεννηθεί από τις 22 έως τις 25 Μαΐου, γιατί αυτές θα υπαγορεύονται από τον Πλούτωνα. Αυτός θα δηµιουργήσει ένα ιδιαίτερα φορτισµένο αλλά ευνοϊκό τρίγωνο µε το ζώδιό σας στις 24 Μαρτίου από το ζώδιο του Υδροχόου, που θα κρατήσει έως τις 11 Ιουνίου. Τολµήστε σε αυτό το διάστηµα όλοι σας, αλλά περισσότερο εσείς του Μαΐου, µε µια βαθιά σχεδόν εξοµολογητική κριτική, να διορθώσετε τις ελλείψεις και τα… στραβά σας και να εκφράσετε όσο µπορεί ο καθένας σας τα θετικά σας.
Επειδή η απαιτητική και ώρες-ώρες εξαντλητική επίδραση του Κρόνου µπορεί να σας κάνει πιο εσωστρεφείς και δύσκολους, φροντίστε να µην το παρακάνετε. Ιδιαίτερα εσείς του Μαΐου. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι µε τον δύστροπο Κρόνο θα πρέπει να µάθετε να συµβιώνετε έως το ξεκίνηµα του 2026. Σταδιακά, λοιπόν, θα επηρεαστείτε όλοι από αυτόν. Οσοι έχετε γεννηθεί από τη 1 έως τις 11 Ιουνίου, αφήνετε ψευδαισθήσεις, φρούδες ελπίδες, ουτοπικές αναζητήσεις και συνήθειες και προσγειώνεστε στη σηµερινή πραγµατικότητα και τις απαιτήσεις της. Προσοχή, µην εµπλακείτε µε πρόσωπα, πράγµατα και καταστάσεις που εµπεριέχουν αυτά τα χαρακτηριστικά εσείς που είστε γεννηµένοι από τις 12 έως τις 21 Ιουνίου. Ο παραπλανητικός Ποσειδώνας φέτος εσάς επηρεάζει περισσότερο.

Επαγγελματικά
Τα καλά… κόποις κτώνται, αφού ο Κρόνος από τις 8 Μαρτίου και µετά όλο και θα υπενθυµίζει ότι σχεδόν τίποτα δεν δίνεται δωρεάν. Βεβαίως, έως τις 16 Μαΐου υπάρχει και ο ευνοϊκός αντίλογος του ∆ία, που µπορεί να αναιρεί κατά κάποιο τρόπο το δύσκολο, το µίζερο και την τρικλοποδιά.
Συµπέρασµα: Αν έχετε σκοπό να δροµολογήσετε βελτιώσεις, ανακατατάξεις και αλλαγές στην εργασία, καλύτερα να το κάνετε έως τις 7 Μαρτίου ή έστω και πιο αργοπορηµένα, έως τις 16 Μαΐου. Αν π.χ. κάποιος από εσάς επιθυµεί να αλλάξει ή να αναζητήσει κάτι άλλο στα επαγγελµατικά, έως τις 7 Μαρτίου είναι το κάπως καλό και το λιγότερο καλό από τις 8 και ύστερα. Σηµαντικό το να µην παρασύρεστε από το τι φαίνεται στις διάφορες επιλογές σας, αλλά να ψάχνετε τα πράγµατα σε µεγαλύτερο βάθος. Αυτό ισχύει διπλά σε πιθανούς συνεταιρισµούς.
Πολλοί από εσάς τώρα θα επιθυµείτε ρήξεις µε το παρελθόν. Μην τις κάνετε αβασάνιστα. Ακόµα, από το εντυπωσιακό και το εφήµερο -αυτό ισχύει και για άλλους τοµείς της ζωής σας- προτιµήστε το χρήσιµο, το ωφέλιµο και το σταθερό. ∆ύσκολα θα µπορέσετε να βάλετε πολλά… γκολ αυτήν τη χρονιά. Προτιµήστε περισσότερο το αµυντικό και προφυλαγµένο «παιχνίδι» από το επιθετικό. Αυτό ισχύει περισσότερο από το δεύτερο µισό του Μαΐου και µετά.

Οικονομικά
Μελετηµένα, σχεδιασµένα και εντελώς αναπάντεχα η χρονιά που φεύγει µάλλον βοήθησε κάποιους από εσάς να κερδίσουν αρκετά και οι πιο άτυχοι να µην τα χάσουν όλα. Το 2023 απαιτεί και στον οικονοµικό τοµέα πιο πολύπλοκες ενέργειες και συνδυασµούς, αλλά αν δεν αργοπορήσετε σαν τις… µωρές παρθένες του Ευαγγελίου κάπως θα τα καταφέρετε. Αγοραπωλησίες; Οικονοµικοί συµβιβασµοί; Τράµπες πάσης φύσεως ή χρήµα κάτω από το τραπέζι; Για όλα αυτά υπάρχει χρόνος, αλλά οι πιο καθαρές, σωστές και πιο ασφαλείς κινήσεις γίνονται έως τις 7 Μαρτίου.
Μετά έρχεται το διάστηµα έως τις 16 Μαΐου και τρίτο και καταϊδρωµένο αυτό που εκτείνεται από 6 Ιουνίου έως τις 22 Ιουλίου. Σε αυτό το διάστηµα η Αφροδίτη (χρήµα, σχέσεις, έρωτας, κοινωνική προβολή και αποδοχή από τους άλλους) δίνει µια µικρή βοήθεια. Οι σηµαντικές οικονοµικές υποθέσεις, διεκδικήσεις και το κλείσιµο οικονοµικών και περιουσιακών εκκρεµοτήτων ας γίνουν µέχρι τότε. Ο κυβερνήτης σας Ερµής, που σχετίζεται µε την επικοινωνία, τη συνεννόηση, τη γραφειοκρατία, το ∆ιαδίκτυο, τις µετακινήσεις, την ασυνεννοησία, τις καθυστερήσεις, τα ΜΜΕ και τα παιδιά όπως και την πελατεία, κάνει εκνευριστικές φούρλες προς το ζώδιό σας από τις 29 Ιουλίου έως τις 5 Οκτωβρίου. Προσοχή σε ό,τι λέτε, γράφετε, υπογράφετε, σε σχόλια και υποσχέσεις. Τον νου σας!

Οι σχέσεις με τους άλλους
Βοηθητικοί προς εσάς -και ερωτεύσιµοι- θα είναι οι Κριοί και οι Ζυγοί -ή κάποιοι από αυτούς φυσικά- ιδιαίτερα έως τα µέσα Μαΐου. Από τις 8 Μαρτίου και µετά µπαίνουν στο παιχνίδι Λέοντες και Υδροχόοι. Οι Ταύροι µπορεί να µετριάσουν τις ανασφάλειές σας, αλλά δεν αντέχουν το ευµετάβλητο του χαρακτήρα σας για πολύ, όπως και οι Σκορπιοί.
Στο ερωτικό γήπεδο παίζουν µπάλα και Αιγόκεροι και Καρκίνοι, ιδιαίτερα από τα µέσα Μαΐου και µετά, αλλά οι µεν πρώτοι απαιτούν συνέπεια, πειθαρχία και υποταγή, οι δε δεύτεροι πολλά γούτσου-γούτσου και να µην αποστρέφετε το κεφάλι στον γάµο και τα παιδιά. Ανάγκη να εξαντλήσετε την υποµονή, την ψυχραιµία, την καλοσύνη και την ανεκτικότητά σας -εφόσον φυσικά την αξίζουν- σε άλλους ∆ιδύµους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες. Θα είναι κι αυτοί, από τον Μάρτη και µετά, χωρίς… δραµαµίνη στο ίδιο ταξίδι.

Υγεία και Ομορφιά
Σαφώς και η παρουσία του Αρη στο ζώδιό σας, από τις 21 Αυγούστου και µετά, αύξησε τη νευρικότητα και το άγχος και για µερικούς από εσάς µπορεί να ξύπνησαν τα γνωστά σας ψυχοσωµατικά… Επειδή η επίσκεψή του θα τραβήξει έως τις 25 Μαρτίου -και στις 8 Μαρτίου θα προστεθεί και η επίδραση του Κρόνου-, οφείλετε να φροντίσετε πιο σωστά τη σωµατική, πνευµατική και ψυχική σας υγεία.
Θα είναι πιο εύκολες οι µολύνσεις πάσης φύσεως και τα µικροατυχήµατα. Βρόγχοι, πνεύµονες, ώµοι και αναπνευστικό, τα πιο ευάλωτα. Αυτές οι πλανητικές επιρροές συστήνουν πιο ήπιες παρεµβάσεις αισθητικής φύσεως, ενώ δεν θα πρέπει να χρησιµοποιείτε φαρµακευτικά ή καλλυντικά σκευάσµατα που δεν είναι εγκεκριµένα.

Εκλείψεις
∆εισιδαίµονες ή µη, έχουµε όλοι λίγο-πολύ έναν µεταφυσικό φόβο µε τις εκλείψεις, ηλιακές και σεληνιακές. Φέτος, ευτυχώς, είναι λίγες. ∆ύο ηλιακές και δύο σεληνιακές. Ας ξεκινήσουµε µε την πρώτη. Γίνεται στις 20 Απριλίου στον Κριό και συνοδεύεται από νέα Σελήνη.
Επηρεάζονται περισσότερο τα ζώδια της παρορµητικής οµάδας -και λέγονται παρορµητικά όχι γιατί… σπρώχνουν και τρέχουν, αλλά γιατί ξεκινούν την εποχή τους- Κριός, Ζυγός, Καρκίνος και Αιγόκερως. Επειδή εκεί συµµετέχει και ο Αρης, θα χρειαστεί µεγαλύτερη προσοχή στις γύρω ηµέρες, σε αποφάσεις γύρω από συνεργασίες και σχέσεις και στην υγεία.
Αυτή η προσοχή καλό θα είναι να επιδειχθεί από τα άτοµα αυτών των ζωδίων και γύρω στις 14 Οκτωβρίου που γίνεται η επόµενη ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό.
Οι δύο σεληνιακές εκλείψεις που θα συνοδευτούν από Πανσέληνο γίνονται στον Σκορπιό και τον Ταύρο. Η πρώτη που θα γίνει στις 5 Μαΐου στον Σκορπιό και η δεύτερη στις 28 Οκτωβρίου στον Ταύρο. Επηρεάζονται και στις δύο περιπτώσεις τα άτοµα της σταθερής οµάδας -και λέγεται σταθερή γιατί έχουν εγκαταστήσει τις εποχές, ο Ταύρος την άνοιξη, ο Λέων το καλοκαίρι κ.λπ.- Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι. Αυτή που θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου είναι κάπως πιο βεβαρηµένη. ∆οκιµάζονται σχέσεις και συνεργασίες, ενώ προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε οικονοµικές σχέσεις και στην υγεία.

Σχέσεις – Ερωτικά
Με δύο αντίθετες συναισθηµατικές παρορµήσεις θα χαρακτηριστεί το 2023 για τους περισσότερους από εσάς, ιδιαίτερα από τον Μάρτιο και µετά. Οσοι έχετε βαρεθεί τα εφήµερα και τη µοναξιά, θα επιθυµήσετε βαθιά να συντροφευτείτε, ενώ όσοι είστε… κακοσυντροφευµένοι, δεν θα βλέπετε την ώρα να αποδράσετε. Φλογεροί, παθιασµένοι έρωτες µε µέλλον ή χωρίς, µπορεί να έχουν ήδη ανάψει από τις 21 Αυγούστου περίπου και µετά. Εως τις 25 Μαρτίου θα έχει γίνει φανερό το προς τα πού οδεύουν. Αν έχουν περάσει επιτυχηµένα αυτό το χρονικό διάστηµα µπορούµε να µιλήσουµε όχι πια για γνωριµία, αλλά για σχέση. Η περίοδος όµως που θα κρίνει οριστικά την αµοιβαιότητα, τη σύµπνοια και τη συνέχιση του γάµου ή της σχέσης σας για το 2023 είναι από τις 6 Ιουνίου έως τις 9 Οκτωβρίου.
Αυτό µπορεί να θεωρηθεί και το τελευταίο διάστηµα σωσίβιο για έναν γάµο ή µια σχέση που περνάει δύσκολες στιγµές, ή για µια επανασύνδεση. Επειδή τώρα µπορεί να αλλάξουν οι διαθέσεις, οι προτιµήσεις, οι ανησυχίες και οι προτεραιότητές σας, µιλήστε µε τον/τη σύντροφό σας και δώστε του χρόνο να το µελετήσει και να το δεχτεί, ή να το απορρίψει, αλλά όχι αµαχητί. Καθώς οι ευαισθησίες σας θα µεγαλώνουν, µπορεί να νοµίζετε ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει. Νέες γνωριµίες µπορεί να υπάρξουν, αλλά λέµε όχι στις γρήγορες συγκατοικήσεις και τους γάµους. Πρέπει ο χρόνος να τα σφυρηλατήσει.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Το 2023, από τις 8 Μαρτίου και ιδιαίτερα από τις 16 Μαρτίου και µετά, απαιτεί περίσκεψη και όσο το δυνατόν λιγότερο αυθορµητισµό. Αυτό θα βοηθήσει να µη χάνετε εύκολα τον αυτοέλεγχο και να µην αφήνετε να µεγαλώνουν ανασφάλειες και φοβίες. Η υποµονή είναι το µεγαλύτερο χάρισµα που καλείστε να επιδείξετε. Ιδιαίτερα σε συγγενείς και ανωτέρους.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 – Η Βίκη Παγιατάκη αναλύει Οικονομικά, Επαγγελματικά, Υγεία, Σχέσεις

Παρότι δεν έλειψαν κάποια σκαµπανεβάσµατα -ιδιαίτερα στα επαγγελµατικά και τα οικονοµικά- έως τις 22 Αυγούστου το 2022 δεν µπορεί να θεωρηθεί µια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Το 2023, αν στηριχτείτε περισσότερο στις δικές σας δυνάµεις αλλά και αυτές των φίλων και των… οµοϊδεατών σας, σίγουρα θα καταφέρετε πιο πολλά – ιδιαίτερα από τις 21 Μαΐου και µετά. Τυπικά θα πρέπει να πω από τις 16 Μαΐου και µετά, αλλά ουσιαστικά και µε πιο καθαρή εικόνα για το πού και πώς θα κινηθείτε θα έχετε από τις 21 και µετά. Το διάστηµα 26 Μαρτίου έως 20 Μαΐου -που δεν θα είναι και περίπατος- θα σας δείξει αδυναµίες, αλλά και δυνατότητες παντού.
Το πλανητικό σκηνικό της νέας χρονιάς είναι αρκετά ευνοϊκό στον µεγαλύτερο βαθµό του για σας. Καταρχήν έως τις 25 Μαρτίου που ο Αρης θα βρίσκεται στους ∆ιδύµους θα έχετε µια µικρότερη πίεση στην καθηµερινότητά σας παρόλο που δεν θα λείψει η ψυχολογική πίεση και κάποιες… τρικλοποδιές ανταγωνιστικότητας. Από τις 26 Μαρτίου έως τις 20 Μαΐου, όπως φαίνεται, θα κριθούν πολλά. Στην επαγγελµατική, οικογενειακή ή ερωτική σας ζωή. Προσοχή, υποµονή, διαλλακτικότητα και µετριοπάθεια θα βοηθήσουν σηµαντικά.
Ενας σοβαρός, επιβαρυντικός παράγοντας που λέγεται Πλούτωνας και που αφορά περισσότερο εσάς που έχετε γεννηθεί από τις 20 έως και τις 23 Ιουλίου παύει να από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 11 Ιουνίου. Σε αυτό το διάστηµα θα αποχωρήσει από τον Αιγόκερω απέναντί σας και θα περάσει στον Υδροχόο, εκεί όπου θα βρίσκεται για πολλά χρόνια από τις 24 Ιανουαρίου 2024 και µετά.
Σταθεροποιητικός, όµως, σε ό,τι έχετε καταφέρει και ό,τι έχετε κατακτήσει έως τώρα θα είναι ο Κρόνος σε όλη τη διάρκειά του 2023 και ακόµα παρά πέρα, από τις 8 Μαρτίου που περνάει στο ζώδιο των Ιχθύων. Και ο Ουρανός από τον Ταύρο, που φέτος θα ευνοήσει περισσότερο εσάς που έχετε γεννηθεί στο δεύτερο και το τρίτο δεκαήµερο του ζωδίου σας, από 2 έως 23 Ιουλίου δηλαδή.
Με περισσότερο αναγεννητική διάθεση και ευστροφία θα µπορέσετε να θέσετε νέους στόχους και αρκετούς από αυτούς να τους επιτύχετε. Το ξεπέρασµα παλαιών ορίων και πλαισίων που δεν χρησιµεύουν πια και έχουν ξεπεραστεί από τις τωρινές ανάγκες της ζωής σας εύκολα θα µπορούν να παραµεριστούν. Αυτό θα γίνει περισσότερο από τον Μάιο και µετά και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτός µαζί µε τον ∆ία θα σας υποδείξουν πώς και γιατί θα πρέπει να γλείφετε το παρελθόν και να δηµιουργείτε τύψεις, απωθηµένα και εξαρτήσεις. Ο εξωραϊσµός που εσείς του κάνετε συνήθως κοστίζει πόνο, κόπο, δάκρυα και άλλα πολλά.
Η παρουσία του ∆ία (ανάπτυξη, διεύρυνση πνευµατική, επέκταση υλική, οικονοµική και επαγγελµατική, ανανέωση και νέες εµπειρίες) στον Ταύρο από τις 17 Μαΐου και για έναν περίπου χρόνο είναι πραγµατικό το καλό σας χαρτί. Οχι εµφαντικά και εντυπωσιακά, αλλά πιο αθόρυβα θα σας γλιτώνει έστω και στο παρά πέντε από πάσης φύσεως κακοτοπιές. Ακόµα, θα µπορείτε να εκφράζεστε, να εργάζεστε και να ζείτε µε περισσότερη ελευθερία και λιγότερη αγωνία… στο µάτι.
Λόγω της διαίσθησης επίσης που παρέχει αυτός ο πλανήτης θα νιώθετε εκεί που το πνεύµα κάπως µπερδεύεται ή αδυνατίζει ποιες επιλογές συµφέρει να κάνετε σε πρόσωπα, πράγµατα και καταστάσεις.

Επαγγελµατικά
Ο ανταγωνισµός, κάποια σκαµπανεβάσµατα και µια µεγαλύτερη ρευστότητα έκαναν την εµφάνισή τους περισσότερο από το τέλος περίπου του Αυγούστου του 2022 και, όπως φαίνεται, θα συνεχιστούν έως τον Μάρτιο του 2023. Περισσότερο θα λέγαµε ότι µε κάποιον τρόπο δεν θα υποχωρήσει η ρευστότητα έως τις 16 Μαΐου. Αυτό το φαινόµενο µπορεί να τροφοδοτείται και από εξωτερικές συνθήκες και καταστάσεις ανεξάρτητες από σας. Οσοι από σας θέλετε να αλλάξετε εργασία αναζητώντας κάτι καλύτερο είναι πιο εύκολο αυτό να γίνει από τις 21 Μαΐου και µετά. Αλλωστε θα έχετε βγάλει και αρκετά συµπεράσµατα από το διάστηµα από 26 Μαρτίου έως 20 Μαΐου. Μεγαλύτερη σιγουριά µετά τις 21 και έως τις 26 Αυγούστου, όπως και από τις 14 Οκτωβρίου και έως το τέλος ∆εκεµβρίου.
Αυτά τα µεγάλα χρονικά διαστήµατα προσφέρονται για ανανεώσεις και βελτιώσεις της ήδη υπάρχουσας εργασίας, όπως και κάποια επιχειρηµατική δραστηριότητα. Πέρα όµως από τη συνηθισµένη εργασία, µπορείτε να αξιοποιήσετε µε κάποιον τρόπο και κάποιο χόµπι ή ταλέντο που δεν έχει ακόµα αξιοποιηθεί. Το 2023 ευνοεί και το άνοιγµα καινούριων δρόµων παντού.

Οικονοµικά
Οι χασούρες µικρότερες, τα κέρδη µεγαλύτερα. Αυτό µάλλον θα πρέπει να είναι το µότο της νέας χρονιάς, αλλά όχι τόσο έως τον Μάιο. Η αβεβαιότητα θα είναι χαρακτηριστικό έως τις 21 Μαΐου.
Η παρουσία της Αφροδίτης από τις 6 Ιουνίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2023 θα παίξει -αν και όχι συνεχώς και µε την ίδια αποτελεσµατικότητα- έναν θετικό ρόλο στα οικονοµικά και τα πάσης φύσεως συµφέροντά σας. Τα δυο πιο σηµαντικά και όχι εύκολα χρονικά διαστήµατα της νέας χρονιάς είναι: από 26 Μαρτίου έως 20 Μαΐου και από 28 Αυγούστου έως 12 Οκτωβρίου. Αυτά δεν απαιτούν προσοχή µόνο σε εργασία, τοποθέτηση ή έξοδα και σχέσεις αλλά και στα αισθηµατικά και την υγεία.
Ορισµένοι βέβαια από σας µπορεί µέσα στο 2023 να κλείσετε κάποιες οικονοµικές εκκρεµότητες που έρχονται από πιο παλιά. Στα δύο αυτά διαστήµατα µπορεί να φορτωθείτε και βάρη οικονοµικά συγγενικών προσώπων ή να ξεµπερδεύετε κάποια περιουσιακά. Εως τις 8 Μαρτίου εξαντλήστε την προνοητικότητα και την προσοχή σας σε φόρους, επιτόκια, δάνεια, αποζηµιώσεις πάσης φύσεως, εφάπαξ, συντάξεις, µετοχές, ασφάλειες και χρηµατοδοτήσεις. Εµπλοκές ή αργοπορίες έως αυτήν την ηµεροµηνία είναι πιθανές. Ευτυχώς, το 2023 ρυθµίζει σηµαντικά οικονοµικά θέµατα και τα κέρδη είναι περισσότερα από τις ζηµιές.

Oι σχέσεις με τους άλλους
Οι απορίες σχετικά µε το αν θα καλυτερεύσουν οι σχέσεις σας µε τον Σκορπιό, τον Ταύρο, τον Λέοντα ή τον Υδροχόο θα λυθούν εντελώς από τις 8 Μαρτίου και µετά. Αν µέχρι τότε δεν υπάρχουν δυνατά «τζαρτζαρίσµατα», κόντρες και ασυµφωνίες, υπάρχει η σιγουριά ότι δεν θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος για αργότερα. Μάλιστα ο Σκορπιός και ο Ταύρος βρίσκονται πάντα στις προτιµήσεις σας. Ανεβασµένες µετοχές σε µεγάλο βαθµό για να τον προτιµήσετε φέτος έχει ο Αιγόκερως που, όπως φαίνεται, θα είναι αρκετά χρήσιµος. ∆υο άλλες συµπάθειές σας φέτος βρίσκονται ήδη από τον Αύγουστο του 2022 σε πιο δύσκολη κατάσταση και, όπως φαίνεται, αυτή µπορεί να γίνει και κάπως δυσκολότερη από τον Μάρτιο και µετά. Πρόκειται για την Παρθένο και τους Ιχθύς. Αν αξίζουν να τους αγαπάτε φροντίστε τους καλύτερα. Με ∆ιδύµους και Τοξότες συνήθως δεν έχετε πολλά-πολλά, αλλά αν συµβεί, προσεκτικά µέσα στο 2023. ∆ηλώνουν αδυναµία. Ο Κριός βοηθητικός, ιδιαίτερα έως τον Μάιο, σας ανοίγει δρόµο, ενώ ο Ζυγός µε τα καπρίτσια του γίνεται κουραστικός, όχι όµως και αρνητικός. Με άλλον Καρκίνο; Πόση… γλυκογκρίνια και κατεβασµένα µούτρα να αντέξετε και οι δύο πια;

Υγεία και Οµορφιά
Εως και τις 25 Μαρτίου 2023, µε την παρουσία του Αρη στους ∆ιδύµους, είναι πιθανόν να έχετε την αίσθηση ότι δεν µπορεί… κάτι κακό ίσως συµβεί… Ξορκίστε τη φοβία µε τον απήγανο και τονώστε το νευρικό σας σύστηµα. Ενας καλύτερος ύπνος; Κάποια απαραίτητη βιταµίνη; H αλήθεια είναι ότι το τετράγωνο του ∆ία µε το ζώδιό σας έως τις 16 Μαΐου οδηγεί σε κάπως… άτσαλη διατροφή και µπορεί να φέρει και ανεπιθύµητα κιλά. Τον νου σας. Το στοµάχι, το στήθος, οι µολύνσεις πάσης φύσεως και τα µικρά αλλά ενοχλητικά ατυχήµατα είναι περισσότερο πιθανά έως τότε για µικροπροβλήµατα. Η παρουσία του ∆ία στον Ταύρο µετά τις 17 Μαΐου θα είναι προστατευτική ποικιλοτρόπως και δεν αφήνει απέξω και την υγεία. Κούρες οµορφιάς βεβαίως αποδίδουν περισσότερο µετά από αυτήν την ηµεροµηνία όπου δεν απαγορεύονται και οι πιο σοβαρές παρεµβάσεις. Οχι όµως στα δυο δύσκολα διαστήµατα και επάνω στις εκλείψεις.

Εκλείψεις
Παρότι δεν γίνονται στο ζώδιό σας αλλά στον Κριό και τον Ζυγό, οι δύο ηλιακές εκλείψεις σάς επηρεάζουν κι εσάς. Αντίθετα, οι δυο σεληνιακές που θα συνοδευτούν από Πανσέληνο και θα γίνουν στον Σκορπιό και τον Ταύρο δεν σας επηρεάζουν τόσο.
Πρώτη ηλιακή έκλειψη στον Κριό µε νέα Σελήνη στις 20 Απριλίου. Προσοχή σε συνεταιρισµούς, στον γάµο σας, σχέσεις, σε συνεργασίες και υγεία. Η δεύτερη ηλιακή έκλειψη στον Ζυγό γίνεται στις 14 Οκτωβρίου. Επηρεάζονται τα ίδια θέµατα και οι τοµείς, αλλά εδώ υπεισέρχονται και οι συγγενείς, µε τα θέλω, τις απαιτήσεις, τις αµφισβητήσεις τους.
Και στις δυο περιπτώσεις µεγαλύτερη προσοχή από σας του τρίτου δεκαηµέρου. Η πρώτη σεληνιακή έκλειψη γίνεται στον Σκορπιό στις 5 Μαΐου. Ψυχική, συναισθηµατική και ερωτική η ανησυχία και η επιβάρυνση. Στην προσοχή σας και το θέµα «παιδί».
Η δεύτερη σεληνιακή έκλειψη γίνεται στις 28 Οκτωβρίου στον Ταύρο. Προσοχή σε φιλίες, συλλογικές δραστηριότητες. Μην ανακατέψετε φιλίες µε τα αισθηµατικά σας.

Σχέσεις – Ερωτικά
Οσοι είχατε αµφιβολίες για το αν και κατά πόσο µπορεί να βελτιωθούν ο γάµος ή η αισθηµατική σας σχέση µέσα στο 2022, φαντάζοµαι ότι κάποιες απαντήσεις θα τις πάρετε µέχρι τις 21 Μαΐου 2023. Εως τότε ακόµα και κάποιες… κρυφές αµαρτίες κάποιων από σας θα έχουν δείξει αν θα συνεχιστούν ως έχουν ή θα κλείσουν τον κύκλο τους. Το 2023 στη συνέχειά του -µε ένα ακόµα διάστηµα προσοχής το δεύτερο αυτής της χρονιάς από τις 28 Αυγούστου έως τις 12 Οκτωβρίου- είναι αρκετά βατό και για τις διάφορες σχέσεις και για τα ερωτικά σας. Προσφέρει µάλιστα ένα µεγαλύτερο βαθµό σιγουριάς, απαραίτητο για να ανθίσει και να εξελιχθεί µια σχέση. Η φιλία, η ανάµειξή σας µε οµάδες, λέσχες, συλλόγους, πολιτικά κόµµατα και συλλογικές εξορµήσεις και δραστηριότητες µπορούν, µε κάποιο τρόπο, να συµβάλουν θετικά και στην αισθηµατική σας ζωή. Για κάποιους µάλιστα µια φιλία µπορεί να µετατραπεί σε ερωτική σχέση, ή µια ερωτική σχέση -που δεν είχε τα φόντα να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό- να γίνει απαρχή µιας φιλίας. Η παρουσία του ∆ία στον Ταύρο από τον Μάιο του 2023 έως τον Μάιο του 2024 µπορεί να είναι ο προάγγελος ενός έρωτα, µιας συγκατοίκησης, ενός αρραβώνα ή ενός γάµου. Αν βέβαια είσαστε σε γόνιµη ηλικία δεν αποκλείεται και ένας απόγονος. Αν δεν είναι ευπρόσδεκτος, πάρτε τα µέτρα σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Ενώ ο ∆ίας από τις 17 Μαΐου και µετά θα είναι ένας µικρός βοηθός σας, έως τις 16 µπορεί να κάνετε λάθη και να πέσετε στη λούµπα της υπερβολής, της έπαρσης και της έλλειψης µέτρου γενικώς αν δεν προσέξετε. Νόµοι και κανονισµοί πρέπει έως τότε να γίνονται απολύτως σεβαστοί. Πώς λέµε, δεν φτάνει η γυναίκα του Καίσαρα να είναι τίµια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίµια; Αυτό. Τώρα αν έχετε χάσει το «δίκιο» σας από κάποιον, ο άνεµος είναι πιο ούριος από 21 Μαΐου και µετά.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 – Η Βίκη Παγιατάκη αναλύει Οικονομικά, Επαγγελματικά, Υγεία, Σχέσεις

Ηταν ο Μάρτης του 2020 που, µε τη µετακίνηση του Κρόνου από τον Αιγόκερω στον Υδροχόο απέναντί σας, έδωσε το έναυσµα για το ξεκίνηµα µιας περιπετειώδους περιόδου. Από τότε µέχρι τώρα έχουν αλλάξει πολλά µέσα σας, αλλά και γύρω σας. Ματαιωµένα σχέδια, κούραση, ανασφάλειες, αλλά εδώ κι εκεί κάποιες ακριβοπληρωµένες από κόπο νίκες που σας κράτησαν στην επιφάνεια. Βεβαίως, από τις 11 Μαΐου 2022 και µετά το θαυµατουργό… χέρι του ∆ία έδωσε ένα νέο κουράγιο για να συνεχίσετε να προσπαθείτε.
Εως τις 28 Οκτωβρίου 2022 όλο και κάτι καταφέρνατε, ακόµα και στις δύσκολες καταστάσεις. Στο διάστηµα 29 Οκτωβρίου – 20 ∆εκεµβρίου µείνατε κάπως ακάλυπτοι από την ευεργετική επίδραση του ∆ία, αλλά από τις 21 ∆εκεµβρίου και έως τις 16 Μαΐου 2023 ο ∆ίας από το ζώδιο του Κριού θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Κρόνου -που σας ταλαιπωρεί µετά τις 8 Μαρτίου 2023- και θα γίνει ο καλύτερος φίλος σας.
Από εκεί κι έπειτα θα είναι όλα ρόδινα; Οχι βεβαίως, αλλά σαφώς κάπως καλύτερα, ιδιαίτερα για εσάς του τρίτου δεκαηµέρου του ζωδίου σας. Στις 24 Ιανουαρίου ο Πλούτωνας σε µια… πρόβα τζενεράλε θα περάσει στον Υδροχόο και όσοι έχετε γεννηθεί από τις 21 έως τις 24 Ιουλίου θα λάβετε πολύ σηµαντικά «µηνύµατα» έως τις 11 Ιουνίου.
Παρότι ο Ερµής -επικοινωνία µε όλα τα µέσα της, µέσα µαζικής µεταφοράς, γραφειοκρατία (κυρίως χαρτοµάνι), λογαριασµοί, κάρτες, παιδιά, ταξίδια και µετακινήσεις- θα σας κάνει κόλπα εκνευριστικά και νερά, από τις 4 Απριλίου έως τις 11 Ιουνίου, η νέα χρονιά έχει αρκετά θετικά για εσάς.
Το θέµα είναι να προσέχετε να µη χάσετε… γόνιµο έδαφος στην εργασία, στις σπουδές και στις σχέσεις σας έως τις 8 Μαρτίου και αυτό αφορά περισσότερο εσάς που είστε γεννηµένοι στις δέκα τελευταίες ηµέρες του ζωδίου σας. Από τις 14 έως τις 23 Αυγούστου δηλαδή.
Αν τεµαχίσουµε το 2023 σε δύο κοµµάτια, θα µπορούσαµε να πούµε ότι το χοντρό αλλά και δύσκολο «παιχνίδι» παίζεται έως τις 10 Ιουλίου, µε έµφαση στο διάστηµα 21 Μαΐου – 10 Ιουλίου και αυτό θα επηρεάσει σηµαντικά το δεύτερο µισό του 2023 που προβλέπεται πιο βατό, ήσυχο και προβλέψιµο.
Χωρίς εγωισµούς, µεγαλύτερη ευελιξία, προσαρµοστικότητα και ψυχραιµία για να µη χαθεί η… µπάλα. Αλλωστε, από τις 8 Μαρτίου έως τις 20 Μαΐου θα έχετε το πιο βοηθητικό για τα σχέδιά σας διάστηµα και µε διάλογο και πειθώ µέσα σε αυτό θα καταφέρετε να σας βοηθήσουν και οι άλλοι. Στενοί συνεργάτες, ο/η σύντροφος, συνεταίροι και συνοδοιπόροι. Με καινούριο µυαλό και καινούρια ψυχή επιτυγχάνονται πολλά.
Οσοι είστε γεννηµένοι στο δεύτερο δεκαήµερο του ζωδίου σας, έως τις αρχές του Ιουλίου θα βρίσκεστε κάτω από την απρόβλεπτη επίδραση του Ουρανού. Οι όποιες αλλαγές σας σε όλα τα επίπεδα θα πρέπει να γίνονται µε προσοχή, αλλά µπορεί και αστάθµητοι εξωτερικοί παράγοντες -πολιτικοί, οικονοµικοί, κοινωνικοί- να δηµιουργήσουν κλίµα αβεβαιότητας.
Μπορεί και οι υπόλοιποι του ζωδίου σας να επηρεαστούν, αλλά εσείς κάπως περισσότερο. Οσοι έχετε γεννηθεί από τις 21 έως τις 24 Ιουλίου, θα δεχτείτε πιο έντονα την επίδραση του Πλούτωνα, που από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 11 Ιουνίου θα βρίσκεται απέναντί σας, στον Υδροχόο. Αυτός, όπως φαίνεται, θα… κατεδαφίσει ό,τι δεν έχει γερές βάσεις να σταθεί και προοπτικές να προχωρήσει. Φροντίστε πιο σωστά σε αυτό το διάστηµα τον εαυτό σας.

Επαγγελµατικά
Από τον Μάρτη του 2020 και µετά, πολλοί από εσάς, καθώς άλλαξε ο τρόπος σκέψης σας, οι ανάγκες και οι προτεραιότητές σας, αναγκαστήκατε να κάνετε και κάποιες ανακατατάξεις ή οριστικές αλλαγές. ∆ύσκολος ο αγώνας, δυσανάλογα των κόπων σας τα κέρδη.
Το 2023 λοιπόν, από τις 8 Μαρτίου και µετά και ακόµα καλύτερα από τις 6 Ιουνίου, ενώ δεν θα έχουν εξαλειφθεί όλα τα εµπόδια και οι αντιξοότητες, θα αρχίσετε παράλληλα να βλέπετε και φως. Σε αυτή την ηµεροµηνία η Αφροδίτη -οικονοµικές προοπτικές, κοινωνικότητα, συντροφικότητα, βοήθεια από οπουδήποτε- εισέρχεται στο ζώδιό σας για µια µακρά παραµονή. Αυτή θα διαρκέσει έως τις 9 Οκτωβρίου.
Η πιο ευνοϊκή της όµως επίδραση θα είναι περισσότερο φανερή από τις 6 Ιουνίου έως τις 22 Ιουλίου, όπως και από τις 4 Σεπτεµβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου. Από τις 11 Ιουλίου και µετά, το τοπίο στα επαγγελµατικά θα είναι πιο καθαρό και οι κινήσεις που θα κάνετε για βελτίωση, ανασύνταξη ή αλλαγή θα είναι πιο προστατευµένες.
Αν θελήσετε να αλλάξετε εργασία, η νέα χρονιά προσφέρει ευκαιρίες. Το ίδιο και αν έχετε αποφασίσει να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση. Με την εµπειρία που έχετε αποκοµίσει, από τον Μάρτιο του 2020 και µετά, σίγουρα θα αποφύγετε µεγαλεπήβολα σχέδια και µεγάλα λάθη.

Οικονοµικά
Από τον Αύγουστο του 2022, µε το πέρασµα του Αρη στους ∆ιδύµους, ξεκίνησε και η διαπίστωση ότι η τσέπη σας θα δεχτεί ανελέητο πόλεµο. Οι… ριπές θα είναι πιο φανερές µε πολλούς τρόπους και από πολλές πηγές, έως τις 25 Μαρτίου.
Πραγµατικά, όµως, για να πάρετε πιο δυνατές ανάσες θα πρέπει να πιάσει Ιούνιος και ακόµα καλύτερα από τις 11 Ιουλίου και µετά. Από αυτή την ηµεροµηνία και έως τις αρχές του φθινοπώρου θα µπορούν να συµβούν τα εξής θετικά. Να βρείτε κάποια λύση σε ένα οικονοµικό ή περιουσιακό πρόβληµα. Να έχετε µια πιο σίγουρη εργασία και κάποια πάγια έσοδα, ή να έχετε µια εποχική επιχείρηση που αρχίζει να κινείται πιο παραγωγικά.
Από τον Ιούλιο, επίσης, και έως τις αρχές Οκτωβρίου, είναι µια καλή περίοδος για να προχωρήσετε σε κάποια επωφελή αγοραπωλησία. Σε αυτό το διάστηµα συµφέρει επίσης να βρείτε λύση µε έναν συµβιβασµό µε κάποιον συνέταιρο -πρώην ή νυν- ή κάποιο συγγενικό πρόσωπο µε το οποίο έχετε διαφορές.
Θα µπορούσαµε να πούµε ότι το 2023 κάνει ένα πρώτο καλό βήµα για κάτι καλύτερο ως προς τα οικονοµικά και τα πάσης φύσεως συµφέροντά σας. Αυτό που όµως δεν σας επιτρέπει είναι να πετάξετε πολύ γρήγορα τις… ζώνες ασφαλείας σας.

Oι σχέσεις με τους άλλους
Σας ενοχλεί που ο Κριός µε κάποιον ανέµελο και παρορµητικό τρόπο διεκδικεί και αυτός συχνά πυκνά την πρωτοκαθεδρία που πιστεύετε ότι είναι δικό σας δικαίωµα; Λάθος. Αυτός σας θαυµάζει, σας προτιµάει και φέτος µπορεί να είναι ο καλύτερος σύντροφός σας. Στην εργασία ή στη ζωή. Από κοντά και ο πιο… καπριτσιόζος Ζυγός.
Φυσικά δεν λείπει από τις ερωτικές σας επιλογές ο Τοξότης, αλλά και οι ∆ίδυµοι. Αυτοί όµως δεν θα είναι και τόσο απροβληµάτιστοι στη νέα χρονιά, ιδιαίτερα από τις 8 Μαρτίου και µετά. Το ίδιο θα συµβαίνει και µε τους Ιχθύς και την Παρθένο, που θέλουν την προσοχή, τη βοήθεια των άλλων, την ησυχία τους και άλλα πολλά. Αν είστε µαζί, οπλιστείτε µε υποµονή.
Σας συναρπάζει το σκληρό, ανταγωνιστικό και ίσως δραµατικό ερωτικό παιχνίδι; Εδώ είναι ο Σκορπιός, ένας άλλος Λέων, ή ο Υδροχόος, και όποιος αντέξει. Αµφίρροπο το παιχνίδι. Αν είναι να γίνει ή να ξαναρχίσει, θα φανεί από Μάρτη και µετά.
Ουδέτεροι Καρκίνος και Αιγόκερως και αυτός ο δεύτερος είναι συχνά σκληρό καρύδι. Υποµονετικός ο Ταύρος, αλλά ξεροκέφαλος και πεισµατάρης -στο σιωπηλό αυτός- όσο κι εσείς.

Υγεία και Οµορφιά
Ασφαλώς και προηγείται η υγεία, γιατί ίσως να επηρεάστηκε ποικιλοτρόπως σε αυτά τα τρία προηγούµενα χρόνια. Εως τις αρχές Μαρτίου επιβάλλεται λοιπόν να µη χαλαρώνετε την προσοχή σας. Εως τις αρχές Ιουλίου µπορεί κάποιοι από εσάς να ταλαιπωρείστε από κάποια κατάλοιπα. Στο υπόλοιπο του χρόνου και προσέχοντας λίγο, από τις 13 Οκτωβρίου έως τις 24 Νοεµβρίου, δεν θα έχετε σοβαρούς λόγους ανησυχίας.
Πέρα όµως από την υγεία είναι και η αισθητική και τώρα είναι η χρονιά της… αποθέωσής της. Από τις 8 έως τις 16 Μαρτίου και από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Ιουλίου και από τις 4 Σεπτεµβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου έχετε τα καλύτερα διαστήµατα για να βελτιώσετε µε πολλούς τρόπους την οµορφιά αλλά και το στυλ σας. Προσοχή όµως στη λαιµαργία έως τις 16 Μαΐου που θα είναι πολύ µεγάλη. Κάντε κράτει.

Εκλείψεις
Τρία είναι τα πιο χτυπητά -εκτός από την παρουσία του Πλούτωνα απέναντί σας-, τα ιδιαίτερα, ως προς εσάς τη νέα χρονιά. Πρώτον, η απουσία του Ερµή από το ζώδιό σας. Φέτος δεν θα σας επισκεφτεί καθόλου ως συνήθως. Θα σας επηρεάσει όµως κάπως… άβολα από τον Ταύρο από τις 4 Απριλίου έως τις 11 Ιουνίου. Μετά είναι η µεγάλη παραµονή της Αφροδίτης στο ζώδιό σας από τις 6 Ιουνίου έως τις 9 Οκτωβρίου και τρίτον, ότι µόνο οι δύο σεληνιακές και όχι οι δύο ηλιακές εκλείψεις θα σας επηρεάσουν άµεσα.
Η ηλιακή έκλειψη που θα συνοδευτεί από νέα Σελήνη θα γίνει στις 20 Απριλίου στον Κριό. ∆ηµόσιο, νόµοι, ∆ικαιοσύνη, σπουδές, ξένοι, εξωτερικό, τοµείς προσοχής.
Η πρώτη σεληνιακή που θα συνοδευτεί από Πανσέληνο θα γίνει στις 5 Μαΐου στον Σκορπιό. Συγγενείς, σπίτι, χώροι, ακίνητα, περιουσιακά, κληρονοµικά, εστίες ανησυχίας, κούρασης, βάρους και εξόδων. Προσοχή και στην υγεία.
Η δεύτερη ηλιακή έκλειψη -που όπως και η πρώτη σας παίρνει λίγο… ξώφαλτσα- γίνεται στις 14 Οκτωβρίου στον Ζυγό και συνοδεύεται από νέα Σελήνη. Αδέλφια, ξαδέλφια, θείες, θείοι, γείτονες, δάσκαλοι, σύµβουλοι επικοινωνίας, σπουδές. Αυτά στην προσοχή σας. Η δεύτερη σεληνιακή έκλειψη, που όπως και η πρώτη σας αφορά περισσότερο, θα γίνει στον Ταύρο στις 28 Οκτωβρίου και θα συνοδευτεί από Πανσέληνο.
∆ιαφυλάξτε την κοινωνική και οικογενειακή εικόνα σας και προσέξτε περισσότερο σχέσεις µε ανώτερους στο σπίτι, το σχολείο και την εργασία. Επειδή αυτή συµπίπτει µε την πίεση που θα σας ασκεί ο Αρης από τον Σκορπιό, δώστε µια µεγαλύτερη σηµασία παντού και στην υγεία. Επίσης, µην πάρετε πουθενά υπέρµετρο ρίσκο.

Σχέσεις – Ερωτικά
Ο Κρόνος απέναντί σας από τον Μάρτιο του 2020, αλλά και η ανατρεπτική παρουσία του Ουρανού από τον Ταύρο, δεν µπορεί να άφησαν ανεπηρέαστα αισθήµατα, ψυχικές, πνευµατικές αναζητήσεις και άλλες ανάγκες. Μέσα από παρατηρήσεις και συνειδητοποιήσεις θέσατε υπό αµφισβήτηση συγγένειες, φιλίες, σχέσεις και συνεργασίες. Είτε από δική σας πρωτοβουλία, είτε από τη φορά των πραγµάτων και τις καταστάσεις, πολλοί από εσάς σπάσατε έρωτες, σχέσεις και συνεργασίες. Η νέα χρονιά έως και τις αρχές Ιουλίου µπορεί να έχει ακόµα αρκετές διακυµάνσεις και µόνο από τον Ιούλιο και µετά θα µπορέσετε µέσα από ένα πιο διαυγές ερωτικό τοπίο να αποκτήσετε µεγαλύτερη σιγουριά. Τόσο για τα δικά σας αισθήµατα όσο και γι’ αυτά του ανθρώπου που σας ενδιαφέρει. Οποιος γάµος ή όποια σχέση έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, έως τις αρχές Ιουλίου µπορεί να κλείσει τον κύκλο του. Το ίδιο ισχύει και για πολύ πρόσφατες σχέσεις ή γνωριµίες. Από τις 11 Ιουλίου έως τις αρχές Οκτωβρίου έχετε το πιο ερωτικό διάστηµα αυτού του χρόνου και αυτό προσφέρεται για πολλά. Να υπάρξει µια επανασύνδεση σε έναν χωρισµό αν υπάρχει ακόµα αγάπη, να κάνετε καινούριες γνωριµίες και κάποια να είναι κάτι ιδιαίτερο για εσάς. Να προετοιµάσετε… απόγονο εφόσον η ηλικία το επιτρέπει, αλλά και να… αµαρτήσετε. Ο πειρασµός, αν δεν είσαστε ευτυχισµένοι, θα είναι µεγάλος. Προσοχή λοιπόν.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Το 2023 κουβαλάει στην πλάτη του όλα τα αρνητικά κατάλοιπα που είχαν συσσωρευτεί από τον Μάρτη του 2020 και µετά στους διάφορους τοµείς της ζωής σας. Εργασία, σπουδές, οικονοµικά, σχέσεις, υγεία κ.λπ. Αυτό σηµαίνει ότι δεν θα πρέπει να περιµένετε αµέσως ότι από τις 8 Μαρτίου και µετά θα θεραπευτούν όλες οι παθογένειες και θα πάνε όλα καλά. Απλώς δεν θα έχετε καινούρια, µεγάλα, αξεπέραστα προβλήµατα κι έτσι θα µπορείτε να επιλύσετε παλιά και να έχετε πιο γρήγορη και πιο εύκολη… περπατησιά.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 – Η Βίκη Παγιατάκη αναλύει Οικονομικά, Επαγγελματικά, Υγεία, Σχέσεις

Με πολλές εναλλαγές, ανησυχία και ρευστότητα χρωµατίστηκε το 2022 από τις 21 Αυγούστου και µετά και µέχρι το τέλος του. Απρόοπτες εξελίξεις σας υποχρέωσαν να τροποποιήσετε κάποια σχέδιά σας και να ακολουθήσετε κάποιους άλλους ρυθµούς στην εργασία, την οικογενειακή ζωή και την καθηµερινότητά σας. Με τα πάνω και τα κάτω θα εξακολουθήσει αυτό περίπου το… µοτίβο και έως τις 25 Μαρτίου, που ο Αρης θα βρίσκεται στο ζώδιο των ∆ιδύµων.
Το θέµα είναι ότι η κατάσταση σοβαρεύει περισσότερο από τις 8 Μαρτίου και µετά, που ο αυστηρός και επιβαρυντικός, ποικιλοτρόπως, Κρόνος έρχεται για µια µακρά παραµονή στο απέναντί σας ζώδιο, τους Ιχθύς. Το διάστηµα έως τις 16 Μαΐου είναι αυτό που εµπεριέχει σηµαντικά γεγονότα, εξελίξεις και αλλαγές που µπορεί να νιώσετε κάπως αδύναµοι να τις παρακολουθήσετε.
Από τις 17 Μαΐου και µετά, στο πλευρό σας καταφθάνει ο ευνοϊκός ∆ίας που µπορεί να αποτελέσει την έξοδο διαφυγής από πιθανές δύσκολες καταστάσεις και το… ανοιχτό παράθυρο εκεί που έχει κλείσει µια πόρτα. Η εύνοιά του, έστω και κάπως… κουτσουρεµένη εξαιτίας της επίδρασης του Κρόνου, θα σας συντροφεύει όλο το υπόλοιπο 2023 και ακόµα παραπέρα.
Ο Μάρτιος του 2023 από τις 8 και µετά, µε την έλευση του Κρόνου στους Ιχθύς, υποχρεώνει να ξαναδείτε επιλογές, συνήθειες, σχέσεις και τρόπο ζωής, και το ίδιο φαίνεται πως θα κάνουν και οι υπόλοιποι µήνες αυτού του χρόνου. Αυτό ισχύει για όλους σας µε την ίδια σφοδρότητα και επιµέλεια; Οχι ακριβώς. Ολοι σας θα νιώσετε κάπως το… άγγιγµα αυτού του πλανήτη, αλλά περισσότερο εσείς που είστε γεννηµένοι τις πρώτες 10 ηµέρες του ζωδίου σας -από τις 24 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεµβρίου- και λιγότερο οι υπόλοιποι του ζωδίου σας.
Οπως ήδη έχετε υποψιαστεί, το 2023 φέρνει καινούριες ευθύνες, δυσχεραίνει κάποιες κινήσεις σας και όσο για τους στόχους και τα σχέδιά σας, θα απαιτηθούν υπευθυνότητα, ψυχραιµία, προσοχή και νέες στρατηγικές. Το καυτό διάστηµα είναι περισσότερο έως τις 16 Μαΐου. Μέσα σε αυτό, καλό είναι να προσπαθήσετε να στηρίξετε πράγµατα και καταστάσεις που έχετε επιτύχει και να µην πάρετε αποφάσεις ρίσκου σε κάποιον από τους βασικούς τοµείς της ζωής σας. Ακόµα, καλό θα είναι να αποφεύγετε τις ευθείες αντιπαραθέσεις µε αυτούς ή µε αυτά που διαφωνείτε και να προσαρµοστείτε όσο είναι δυνατόν στις νέες καταστάσεις που διαµορφώνονται. Το τοπίο γίνεται πιο καθαρό περίπου από το δεύτερο µισό του Μαΐου, άρα συµφέρει να µην… κάψετε το καλό σας «χαρτί», όποιο και αν είναι αυτό, στο ξεκίνηµα της χρονιάς.
Οσοι έχετε γεννηθεί στο δεύτερο δεκαήµερο του ζωδίου σας -από 3 έως 13 Σεπτεµβρίου- έχετε δύο θετικά στον νέο χρόνο. Το ένα είναι ότι ο Ποσειδώνας πηγαίνει προς το τέλος των Ιχθύων, πράγµα που σηµαίνει ότι θα επηρεάζει περισσότερο τους γεννηµένους στο τρίτο δεκαήµερο του ζωδίου σας και λιγότερο εσάς. Αυτό θα σας βοηθήσει να δείτε και να κρίνετε πιο καθαρά τη νέα πραγµατικότητα που διαµορφώνεται στη ζωή σας και εποµένως να πάρετε πιο σωστές αποφάσεις. Το δεύτερο είναι ότι ακόµα και αν κάποιες ανατροπές ή αλλαγές γίνουν µε ξαφνικό ή απότοµο τρόπο, στο τέλος θα αποδειχτεί ότι φέρνουν και κάτι θετικό. Σε αυτό θα βοηθήσουν ο ∆ίας και ο Ουρανός, από το φιλικό σε εσάς ζώδιο του Ταύρου. Με βοηθητικό τον Πλούτωνα για τις µεταρρυθµίσεις και την οικοδόµηση νέων πραγµάτων, αλλά αφού έχετε λάβει υπόψη σας όλες τις παραµέτρους µε προσοχή και ρεαλισµό. Ο Ποσειδώνας θαµπώνει και παραπλανά.

Επαγγελµατικά
Το διάστηµα 21 Αυγούστου 2022 – 25 Μαρτίου 2023 είναι το πιο καθοριστικό των νέων δεδοµένων και των καινούριων συγκυριών που διαµορφώθηκαν και θα διαµορφωθούν. Ανακατατάξεις, αλλαγές πλαισίου µέσα στο οποίο είχατε συνηθίσει να κινήστε πιο πριν και κάποιοι νέοι κανόνες µπαίνουν σε ισχύ. Εξυπακούεται ότι µέχρι τις 25 Μαρτίου αλλά ακόµα και έως τα µέσα Μαΐου, επιβάλλεται να προστατεύσετε µε ψυχραιµία, διπλωµατία και προσοχή τα διάφορα συµφέροντά σας.
Οσοι µπαίνετε για πρώτη φορά στον επαγγελµατικό στίβο στην αρχή του χρόνου, µη βιάζεστε να απογοητευτείτε. Βελτιώσεις µπορούν να γίνουν µετά και ακόµα κι εσείς που ψάχνετε εργασία από το δεύτερο µισό του Μαΐου και ύστερα θα είναι πιο εύκολο να βρείτε. Ο Ερµής, κυβερνήτης του ζωδίου σας για µεγάλα χρονικά διαστήµατα, φέτος θα είναι στο πλευρό σας και µόνο σε δύο περιόδους θα είναι δυσκίνητος και κάπως… χαοτικός. Αυτά είναι από τις 11 Νοεµβρίου έως τη 1 ∆εκεµβρίου και από τις 24 ∆εκεµβρίου 2023 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024.
Επιστρατεύστε το µυαλό, την καλή πληροφόρηση στο υπόλοιπο του χρόνου και να θυµάστε ότι µε Κρόνο -µε ζόρι και σκληρή δουλειά- και µε ∆ία -ευκαιρίες και λίγη τύχη- γίνονται τα σηµαντικά επιτεύγµατα. Το καλό επίσης είναι ότι αυτή η ευνοϊκή επίδραση του ∆ία, κόντρα στον Κρόνο, θα συνεχιστεί και στο πρώτο µέρος σχεδόν του 2024.

Οικονοµικά
Στα κρυφά; Στη σκιά; Κάτω από το τραπέζι; Στην απόκρυψη εσόδων; Παροχή που δεν είναι και τόσο φανερή; Πολλά από αυτά µπορεί να συµβούν – ιδιαίτερα από τον Ιούνιο έως τις αρχές Οκτώβρη, σε σχέση µε τα οικονοµικά σας. Εξυπακούεται ότι θα πρέπει, αν δεν το καταφέρετε να είσαστε απολύτως νόµιµοι µε το γράµµα του νόµου, να είσαστε τουλάχιστον νοµιµοφανείς. Βεβαίως, µε τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεν θα µείνετε ακάλυπτοι από πλευράς εσόδων µέσα στο 2023, αλλά θα χρειαστεί να κάνετε πολλούς συνδυασµούς και… αλχηµείες, αφού τα έξοδά σας θα είναι αυξηµένα.
Οσοι από εσάς βρίσκεστε σε κάποιον συνεταιρισµό ή προτίθεστε να κάνετε, να προσέξετε ιδιαίτερα γιατί µπορεί να υπάρξουν ασυµφωνίες, έως και χοντρές διαφωνίες. Είναι, βλέπετε, που µπορεί να τσακώσετε την «τύχη» αρκετές φορές να κάνει… απεργία στη νέα χρονιά.
Η παρουσία του ∆ία και του Ουρανού στον Ταύρο υποδηλώνει και κάτι βοηθητικό που µπορεί να προκύψει από έναν νόµο, που µπορεί να σας αφαιρέσει κάποιο οικονοµικό βάρος ή να διευθετήσει κάποια οικονοµική ή περιουσιακή διαφορά. Ξένοι και εξωτερικό, επίσης, προσφέρουν κάτι καλό. Αυτά περισσότερο από τις 17 Μαΐου 2023 και έως τις αρχές Μαΐου του 2024. Εως τις 16 Μαΐου 2023 φερθείτε πιο συντηρητικά.

Oι σχέσεις με τους άλλους
Ο Ταύρος είναι πάντα σταθερός συνοµιλητής, συνεργάτης και ταίρι σας στη ζωή. Εφόσον παραµένετε καλά µαζί, παρ’ όλα όσα έχει περάσει από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2023, συνεχίστε. Τώρα, σειρά του να σας βοηθήσει και να σας ανεχθεί αυτός. Λέµε «ναι» και για τον Αιγόκερω -φυσικά για κάποιον Αιγόκερω και όχι για όλους-, γιατί από τον Μάιο και µετά µπορεί να βοηθήσει αρκετά.
Από κοντά και ο Καρκίνος µε όλα τα πάνω-κάτω της διάθεσης, την ευαισθησία και την τυπική… γκρίνια του. Φυσικά και δεν απορρίπτετε τον Σκορπιό, ιδιαίτερα µετά τον Μάρτιο που ξεµπερδεύει από τα πολύ δύσκολα, ενώ στο «γιατί όχι;» µπαίνουν Ζυγός και Κριός. ∆ύσκολα φέτος µε άλλους Παρθένους, Ιχθύς και Τοξότες. Ιδιαίτερα από Μάρτιο και µετά, αν και σε σχέση µε αυτούς έχετε πάρει γεύση για το «ναι»και το «όχι» από τον Αύγουστο του 2022 και µετά.
Κάπως µοιραία και ακατανόητη η σχέση µε Υδροχόο. Η ζωή µαζί του συνιστά… υψηλή ζαλιστική πτήση. Με Λέοντα αν αντέχετε την έπαρση, τη φιγούρα και το… αυτοκρατορικό στυλ, γιατί όχι; Είναι µια εµπειρία κι αυτή.

Υγεία και Οµορφιά
Προβάδισµα στην υγεία, µε µεγαλύτερη µάλιστα προσοχή στη νέα χρονιά. Ο Αρης -µολύνσεις πάσης φύσεως, πυρετοί, µικροατυχήµατα, κίνηση και περιεκτικότητα του αίµατος- ήδη από τις 21 Αυγούστου 2022 βρίσκεται σε µια δύσκολη για το ζώδιό σας θέση.
Το άγχος και το στρες ενδυναµώθηκαν σταδιακά από αυτή την ηµεροµηνία και µετά. Εως τις 25 Μαρτίου 2023 που δεν αλλάζει θέση απαιτείται προφύλαξη γενικώς. Επειδή ευθύνες, υποχρεώσεις και αλλαγές σηµατοδοτούνται από τις 8 Μαρτίου και από τον Κρόνο, ένα τσεκάπ πριν από αυτή την ηµεροµηνία κρίνεται απαραίτητο.
Πότε να κάνετε οµορφιές; Κατ’αρχάς απαγορεύεται η πόση φαρµακευτικών ή καλλυντικών προϊόντων χωρίς έγκριση, αλλά θα πρέπει να προσέχετε ιδιαίτερα τις αισθητικές παρεµβάσεις. Μείνετε στα κλασικά, τα δοκιµασµένα και τα απαραίτητα, ιδιαίτερα πριν από τις 17 Μαΐου.

Εκλείψεις
Υπάρχει και κάτι επίσης ευχάριστο, εκτός της ευνοϊκής επίδρασης του ∆ία, που θα σας συντροφεύει από τις 16 Μαΐου και µετά και θα παρεµβαίνει στα δύσκολα και θα… καθαρίζει όσο µπορεί για πάρτη σας. Αυτές είναι οι φετινές εκλείψεις.
Εχουµε δύο Ηλιακές που θα συνοδευτούν από νέα Σελήνη και δύο Σεληνιακές που θα συνοδευτούν από Πανσέληνο. Καµία όµως από αυτές δεν γίνεται στο ζώδιό σας και καµία δεν σας έρχεται… κατακέφαλα. Η επίδρασή τους είναι έµµεση και άρα αρκετά εξασθενηµένη.
Η Ηλιακή έκλειψη στις 20 Απριλίου γίνεται στον Κριό. Σας επηρεάζει περισσότερο ψυχολογικά αλλά και οικονοµικά. Η Σεληνιακή έκλειψη, που γίνεται στις 5 Μαΐου στον Σκορπιό, αφορά περισσότερο τις σχέσεις µε αδέλφια, ξαδέλφια, θείους, θείες, γειτόνισσες, δασκάλους, συµβούλους, σπουδές πάσης φύσεως, όπως και την επικοινωνία και τα διάφορα µέσα της.
Η δεύτερη Ηλιακή έκλειψη γίνεται στις 14 Οκτωβρίου στον Ζυγό. Αυτή συνδέεται µε µία απώλεια. Ή χάνετε ένα στήριγµα ή η επιβάρυνση είναι οικονοµική. Η δεύτερη Σεληνιακή έκλειψη γίνεται στον Ταύρο στις 28 Οκτωβρίου. Προσοχή σε ανώτερες σπουδές, θέµατα που σχετίζονται µε το ∆ηµόσιο ή τη ∆ικαιοσύνη, τον τουρισµό, ξένους και εξωτερικό. Σε µια ασταθή χρονιά, το µέτρο που σας διακρίνει παντού µπορεί να αποδειχθεί σωτήριο.

Σχέσεις – Ερωτικά
Το κεφάλαιο σχέσεις και συνεργασίες είναι αυτό που θα βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα, όχι µόνο αυτήν, αλλά και την επόµενη χρονιά. Για την κατάσταση του γάµου ή της αισθηµατικής σας σχέσης πήρατε ήδη µια γεύση από τις 21 Αυγούστου 2022 και θα έχετε µία ακόµα έως τις 25 Μαρτίου 2023. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστηµα έγιναν πιο φανερές οι διαφορετικές απόψεις, οι προτιµήσεις, αλλά πιθανόν και τα συµφέροντα.
Ο,τι ήταν να φύγει φεύγει, ό,τι έχει γερό υπόβαθρο και παρ’ όλες τις αντιξοότητες µπορεί να κρατηθεί θα δείξει από τα µέσα Μαΐου και µετά. Από εκεί άλλωστε συµφέρει να ξεµπερδεύετε µε κάθε διαφορά ή εκκρεµότητα. Η… πονηρή όµως, ως προς εσάς, παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιο του Λέοντα από τις 6 Ιουνίου έως τις 9 Οκτωβρίου εµπλέκεται σε κάτι πιο εσωτερικό, πιο κρυφό, πιο µυστικό. Απωθηµένα συναισθήµατα για κάτι που χάθηκε; Για κάτι που βιώνετε όχι και τόσο φανερά; Μια απόσταση που µπορεί να είναι ψυχική ή… χιλιοµετρική;
Αν έχετε µια σχέση που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί, κάντε το πιο σωστά, ιδιαίτερα από 11 Ιουλίου – 27 Αυγούστου, αλλά και από 25 Νοεµβρίου έως 4 Ιανουαρίου 2024. Αν εσείς είσαστε οι «πιστοί» αλλά ο γάµος ή η σχέση φαίνεται να… µπατάρει, ψάξτε καλύτερα και το έτερον ήµισυ.
Το 2023 έχει… σασπένς.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Ενα από τα πολλά προτερήµατά σας είναι και η προσαρµοστικότητα και αυτή θα πρέπει να επιστρατεύσετε για να αξιοποιήσετε τα θετικά και να αποφύγετε τα αρνητικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Εξυπακούεται ότι θα πρέπει να µειώσετε την ανησυχία, τη νευρικότητα και το άγχος που µπορεί να γεννήσουν τα διάφορα… ψυχοσωµατικά – ξηροδερµίες, φούσκωµα εντέρων κ.λπ. Μπορεί το 2023 να µην είναι περίπατος, όµως έχει για τις δυσκολίες πολλές εναλλακτικές.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 – Η Βίκη Παγιατάκη αναλύει Οικονομικά, Επαγγελματικά, Υγεία, Σχέσεις

Το 2022 που σας αποχαιρετά, από τις 21 Αυγούστου βοήθησε σηµαντικά τόσο στο να προχωρήσετε και να εφαρµόσετε τα σχέδιά σας όσο και στο να κλείσετε αρκετές εκκρεµότητες επαγγελµατικές, οικογενειακές κ.λπ. Η παρουσία του Κρόνου στον Υδροχόο έως τις 7 Μαρτίου 2023 θα είναι ένας σταθεροποιητικός παράγοντας για αυτά που έχετε κατακτήσει. Ιδιαίτερα για σας που έχετε γεννηθεί στο τρίτο δεκαήµερο του ζωδίου σας, 14-23 Οκτωβρίου δηλαδή.
Πηγή δύναµης, ενέργειας και αποφασιστικότητας θα είναι και ο Αρης έως τις 25 Μαρτίου που θα βρίσκεται στο φιλικό σε σας ζώδιο των ∆ιδύµων. Το διάστηµα έως τις 7 Μαρτίου θεωρείται αρκετά παραγωγικό µε πολλούς τρόπους και αυτό όχι µόνο γιατί µπορεί εσείς να έχετε σωστές εµπνεύσεις, ιδέες και συνειδητοποιήσεις, αλλά και γιατί οι συνθήκες γενικότερα µπορεί να ευνοήσουν αυτά που επιδιώκετε. Υπάρχει βεβαίως και ο ∆ίας απέναντί σας στον Κριό έως τις 16 Μαΐου που θα είναι µια σηµαντική βοήθεια η οποία µπορεί να προέλθει από τη στήριξη, ηθική ή πρακτική, από τον/τη σύντροφο, κάποιον στενό συνεργάτη ή το… λάθος που µπορεί να κάνει ένας ανταγωνιστής σας και να επωφεληθείτε εσείς. Προσοχή όµως έως τις 16 Μαΐου στην τήρηση νόµων και κανονισµών, γιατί εύκολα µπορείτε να παραπέσετε σε αβλεψίες ή παρατυπίες.
Πιο δραστήριο, πιο έντονο -θετικά ή αρνητικά-, κάποιες φορές πιο δηµιουργικό και αποτελεσµατικό, το πρώτο µέρος του 2023. Χωρίς βέβαια να συµπεράνετε ότι και το δεύτερο µέρος δεν έχει να σας προσφέρει. Υπάρχει όµως µια παροιµία που λέει ότι «το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι». Ετσι κι εσείς δεν πρέπει να χάσετε χρόνο πουθενά. Να αρπάξετε από νωρίς τον… ταύρο από τα κέρατα. Υπάρχει όµως ένα µικρό διάστηµα µέσα στο πρώτο εξάµηνο -και αυτό είναι από 26 Μαρτίου έως 20 Μαΐου- που µπορεί να νιώσετε για λίγο σαν να βρίσκεστε σε ένα κενό. Και αυτό γιατί ο Κρόνος δεν θα σας προσφέρει απλόχερα τη σιγουριά ότι εσείς και όχι οι άλλοι κινούν τα νήµατα στη δουλειά σας ή στη ζωή σας γενικότερα.
Στο διάστηµα αυτό ο Αρης που σας εµψύχωνε και σας έδειχνε προς τα πού θα έπρεπε να διοχετεύετε τη δύναµή σας, δεν είναι τόσο υποστηρικτικός. Πιθανόν να είναι οι «ανώτεροι» στην εργασία ή στο σπίτι που ζητούν περισσότερα από σας ή µπορεί πάλι να είναι οι συνθήκες που επικρατούσαν και τώρα αλλάζουν. Μερικοί από σας πιθανόν να χρειαστεί να φροντίσουν ηλικιωµένα άτοµα ή κάποιον που έχουν υπό την προστασία τους.
Ο Ιούνιος όµως από τις 6 και µετά αρχίζει την… επιδιορθωτική του παρέµβαση και αυτό συµβαίνει γιατί η Αφροδίτη -σχέσεις, έρωτας, οικονοµικά- µπαίνει για µια µακριά παραµονή στο ζώδιο του Λέοντα. Εκεί θα παραµείνει έως τις 9 Οκτωβρίου και -πότε λιγότερο και πότε περισσότερο- θα φροντίζει την καλή διάθεση αλλά και τα συµφέροντά σας. Μάλιστα όσοι έχετε εκκρεµείς δικαστικές αποφάσεις και ψάχνετε έναν συµβιβασµό από τις 6 Ιουνίου έως τις 22 Ιουλίου έχετε το καλύτερο διάστηµα.
Μια πραγµατικά σπάνια πλανητική εµφάνιση είναι αυτή του Πλούτωνα στο ζώδιο του Υδροχόου από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 11 Ιουνίου, φεύγοντας, προς χαρά σας, από τον Αιγόκερω. Μια µικρή ανάσα οξυγόνου ιδιαίτερα για σας που έχετε γεννηθεί στις τρεις τελευταίες ηµέρες του ζωδίου σας. Θα επιστρέψει βεβαίωςστον Αιγόκερω στις 12 Ιουνίου, αλλά στις 22 Γενάρη του 2024 θα επιστρέψει οριστικά στον Υδροχόο για πολλά χρόνια και αυτό µόνο καλό µπορεί να είναι για σας.

Επαγγελµατικά
Οπως έχετε ήδη καταλάβει, το πέρασµα του Κρόνου στους Ιχθύς από τις 8 Μαρτίου και µετά βάζει κάποια νέα δεδοµένα στο προσκήνιο και αυτό σηµαίνει ότι χρειάζεται να εφαρµόσετε µια νέα στρατηγική. Συνετό θα είναι στις ανακατατάξεις που προµηνύονται να µη βιαστείτε να διαλέξετε πλευρά, γιατί η ρευστότητα θα είναι έντονη έως και τον Μάιο. Μετά θα έχετε µια πιο καθαρή εικόνα και έτσι θα µπορείτε να δείτε πώς θα κινηθείτε.
Αν εσείς έχετε µια δική σας επιχείρηση οι ελλείψεις και οι όποιες αδυναµίες θα γίνουν περισσότερο φανερές έως τότε. Μετά θα προσπαθήσετε -γιατί και οι συνθήκες θα είναι πιο βοηθητικές- να… βουλώσετε τυχόν τρύπες.
Οσοι σκέπτεστε να αλλάξετε εργασία, µετρήστε το καλά και επιδιώξετε το ή έως 24 Μαρτίου ή από 21 Μαΐου και ύστερα και έως τις 27 Αυγούστου. Μετά πάλι από τις 10 Οκτωβρίου.
Οπως θα διαπιστώσετε, υπάρχουν δύο διαστήµατα που δεν προσφέρονται και τόσο για αναζήτηση εργασίας ή πολύ επιτυχηµένα ξεκινήµατα. Αντίθετα αυτά απαιτούν υποµονή, ψυχραιµία, προσοχή και συγκέντρωση στον στόχο. Αυτά είναι: 26 Μαρτίου-20 Μαΐου και 28 Αυγούστου-12 Οκτωβρίου. Αυτά τα δύο διαστήµατα -που σε άλλες χρονιές είναι τέσσερα- απαιτούν προσοχή όχι µόνο για τα επαγγελµατικά αλλά και για συνεταιρισµούς, αισθηµατικά, σχέσεις γενικότερα αλλά και την υγεία.

Οικονοµικά
Το 2023 είναι ένας χρόνος που θα διευρύνει τους ορίζοντές σας στα επαγγελµατικά αλλά θα φέρει στο διάβα σας και ενδιαφέροντα καινούρια πρόσωπα. Κάποια θα είναι απλώς φιλικά και ευχάριστα, κάποια άλλα όµως θα είναι φιλικά και πολύ πολύ χρήσιµα. Αυτό περισσότερο µπορεί να συµβεί από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο και ακόµα πιο συγκεκριµένα από 6 Ιουνίου έως 27 Αυγούστου. Λέσχες, σύλλογοι, σωµατεία, παρέες, οµάδες, πολιτικά κόµµατα και συλλογικές δραστηριότητες µπορεί να δώσουν και κάτι καλό στα οικονοµικά σας.
Το πέρασµα του ∆ία στον Ταύρο από τις 17 Μαΐου 2023 έως τον Μάιο του 2024 µπορεί ή να ενδυναµώσει µια πηγή κάποιου εσόδου ή να δηµιουργήσει µια καινούρια. Ερευνήστε κάθε δυνατότητα να µη χάσετε ή να κερδίσετε µέσα από χρηµατοδοτήσεις, φόρους, τόκους διαµεσολαβήσεις, µετοχές, ασφάλειες, εφάπαξ, διατροφές, συντάξεις και κληρονοµικά. Ακόµα µέσα στο 2023 µπορείτε µέσω κάποιου νόµου ή κάποιου συµβιβασµού να ξεκαθαρίσει ένα θέµα, ένα πρόβληµα που µπορεί να σας κρατά σε ένα είδος… οµηρίας. Επειδή ό,τι λάµπει δεν είναι πάντα χρυσός να φιλτράρετε κάθε πρόταση συνεταιρισµού. Ιδιαίτερα από πρόσωπα που µπορεί απέξω να έχουν… λούστρο του έβενου αλλά από µέσα να είναι σκέτη… φορµάικα.

Oι σχέσεις με τους άλλους
Ο Κριός µε τον ∆ία απέναντί σας έως τις 16 Μαρτίου µπορεί να αποδειχθεί ένας καλός βοηθός, ένας καλός συνεργάτης αλλά και κάτι περισσότερο αν τύχει. Χτυπήστε τον στο φιλότιµο έως τότε -αν έχετε διαφορές µαζί του- για να τις λύσετε. Ο Υδροχόος είναι πάντα στις σταθερές σας προτιµήσεις, αλλά θα είναι πιο διαθέσιµος και πιο απροβληµάτιστος από τις 8 Μαρτίου και µετά. Μάλιστα το διάστηµα 6 Ιουνίου-27 Αυγούστου είναι το καλύτερο για να τον φέρετε στα νερά σας.
Το ίδιο ισχύει και για τον Λέοντα και µάλιστα κάποιος Λέων µπορεί να σας δείξει µε τον τρόπο του πώς να βγείτε κερδισµένοι και στα οικονοµικά. Με έναν Ταύρο; Γιατί όχι, αφού και οι δύο είσαστε παιδιά της Αφροδίτης. Μόνο που έως τις 8 Μαρτίου να τον έχετε από κοντά και προπάντων να µην ζητάτε πολλά. Ο Σκορπιός θα παραµείνει πάντα ένα ερωτηµατικό και το αν και πώς, επίσης θα φανεί από τον Μάρτιο και µετά. ∆ίδυµοι και Τοξότες πάντα συνοδοιπόροι και κάτι περισσότερο, µόνο που από τις 21 Αυγούστου 2022 έχουν µπει σε µια πιο πιεστική φάση η οποία θα ζορίσει περισσότερο από τον Μάρτιο και µετά. Εξαντλήστε την υποµονή σας αν τους αγαπάτε και αν το αξίζουν. Κάτι ανάλογο θα συµβεί φέτος µε Παρθένους και Ιχθύς. Πάρτε όσο… βάρος µπορείτε από τους ώµους τους. Αυστηροί και απαιτητικοί οι Αιγόκεροι αλλά από Μάιο και µετά ιδιαίτερα χρήσιµοι. Ουδέτεροι οι Καρκίνοι και όσο για έναν άλλο Ζυγό; Σκεφτείτε το δυο φορές.

Εκλείψεις
Στον δικό σας άξονα -Κριού, Ζυγού- γίνονται φέτος οι δύο Ηλιακές εκλείψεις. Η πρώτη θα γίνει στις 20 Απριλίου στον Κριό, θα συνοδευτεί από νέα Σελήνη και θα επηρεάσει τη δική σας παρορµητική οµάδα. Τον Κριό, εσάς, τον Καρκίνο και τον Αιγόκερω. Ιδιαίτερα τα άτοµα του τρίτου δεκαηµέρου. Προσοχή στον γάµο, τη σχέση ή τις σχέσεις σας γενικότερα και ακόµα συνεταιρισµούς και συνεργασίες. Φυσικά και στην υγεία.
Η δεύτερη Ηλιακή θα γίνει στις 14 Οκτωβρίου στο δικό σας ζώδιο. Επειδή έχει προηγηθεί ένα κουραστικό διάστηµα από το τέλος Αυγούστου έως τις 12 Οκτωβρίου, αυτήν προσέξτε την περισσότερο. Στις 5 Μαίου γίνεται η πρώτη Σεληνιακή έκλειψη που θα συνοδευτεί από Πανσέληνο στον Σκορπιό. Παρότι σας επηρεάζει πιο έµµεσα δεν παύει να επιδρά ως… ακρίδα στα οικονοµικά σας και σε ό,τι σας παρέχει ασφάλεια. Στο ίδιο µήκος κύµατος θα δράσει και η δεύτερη Σεληνιακή που θα γίνει στον Ταύρο και θα συνοδευτεί από Πανσέληνο στις 28 Οκτωβρίου. Ο Νοέµβριος θα επουλώσει τυχόν «πληγές» ως πιο ευνοϊκός, ενώ ο ∆εκέµβριος δεν φαίνεται δύσκολος.

Σχέσεις – Ερωτικά
Ο ∆ίας απέναντί σας στον Κριό έως τις 16 Μαΐου µπορεί να σας κάνει κάπως πιο απαιτητικούς ως προς τα προσόντα που πρέπει να έχει ο σύντροφος, αλλά σας δίνει και τον τρόπο για να µη σας αρνιέται τα «χατίρια» σας. Μην ξεχνάτε ότι κανείς δεν είναι τέλειος και αυτό να το θυµάστε περισσότερο εκεί που, για… ψύλλου πήδηµα επαναστατεί η υψηλή συνήθως αισθητική σας, Από την άλλη, ο Αρης -σεξαπίλ- έως τις 25 Μαρτίου θα είναι σταθερά στο πλευρό σας. Μέχρι αυτή την ηµεροµηνία θα έχετε βγάλει πιο ασφαλή συµπεράσµατα για το πώς µπορεί να προχωρήσει ο γάµος ή η σχέση σας. Ιδιαίτερα αν πέρασαν κάποια ισχυρή… φουρτούνα από τον Σεπτέµβριο του 2022 και µετά. Αν είναι να δέσει το… γλυκό έως τις 16 Μαΐου θα είναι απολύτως φανερό.
Οι… αποδεσµευµένοι και οι αδέσµευτοι που δεν θέλουν να είναι µόνοι, από τις 6 Ιουνίου έως τις 9 Οκτωβρίου θα κάνουν καινούριες γνωριµίες και κάποια από αυτές µπορεί να ξεχωρίσει. Το διάστηµα 28 Αυγούστου – 12 Οκτωβρίου δοκιµάζει µε κάποιο τρόπο τη γνησιότητα, την ανθεκτικότητα και τις προδιαγραφές µιας γνωριµίας προκειµένου να µετατραπεί σε µια πιο µόνιµη σχέση. Κανένας περιορισµός φέτος στο να τελέσετε γάµο, να ξεκινήσετε µια συγκατοίκηση ή να προχωρήσετε προκειµένου να αποκτήσετε τον επιθυµητό απόγονο, εφόσον είσαστε σε γόνιµη ηλικία.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Προσπαθήστε να είσαστε περισσότερο ρεαλιστές και πρόθυµοι για περισσότερους συµβιβασµούς. Ιδιαίτερα στα επαγγελµατικά από τις 8 Μαρτίου και µετά που ο Κρόνος περνάει στους Ιχθύς. Αυτοί συνδέονται µε την εργασία, το αντικείµενο αλλά και το επαγγελµατικό περιβάλλον. Τα πόδια φέτος λοιπόν να µένουν σταθερά στη γη. Αποφύγετε όταν πλήττετε ή έχετε στενοχώρια να το ρίχνετε στο… φαγητό και στις όποιες κακές συνήθειες – κάπνισµα κ.λπ. Το 2023 δεν είναι µια πραγµατικά δύσκολη χρονιά. Αντιθέτως και διορθώνετε παλιά… στραβά και επιτυγχάνετε καινούρια «πράγµατα».

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 – Η Βίκη Παγιατάκη αναλύει Οικονομικά, Επαγγελματικά, Υγεία, Σχέσεις

Παρόλο που το 2022 από τις 21 Αυγούστου και µετά φάνηκε να αποµακρύνει κάποιες ανησυχίες σας και να παραµερίζει κάποια εµπόδια, αυτό δεν έγινε απολύτως κατορθωτό. Η ελπίδα µε το άγχος και την πίεση συνέχισαν έως το τέλος του να παίζουν κρυφτό. Ενα µικρό διάλειµµα µε φευγαλέες µικρές τονωτικές ενεσούλες ήταν αυτό από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 20 ∆εκεµβρίου καθώς ο ∆ίας στην ανάδροµη τροχιά του άρχισε να φαίνεται από το ζώδιο των Ιχθύων.
Εως τις 7 Μαρτίου 2023 ο Κρόνος -πειθαρχία, υποχρεώσεις, πάσης φύσεως βάρη, εµπόδια και περιορισµοί- θα υποχρεώνει να κινηθείτε µέσα σε πιο στενά πλαίσια σε όλους σχεδόν τους τοµείς. Σε αυτή την ηµεροµηνία κλείνει αυτός ο δύσκολος µεταβατικός κύκλος που ξεκίνησε στις 23 Μαρτίου 2020 µε την είσοδο του Κρόνου στον Υδροχόο. Εµπειρίες πρωτόγνωρες, επανεξέταση ενός ολόκληρου συστήµατος αξιών και σχέσεων πάσης φύσεως έλαβαν χώρα από τότε και µετά.
Η φυγή του Κρόνου από τον Υδροχόο και το πέρασµά του στους Ιχθύς στις 8 Μαρτίου δεν σηµαίνει δυστυχώς ότι όλα τα δυσάρεστα θα τελειώσουν µονοµιάς, διότι θα έχετε έντονο ανταγωνισµό από τον Ουρανό που συνεχίζει το ταξίδι του στον Ταύρο, ακριβώς απέναντί σας. Φέτος θα επηρεάζει µε τον ξαφνικό -ευχάριστο αλλά και δυσάρεστο- τρόπο του εσάς που έχετε γεννηθεί από τις 3 έως τις 18 Μαΐου και αυτό θα φαίνεται περισσότερο έως τον Σεπτέµβριο.
Ας ξεκαθαρίσουµε ότι το πλανητικό «παιχνίδι» φέτος δεν είναι απλό. Παραµένει σύνθετο και έχουν πολλά να ξεκαθαριστούν και να τακτοποιηθούν, απλώς εκεί που θα προκύπτουν προβλήµατα και δυσκολίες θα υπάρχουν και κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Τα περισσότερα προβλήµατα µάλιστα από αυτά που θα αντιµετωπίζετε θα προέρχονται από το 2020, 2021 ή 2022. Επιλογές και θέµατα αυτής της χρονικής περιόδου µπορεί να σας απασχολήσουν και σε ένα µεγάλο µέρος του 2023 ώσπου να ρυθµιστούν. Τα νέα πιθανά προβλήµατα δεν θα είναι τόσο µεγάλα και θα αντιµετωπίζονται πιο εύκολα και µε λιγότερο κόστος – υλικό, ψυχικό, πνευµατικό ή σωµατικό. Στις 17 Μαΐου ο ∆ίας παίρνει θέση στον Ταύρο απέναντί σας για έναν ολόκληρο χρόνο. Σηµαντικό λοιπόν από αυτή την ηµεροµηνία και µετά να µη χάσετε πουθενά το µέτρο και να είσαστε περισσότερο πρόθυµοι να συνεργάζεστε µε τους άλλους. Τον σύντροφό σας, συνεταίρους ή στενούς συνεργάτες. Αυτό θα ενεργήσει και προς όφελός καθώς κάποιοι από αυτούς θα αποδειχθούν πολύτιµοι. Οχι έπαρση, πείσµα ή υπέρµετρη καχυποψία λοιπόν.
Στις 24 Μαρτίου 2023 ένας παράξενος, σκοτεινός, υποχθόνιος πλανητικός επισκέπτης εισέρχεται στον Υδροχόο και όπως φαίνεται θα σας επηρεάσει για λίγο. Οχι όλους σας και όχι µε τον ίδιο τρόπο. Πρόκειται για τον Πλούτωνα που κάνει µια «πρόβα» έως τις 11 Ιουνίου. Στο 2024 θα εγκατασταθεί στον Υδροχόο κανονικά.
Η δοµή της οικογένειας, ο χώρος διαµονής, σπίτι, ακίνητα, κληρονοµικά φαίνεται πως έρχονται µε έναν τρόπο στο προσκήνιο. Πολλά καταπιεσµένα και θαµµένα στο ασυνείδητο στοιχεία της ψυχής φέρνει στην επιφάνεια η επίδραση αυτού του πλανήτη. Οι µη αποδεκτές πλευρές του εαυτού σας έρχονται στο φως για να µελετηθούν και να τακτοποιηθούν µε έναν αναπάντεχο ή και βίαιο -καµιά φορά- τρόπο. Ενας ακόµα πλανήτης που φαίνεται ότι φέτος σάς κάνει λίγα… νερά είναι η Αφροδίτη και όταν λέµε στην Αστρολογία Αφροδίτη τι εννοούµε; Εννοούµε την κοινωνικότητα, τη συντροφικότητα, την αγάπη αλλά και το χρήµα. Από τις 6 Ιουνίου έως τις 9 Οκτωβρίου αυτή θα βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα. Πολυέξοδη είναι η αλήθεια θέση ή κουτσούρεµα σε κάποιο έσοδο. Το κοµπιουτεράκι ανά χείρας λοιπόν.

Επαγγελµατικά
Η επίδραση του Κρόνου στη ζωή σας µάλλον δεν άφησε ανεπηρέαστη και την επαγγελµατική σας ζωή και διόλου απίθανο οι αλλαγές ή η µετάβαση από ένα πεδίο δράσης σε ένα άλλο να µην έγινε και τόσο οµαλά. Οταν καταλαγιάσει η µεγάλη κούραση, το άγχος και η ανησυχία, τότε µόνο θα καταλάβετε και θα εκτιµήσετε το πόσα µάθατε, όχι µόνο µέσα από την επιτυχία αλλά και µέσα από την αποτυχία, γιατί αρκετοί από σας τη γευτήκατε και αυτή. Το 2023 δίνει κάποιες πιο αβίαστες επιλογές, ενώ οι συνθήκες, ιδιαίτερα από τις 8 Μαρτίου έως 16 Μαΐου που παύει η επίδραση του Κρόνου αλλά παραµένει ενεργή η παρουσία του ∆ία στον χώρο της εργασίας, θα είναι καλύτερες.
Οσοι από σας αναζητάτε µια άλλη εργασία, γιατί αυτή που υπάρχει έχει πάψει να σας ικανοποιεί, σε αυτό το διάστηµα µπορείτε να βρείτε. Οσοι έχετε απορία για το αν θα παραµείνετε εκεί που είσαστε ή θα κουνήσετε… µαντίλι από 21 Μαΐου έως 10 Ιουλίου θα το γνωρίζετε. Το διάστηµα 8 Μαρτίου έως και 20 Μαΐου είναι κάπως πιο ευνοϊκό και για όσους ψάχνετε εργασία ή ετοιµάζετε τη δική σας επιχείρηση. Αυτό δεν σηµαίνει ότι ο υπόλοιπος χρόνος δεν έχει ευκαιρίες και δυνατότητες. Για το δεύτερο εξάµηνο αυτού του χρόνου κάποιες πιο δύσκολες …εξετάσεις θα δοθούν από 13 Οκτωβρίου έως 24 Νοεµβρίου. Φανείτε πιο προνοητικοί, ψύχραιµοι και συνεργάσιµοι µέσα σε αυτό.

Οικονοµικά
Κτίζετε; Ανακαινίζετε; Επιπλώνετε σπίτι; Αγοράζετε ή κάνει την εµφάνισή του το… παγωµένο δάνειο που πρέπει να αποπληρωθεί; ∆ύο είναι οι εξηγήσεις. Ή αδυνατίζει µια πηγή εσόδων ή πρόκειται για αυξηµένα έξοδα. Η άλλη εκδοχή, δηλαδή, να γίνει κάποια ζηµιά δεν είναι ότι δεν παίζει, αλλά θα ήθελα να την αποκλείσω. Αυξηµένα έξοδα φυσικά έχετε αντιµετωπίσει οι περισσότεροι από σας από τον Αύγουστο του 2022 και µετά, αλλά υπάρχει ένα διάστηµα µέσα στο 2023 που είναι κάπως πιο κτυπητό. Αυτό είναι από 6 Ιουνίου έως 9 Οκτωβρίου. Θα µπορούσαµε φυσικά να µιλήσουµε και για µια εποχική εργασία που εκεί δεν παράγει και δεν συµβάλλει τόσο στα οικονοµικά. Ενα άλλο φαινόµενο αυτού του διαστήµατος είναι κάποια αυξηµένα έξοδα που απαιτούν η οικογενειακή και η κοινωνική σας ζωή.
Το πέρασµα του Κρόνου στους Ιχθύς από τις 8 Μαρτίου και µετά σας υποχρεώνει να κάνετε πιο σφιχτούς υπολογισµούς παντού. Αν είσαστε γονέας, επιδροµή στην τσέπη σας φαίνεται ότι θα κάνει και κάτι που σχετίζεται µε το παιδί.
Εναν θετικό ρόλο, τόσο στα επαγγελµατικά όσο και στα οικονοµικά σας θέµατα, µπορεί να παίξει κάποιος στενός συνεργάτης, γι’ αυτό να ακούσετε κάποιες προτάσεις και να αποδεχτείτε κάποιες συµβουλές ή κάποιες υποδείξεις. Επώδυνο για σας, αλλά µήπως πρέπει;

Oι σχέσεις με τους άλλους
Μετά τις 8 Μαρτίου και έως τις 20 Μαΐου περίπου θα έχετε πιο καθαρή εικόνα για το αν και το πώς θα µπορέσετε να συνεχίσετε µε άλλους Σκορπιούς, Ταύρους, Υδροχόους ή Λέοντες. Η… λαίλαπα Κρόνος και ο ανατρεπτικός Ουρανός πόνεσαν, πίεσαν και…τσαλάκωσαν σε κάποιο βαθµό και αυτούς. Σκληρή προσπάθεια, συµβιβαστικό, ανανεωµένο και πιο σύγχρονο πνεύµα µπορεί να βοηθήσει.
Αν δεν υπάρχει µέλλον, από τις 21 Μαΐου έως 10 Ιουλίου θα φανεί. Αυτό το διάστηµα δοκιµάζει συνεργασίες και σχέσεις. Παλιές ή φρέσκες. Ισως λίγο έξω από το κλίµα σας, οι Κριοί και οι Ζυγοί, µε έναν διαφορετικό τρόπο, σας…διαφωτίζουν ή σας κάνουν και καλή παρέα. Καλύτερη όµως από τον Αιγόκερω… όχι. Ιχθείς και Παρθένοι, που συνήθως είναι στη σφαίρα των προτιµήσεών σας, φέτος γίνονται πιο δύσκολοι και µάλλον θα ζητήσουν παρά θα δώσουν. Θα έχουν πολλά στο κεφάλι τους. Μια άριστη επιλογή φαίνεται πως είναι ο Καρκίνος. Υψηλή πτήση µε… αερόστατο από τον Μάρτιο και µετά θα είναι η σύµπραξη και η συµπόρευσή σας µε έναν Τοξότη και τους ∆ιδύµους. Ακόµα και αν θέλουν, πρέπει να εξετάσετε πόσο µπορούν.

Υγεία και Οµορφιά
Ενα γερό τσεκ-απ µετά τις 8 Μαρτίου για να διαπιστώσετε πού θα αρχίσετε να βελτιώνετε και να ενισχύετε. ∆όντια, ορµονικό, ουροποιητικό και όργανα αναπαραγωγής.
Αν πρέπει να προχωρήσετε και σε αισθητικές διορθώσεις είναι καλό από τις 25 Απριλίου έως 7 Μαΐου και ακόµα καλύτερα από 8 έως 17 Μαΐου. Μετά πάλι από 5 έως 29 ∆εκεµβίου. Αυτά τα διαστήµατα προσφέρονται και για οικονοµικά και περιουσιακά θέµατα.
Ολοι σας, αλλά περισσότερο οι κυρίες του ζωδίου, από 6 Ιουνίου έως 9 Οκτωβρίου καλό θα ήταν να προσέξουν το ορµονικό τους και να αποφύγουν την υπερβολή στο φαγητό. Ιδιαίτερα στη ζάχαρη. Ακόµα σε αυτό το διάστηµα πιο προσεκτική επιλογή σε κούρες οµορφιάς και φάρµακα ή προϊόντα οµορφιάς που δεν είναι εγκεκριµένα και δοκιµασµένα.

Εκλείψεις
Μπορεί οι δύο Ηλιακές εκλείψεις -η µία θα γίνει στις 20 Απριλίου στον Κριό και η άλλη στις 14 Οκτωβρίου στον Ζυγό- να µη σας αφορούν άµεσα και η όποια επίδρασή τους να αποδυναµώνεται σε σχέση µε σας, αλλά δεν συµβαίνει το ίδιο και µε τις δύο Σεληνιακές που θα συνοδευτούν από Πανσέληνο.
Η πρώτη γίνεται στις 5 Μαΐου -αφορά περισσότερο εσάς του δεύτερου δεκαηµέρου- και η δεύτερη θα γίνει στον Ταύρο στις 28 Οκτωβρίου. Αυτήν προσέξτε την περισσότερο παντού, γιατί: η Ηλιακή έκλειψη στον Κριό υπογραµµίζει την ανάγκη να προσέξετε περισσότερο υγεία, εργασία και επαγγελµατικό περιβάλλον.
Περίπου τα ίδια µε αυτή στον Ζυγό, αλλά προσέξτε τους ανταγωνιστές, κρυφούς «εχθρούς» και την ψυχική σας κατάσταση ιδιαίτερα. Η Σεληνιακή έκλειψη στις 5 Μαΐου αφορά την προσωπικότητα που βγάζετε προς τα έξω, την υγεία και συνεργασίες, σχέσεις και συνεταιρισµούς. Με κάποιο πιο έντονο τρόπο αφορά τα ίδια πράγµατα και αυτή της 28ης Οκτωβρίου. Εδώ επηρεάζονται περισσότερο όσοι έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήµερο του ζωδίου σας.

Σχέσεις – Ερωτικά
Η διαδικασία του να περάσουµε από την εγκατάλειψη µιας παλιάς σχέσης -ερωτικής, συζυγικής, επαγγελµατικής, φιλικής, συγγενικής- σε µια άλλη µορφή και κατάσταση σπάνια είναι εύκολη. Ο Κρόνος µε την επίδρασή του από τον Μάρτιο του 2020 και έως τις 8 Μαρτίου 2023, έδωσε τα ερεθίσµατα αλλά συχνά και τα τετελεσµένα µε έναν δύσκολο και ώρες-ώρες και οδυνηρό τρόπο, να δείτε και την… πίσω πλευρά των πραγµάτων.
Αν η ζωή µας είναι ένα «κέντηµα», ο Κρόνος µας δείχνει τους κόµπους και τη σκληρή δουλειά που χρειάζεται για να µας γοητεύσει η µπροστινή πλευρά. Η ανησυχία, η µοναχικότητα και το αίσθηµα ότι ο χρόνος κυλάει αργά ενώ εµείς θέλουµε να αποδράσουµε από τη δύσκολη φάση στην οποία βρισκόµαστε, είναι µερικά χαρακτηριστικά της Κρόνιας επίδρασης.
Το 2023 από τον Μάρτιο και µετά, σταδιακά, θα επιτρέψει στον καθένα σας να προχωρήσει κάπως πιο ελεύθερα τη ζωή του. Οι σχέσεις που άντεξαν σε αυτή τη µακρά δύσκολη διαδροµή φαίνεται πως έχουν γερή στόφα και µπορεί να τονωθούν και µε κάποιο τρόπο να ανανεωθούν. Εύκολα; ∆εν θα το έλεγα, µια που από τις 6 Ιουνίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2023 η αρµόδια Αφροδίτη δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Σε αυτό το διάστηµα οι διαφορές µεγεθύνονται και όσοι ήδη δεν νιώθετε καλά στη σχέση σας µπορεί να επιδιώξετε κάτι άλλο. Αυτό µπορεί να συµβεί όµως και από την πλευρά του/της συντρόφου σας αν δεν έχει πλέον αισθήµατα ή δεν περνάει καλά. Ο ∆ίας απέναντί σας -έστω και στριµωγµένος από τον Ουρανό- όλο και κάπως θα βοηθήσει.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Μετά από ένα τόσο µακρύ κουραστικό διάστηµα όπως αυτό που έχετε περάσει από τις 23 Μαρτίου 2020 και µετά, είναι φυσικό το να µη βλέπετε την ώρα να κλείσει. Με έναν τρόπο, αρκετό βάρος θα φύγει από την πλάτη σας µετά τον Μάρτιο, αλλά καλό θα ήταν να µη βιάζεστε να περάσετε µε το όποιο κόστος στην επόµενη φάση. Το 2023 απαλλάσσει από βάρος και δεσµεύσεις αρκετά, αλλά τα κατάλοιπα αυτών δεν θα τελειώσουν αµέσως. Το καλό είναι ότι στο κλείσιµό του κάνοντας τον απολογισµό δεν θα νιώσετε χαµένοι.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 – Η Βίκη Παγιατάκη αναλύει Οικονομικά, Επαγγελματικά, Υγεία, Σχέσεις

Είναι ο Αρης που από τον Αύγουστο του 2022 έχει… στρατοπεδεύσει απέναντί σας στους ∆ιδύµους, ανακατεύοντας διαρκώς την… τράπουλα, πράγµα που σας κρατάει σε µια ανησυχητική εγρήγορση. Η παρουσία του εκεί θα συνεχιστεί έως τις 25 Μαρτίου 2023, αλλά το παιχνίδι σκληραίνει, καθώς από τις 8 Μαρτίου και µετά ο Κρόνος από τους Ιχθύς κάνει την αυστηρή και απαιτητική εµφάνισή του. Η επίδρασή του δεν αφορά µόνο το 2023, αλλά θα συνεχίσει και µετά.
Οι πρώτοι που θα πάρετε… γεύση από αυτόν θα είσαστε εσείς του Νοεµβρίου και λιγότερο εσείς του ∆εκεµβρίου. Ολοι σας όµως, από τον Μάρτη ιδιαίτερα και µετά, οφείλετε να επιδεικνύετε µεγαλύτερη σοβαρότητα, ψυχραιµία, προσοχή και υπευθυνότητα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σας. Αν όπως υποψιάζεστε µέχρι τώρα από την περιγραφή το… παραµύθι έχει… δράκο, σας πληροφορώ ότι µέχρι τις 16 Μαΐου 2023 έχει και τον… εξολοθρευτή του. Αυτός είναι ο ∆ίας, ο οποίος τυγχάνει κυβερνήτης του ζωδίου σας και αυτό έχει τη σηµασία του και ο οποίος έως αυτή την ηµεροµηνία, από το φιλικό σε εσάς ζώδιο του Κριού, θα… καθαρίζει όσο µπορεί για εσάς.
Οπου υπάρχει πρόβληµα, εµπλοκή ή δυσκολία θα προσφέρει τη βοήθειά του. Περνώντας στις 16 Μαΐου στο ζώδιο του Ταύρου θα προσφέρει έστω και πιο µειωµένη την εύνοιά του σε υγεία και επαγγελµατικά.
Γενικά
Με πολλές εναλλαγές που θα δηµιουργούν κάποιο σασπένς έρχεται η νέα χρονιά, πράγµα που σηµαίνει ότι πρέπει να είσαστε προετοιµασµένοι τόσο για τα θετικά όσο και για τα δύσκολα. Γεγονός είναι ότι δεν θα µείνετε εντελώς ακάλυπτοι από εύνοια, ακόµα και µετά την αποχώρηση του ∆ία από τον Κριό, που αποτελεί το πρώτο καλό σας «χαρτί».
Από τις 6 Ιουνίου έως τις 9 Οκτωβρίου θα προσπαθήσει έστω και µε µικρότερη του ∆ιός δυναµική, να αναπληρώσει η Αφροδίτη από το ζώδιο του Λέοντα. Εργασία, οικονοµικά, σχέσεις, κοινωνική ζωή και κάποιες ευκαιρίες εδώ κι εκεί σίγουρα θα δώσουν όφελος και ευχαρίστηση. Για κάποιους από εσάς, αυτή της η παρουσία στον Λέοντα µπορεί να σηµαίνει και ένα άνοιγµα σε πιο µακρινούς τόπους ή ξένους ανθρώπους και ενδιαφέροντα.
Το… πρώιµο φλερτ του Κρόνου µε το ζώδιό σας γιατί του χρόνου θα είναι πιο οριστικό- από τις 8 Μαρτίου και µετά υπογραµµίζει την ανάγκη ότι δεν πρέπει τα ένστικτα και οι παρορµήσεις να µένουν πια ανεξέλεγκτα, αλλά να µπαίνουν κάτω από την περίσκεψη και τη λογική. Αυτό σηµαίνει να σκέπτεστε εκ των προτέρων την κάθε σοβαρή απόφαση και ενέργειά σας και βέβαια το όποιο κόστος µπορεί να προκύψει από αυτή. Το ψυχικό, το συναισθηµατικό, το υλικό αλλά και το ηθικό. Η επίδραση αυτού του πλανήτη, συχνά ανατρέπει µια προϋπάρχουσα δοµή ή κατάσταση στον τρόπο σκέψης κι εργασίας, στην οικογενειακή ή ερωτική σας ζωή. Αυτή η ανατροπή µπορεί να προέλθει από τη δική σας ανάγκη να ζήσετε διαφορετικά, από την απόφαση του ή της συντρόφου σας, ή ακόµα και από εξωτερικές κοινωνικές, πολιτικές ή οικονοµικές καταστάσεις.
Αν κάτι είναι απαραίτητο, είναι να µελετήσετε πιο σωστά αυτά που ονοµάζουµε… σηµεία των καιρών και να προσπαθήσετε να προσγειωθείτε στο τώρα. Αυτό πρέπει να το αντιµετωπίσετε κατάµατα αλλά όχι µε τα… παλιά γυαλιά. Η πίεση του Κρόνου από τη µια µεριά και η αισιόδοξη επεκτατική επίδραση του ∆ία και της Αφροδίτης από την άλλη, παρ’ όλες τις δυσκολίες που µπορεί να υπάρξουν, µπορεί το 2023 να αποδειχθεί µια ακόµα γόνιµη χρονιά.
Εσείς του Νοεµβρίου και ιδιαίτερα όσοι έχετε γεννηθεί στις 23-25, από τις 24 Μαρτίου έως τις 11 Ιουνίου θα έχετε την υποστήριξη του Πλούτωνα.

Επαγγελµατικά
Τα σχεδόν ζαλιστικά ζικ-ζακ του Αρη έως τις 25 Μαρτίου δηµιουργούν µια κατάσταση ρευστότητας, άρα και µια πιο καθαρή εικόνα. Αντικαταστάσεις ανωτέρων, υιοθέτηση άλλων ρυθµών και κάποιες συµπτύξεις ή ανακατατάξεις, ακόµα και αν δεν σας αφορούν άµεσα και καταλυτικά, δηµιουργούν ένα κλίµα. Οπως και να ’χει, έως τις 16 Μαΐου που ευνοείστε κάπως περισσότερο, συµφέρει να δράσετε µε προσοχή, ψυχραιµία και πιο συντονισµένα. Μέσα σε αυτό το διάστηµα συζητήστε διαφορές όπου υπάρχουν και κάνετε όπου χρειαστεί -γιατί σίγουρα θα χρειαστεί- τους απαραίτητους συµβιβασµούς. Οσοι ψάχνετε εργασία ή σκέφτεστε µια αλλαγή, ό,τι βρείτε έως τις 7 Μαρτίου -ακόµα και αν δεν κουµπώνει µε τις προσδοκίες σας- έχει και κάποια θετικά. Αυτά λιγοστεύουν από τις 8 Μαρτίου και ύστερα, αλλά ακόµα και έως τις 16 Μαΐου κάπως… τσουλάει το πράγµα. Οι συνθήκες, οι προδιαγραφές και η σταθερότητα µειώνονται µετά.
Φέτος να εκτιµήσετε περισσότερο την ασφάλεια και τη σταθερότητα και όχι τα πολύ φιλόδοξα σχέδια και την προχειρότητα. Ιδιαίτερη προσοχή επίσης θα πρέπει να επιδεικνύετε αν πρόκειται να κάνετε µια στενή συνεργασία ή έναν συνεταιρισµό. Περάστε τον όποιον υποψήφιο από… ψιλή κρισάρα. Φυσικά και δεν απαγορεύεται η επιτυχία στο 2023, απλώς δεχτείτε ότι θα είναι πιο ακριβοπληρωµένη.

Οικονοµικά
Αν χτίζετε, ανακαινίζετε κάποιο χώρο ή ξεκινάτε κάποια επιχείρηση, θα µπορούσαν να εξηγηθούν τα πολλά έξοδα αυτής της χρονιάς. Στην αντίθετη περίπτωση θα υποθέσουµε ότι θα χρειαστεί να κάνετε περισσότερους συνδυασµούς, αφού κάποια οικονοµική πηγή ή παράγει λιγότερα ή στερεύει και πρέπει να αναζητήσετε κάποια άλλη. Αυτό θα το γνωρίζετε έως τις 25 Μαρτίου περίπου. Πριν εκπνεύσει όµως ο Ιούνιος θα έχετε βρει κάποιον τρόπο υπεραναπλήρωσης. Κάποια αποζηµίωση; Μια αγοραπωλησία; Παρ’ όλη την… ακαταστασία και τα βάρη που βάζει ο νέος χρόνος -ορισµένοι θα έχετε κάποιο προστατευόµενο µέλος στην οικογένεια- το 2023 παλεύεται αξιοπρεπώς και ως προς τα οικονοµικά.
Κάτι επίσης που θα πρέπει να αποφύγετε είναι να δανείσετε χωρίς σοβαρές εγγυήσεις ή να παρασυρθείτε από Σειρήνες που θα σας τραγουδούν για κάποιο εύκολο, µεγάλο κέρδος. Το διάστηµα 11 Ιουλίου – 3 Σεπτεµβρίου είναι το πιο επίφοβο. Αν έχετε βέβαια µια εποχική εργασία που δίνει χρήµα, τότε το πράγµα αλλάζει. Σε κάθε περίπτωση, αυτό είναι το πιο δύσκολο καλοκαιρινό διάστηµα που απαιτεί προσοχή και όχι µόνο για τα οικονοµικά, αλλά και γενικότερα. Ιδιαίτερα για εσάς του πρώτου και του τρίτου δεκαηµέρου.

Oι σχέσεις με τους άλλους
Φίλοι αγαπηµένοι, καλοί συνεργάτες φαίνεται πως θα είναι πρώτοι οι Κριοί, έως τον Μάιο αλλά και µετά. Ακολουθούν οι Λέοντες και οι Υδροχόοι, αλλά αυτοί οι δεύτεροι θα δείξουν τις προθέσεις τους περισσότερο από τις 8 Μαρτίου και µετά που θα νιώσουν πιο απελευθερωµένοι και έτοιµοι για σηµαντικές αποφάσεις στη ζωή τους.
Μια ιδιαίτερη περίπτωση αποτελούν για εσάς οι Ταύροι. Αλληλοστηρίζεστε και κάνετε σχέσεις διαρκείας, αν και το… ψυχικό ή άλλο κόστος είναι µεγαλύτερο γι’ αυτούς παρά για εσάς.
Το… ψυχόδραµα µπορεί να έχει όνοµα. Λέγονται ∆ίδυµοι. Εσείς µαζί δεν κάνετε και χώρια δεν µπορείτε. Φέτος θα χρειαστείτε αµφότεροι µεγαλύτερη προσοχή. Αυτή να επιδείξετε και µε Ιχθύς και Παρθένους ιδιαίτερα µετά τον Μάρτιο, οµοίως και µε άλλους Τοξότες. Μοιράζονται µια κάπως συγγενική µε εσάς κατάσταση. Οι Ζυγοί προσφέρονται για φιλία και συνεργασία αλλά και για κάτι περισσότερο. Μπλέξατε µε Σκορπιό; ∆ιαβάστε σωστά τον… κανονισµό και αν χρειαστεί… απολογηθείτε. ∆εν παίζει. Και «ναι» και «όχι» µε τον Καρκίνο, βοηθητικός ο Αιγόκερως.

Υγεία και Οµορφιά
Ανάγκη πάνω απ’ όλα να ελέγξετε φέτος τη διατροφή σας -ποιοτικά και ποσοτικά- και το βάρος σας. Εξαιρούνται µόνο εγκυµονούσες και πρόσφατες µαµάδες. Το πλανητικό σκωτσέζικο ντους της φετινής χρονιάς από το ζεστό στο κρύο µπορεί να σας κάνει ακατάστατους και µε το φαγητό.
Τα πόδια (ισχίο) και το συκώτι ανήκουν στα ευαίσθητα µέρη του σώµατος και δεν πρέπει να επιβαρύνονται. Φέτος προστίθενται δόντια, οστά, µολύνσεις κάθε τύπου και µικροατυχήµατα.
∆ώστε λοιπόν την ανάλογη προσοχή ιδιαίτερα έως τις 25 Μαρτίου και από τις 11 Ιουλίου έως τις 27 Αυγούστου. Οι οµορφιές σε αυτήν τη χρονιά θα πρέπει να γίνονται µε όσο το δυνατόν πιο δοκιµασµένες µεθόδους και µε προϊόντα οµορφιάς απολύτως ελεγµένα. Αυτό αφορά περισσότερο εσάς του Νοεµβρίου -Κρόνος γαρ- κι εσάς του τρίτου δεκαηµέρου που ο Ποσειδώνας παραποιεί, παραπλανά και τραβά µακριά από την πραγµατικότητα σε πολλούς τοµείς µε πολλούς τρόπους.

Εκλείψεις
Είναι ένα καλό ότι σας… σνοµπάρουν ευτυχώς οι εκλείψεις της φετινής χρονιάς, πράγµα που σηµαίνει ότι δεν σας επηρεάζουν άµεσα και καθοριστικά αρνητικά. Σας επηρεάζουν εµµέσως. Για να το πούµε πιο απλά, σας… παίρνουν ξώφαλτσα κι εκεί που θίγεστε είναι µάλλον ελαφρά. Η πρώτη Ηλιακή έκλειψη γίνεται στον Κριό στις 20 Απριλίου και συνοδεύεται από νέα Σελήνη. Εδώ µπαίνει ένα µικρό φρένο σε κάποιο σχέδιό σας, ή υπογραµµίζει την προσοχή µε τα τυχερά παιχνίδια και τα παιδιά. Η δεύτερη Ηλιακή έκλειψη µε νέα Σελήνη γίνεται στις 14 Οκτωβρίου στον Ζυγό. Φιλίες, συλλογικές δραστηριότητες, οµάδες, πολιτικά κόµµατα και µεγαλόπνοα σχέδια θίγονται. Κάποια ενόχληση ή µια µαταίωση. Η πρώτη Σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό στις 5 Μαΐου συνοδεύεται από Πανσέληνο. Η αφαίµαξη όπως φαίνεται θα είναι περισσότερο οικονοµική και ψυχολογική. Προσοχή σε δάνεια, φόρους, τόκους, ασφάλειες, εφάπαξ, συντάξεις, αποζηµιώσεις και χρηµατοδοτήσεις.
Η δεύτερη Σεληνιακή έκλειψη µε Πανσέληνο γίνεται στον Ταύρο στις 28 Οκτωβρίου. Πέφτει στον τοµέα που σχετίζεται µε τα επαγγελµατικά -το αντικείµενο της εργασίας, αλλά και τις σχέσεις µε συναδέλφους και υφισταµένους-, αλλά και την υγεία. ∆ιαλλακτικότητα, υποµονή και φροντίδα στη φυσική κατάσταση.

Σχέσεις – Ερωτικά
Όχι µία, αλλά πολλές γεύσεις πήρατε σχετικά µε τον γάµο, την αισθηµατική σας σχέση ή την πορεία µιας σχετικά νέας γνωριµίας από τις 21 Αυγούστου 2022 και µετά. Πιο ολοκληρωµένη και καθαρή εικόνα θα έχετε έως τις 15 Μαΐου. Μέσα σε αυτό το διάστηµα θα περάσετε από διάφορες φάσεις και µπορεί να υπάρξουν µεγάλες εκπλήξεις. Φυλαχτείτε όµως από τα βιαστικά συµπεράσµατα. Αν υπήρξαν και εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήµατα, έως τις 15 Μαΐου θα φανεί αν µπορούν να επιλυθούν και να συνεχίσει η κοινή πορεία µε τον/τη σύντροφό σας. Αν αυτό δεν συµβεί, αργότερα µπορεί να γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Πολλοί από εσάς, έως αυτή την ηµεροµηνία µπορεί να αποφασίσετε µια συγκατοίκηση, έναν γάµο -σε µια σχέση που έχει δοκιµαστεί από τον χρόνο-, ή να προχωρήσετε σε κάποιον απόγονο. Πάρτε τα µέτρα σας αν είστε σε γόνιµη ηλικία και δεν τον επιθυµείτε.
Η παρουσία του Κρόνου στους Ιχθύς και η επίδραση της Αφροδίτης στον Λέοντα από τις 6 Ιουνίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2023 ταράζει τα νερά της ερωτικής σας ζωής. Οσοι είσαστε σε έναν βαρετό γάµο ή µια… αραχνιασµένη σχέση, σε αυτή την περίοδο µπορεί να αναζητήσετε κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό. Αν είσαστε εσείς που δεν αντιλαµβάνεστε τις ανάγκες που έχει ο άλλος, τότε µπορεί να τρέχετε και να µη φτάνετε. Οπως φαίνεται όλοι σας δεν θα… αυτοκτονήσετε από µοναξιά στη διάρκεια του 2023. Ολο και κάτι θα γίνεται.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Η ανησυχία, το άγχος και η αυξηµένη δυσαρέσκεια σε ό,τι δεν σας αρέσει, σας ενοχλεί ή σας κοστίζει µε κάποιον τρόπο, θα σας βγαίνουν αβίαστα, γι’ αυτό θα χρειαστεί προσοχή και αυτοσυγκράτηση. Οπως θα παρατηρήσετε, τα διάφορα «θέλω» σας θα είναι πιο δύσκολο να συγχρονιστούν µε αυτά των άλλων γύρω σας, αγαπηµένων προσώπων, συνεταίρων ή στενών συνεργατών. ∆ώστε χρόνο στους άλλους να κατανοήσουν την αλλαγή σας και µιλήστε γι’ αυτήν ιδιαίτερα από τις 29 Ιουλίου έως τις 5 Οκτωβρίου του 2023 που ο Ερµής δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Αντίθετα µπερδεύει.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 – Η Βίκη Παγιατάκη αναλύει Οικονομικά, Επαγγελματικά, Υγεία, Σχέσεις

Το 2022 σας αποχαιρετά και σας αφήνει µε µια καλή ή καλούτσικη γεύση. Επίσης, µε διάθεση για δουλειά σε όλα τα επίπεδα και υποσχέσεις ότι το 2023 που ακολουθεί µπορεί να είναι πιο ευχάριστο, πιο δηµιουργικό και παραγωγικό.
Ιδιαίτερα από τον Μάη και µετά. Σε αυτό θα βοηθήσει πρώτα ο ∆ίας -κινητήριος δύναµη, διάθεση για επέκταση ψυχική, πνευµατική, υλική- που από τις 17 Μαΐου, που εισέρχεται στον Ταύρο, θα είναι διαρκώς στις… υπηρεσίες σας. Εκεί θα παραµείνει έναν περίπου χρόνο και περισσότερο µέσα στο 2023 θα ωφεληθείτε εσείς που έχετε γεννηθεί στο πρώτο και στο δεύτερο δεκαήµερο του ζωδίου σας. Ο Ουρανός επίσης συνεχίζει την πορεία του στο φιλικό σε σας ζώδιο του Ταύρου και στη νέα χρονιά. Παρουσιάζονται ευκαιρίες που θα σας επιτρέψουν να εκφράσετε πιο πρωτοποριακές ιδέες, τρόπους και µεθόδους προκειµένου να πάτε τη δουλειά αλλά και τη ζωή σας γενικότερα ένα βήµα µπροστά. Η µεγαλύτερη επίδρασή του φέτος θα είναι πιο φανερή σε σας που είσαστε γεννηµένοι στο δεύτερο και στο τρίτο δεκαήµερο του ζωδίου σας, δηλαδή από 2 έως 20 Ιανουαρίου. Μάλιστα για εσάς που έχετε γεννηθεί από τις 17 έως τις 20 Ιανουαρίου, ανακουφιστική ποικιλοτρόπως θα είναι η απουσία του Πλούτωνα από το ζώδιό σας από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 11 Ιουνίου 2023.

Γενικά
Μπορεί η παρουσία του Αρη στους ∆ιδύµους από τις 21 Αυγούστου 2022 και µετά να δηµιούργησε κάποια ανησυχία µε τις εξελίξεις στο επαγγελµατικό περιβάλλον, από την άλλη άφησε χώρο για να σκεφτείτε τρόπους και µεθόδους που θα βοηθήσουν τις σχέσεις, τα οικονοµικά, τις σπουδές κ.λ.π.
Αυτό θα κάνει και έως τις 25 Μαρτίου 2023 και αυτό το διάστηµα όπως φαίνεται δεν θα δηµιουργήσει κάπου ανησυχητικές ή περίπλοκες καταστάσεις. Εξαιρετικά βοηθητικός σε εσάς στο µεγαλύτερο διάστηµα αυτού του χρόνου θα είναι ο Ερµής. Από 1η Γενάρη έως 11 Φλεβάρη 2023 στο ζώδιό σας – σε ευθεία τροχιά όµως από 18 Γενάρη έως 11 Φλεβάρη.
Εξαιρετικά βοηθητικός από 4 Απρίλη έως 11 Ιουνίου που θα βρίσκεται στον Ταύρο.
Από 29 Ιουλίου έως 5 Οκτωβρίου που θα βρίσκεται στην Παρθένο. Ξανά στο ζώδιό σας από 2 ∆εκέµβρη έως 23 ∆εκέµβρη του 2023. Θα σας κάνει ξανά επίσκεψη και στο ξεκίνηµα του 2024.
∆ικαίως θα αναρωτηθείτε πώς θα δράσει ο Ερµής σε αυτά τα ευνοϊκά χρονικά διαστήµατα. Ερµής είναι ο τρόπος σκέψης, η ικανότητα η µη µιας καλής επικοινωνίας, όπως και η χρήση και η ωφέλεια των µέσων της. ∆ιαδίκτυο και υπηρεσίες του, η πληροφόρηση, συµφωνίες, συµβόλαια, σπουδές, ταξίδια, µετακινήσεις, πελατεία αν είσαστε ελεύθεροι επαγγελµατίες, µετακοµίσεις και ό,τι σχετίζεται µε τα παιδιά, τη νεότητα και τις εκδόσεις.
Ο Ερµής λέγεται ότι είναι ο µεγάλος συµφιλιωτής ή ο µεγάλος καταστροφέας, καθώς αντιπροσωπεύει τον λόγο. ∆εν λέµε «ο λόγος σου µε χόρτασε και το ψωµί σου φάτο», ή «η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει»; Το διάστηµα 24 Γενάρη έως 11 Ιουνίου που ο Πλούτωνας θα κάνει µια δοκιµαστική είσοδο για λίγο στον Υδροχόο – θα ξαναεπιστρέψει σε εσάς στις 12 Ιουνίου 2023 και θα φύγει οριστικά στις 22 Ιανουαρίου 2024- θα µπορέσετε να επανεξετάσετε µε λιγότερους φόβους ή φοβίες, πτυχές των διαφόρων τοµέων της ζωής µε πιο καθαρή µατιά.
Ευτυχώς που θα απουσιάζει από το ζώδιό σας από 26 Μαρτίου έως 20 Μαΐου, γιατί σε αυτό το διάστηµα θα δοκιµαστούν πολλά προκειµένου να αποδειχτεί η σταθερότητα, η γνησιότητα, η αναγκαιότητα και κάπως το …νευρικό σας σύστηµα γιατί θα έχει κούραση και κάποιες αµφισβητήσεις. Από εσάς αλλά και από τους άλλους.

Επαγγελµατικά
Το µεγαλύτερο µέρος των πλανητών φέτος θα ενεργούν περισσότερο υπέρ σας. Αυτό δεν σηµαίνει ότι στη διάρκεια του 2023 δεν θα αντιµετωπίσετε κανένα πρόβληµα πουθενά, αλλά ότι µπορεί να µην υπάρξουν µεγάλα και αξεπέραστα προβλήµατα και ακόµα ότι θα υπάρχουν εκείνες οι συνθήκες που θα βοηθούν στο να ρυθµιστούν και να επιλυθούν αυτά που πέρασε το 2022 στο 2023.
Ο Κρόνος που συνήθως αποτελεί τον πλανητικό …µπαµπούλα, θα βρίσκεται από τις 8 Μαρτίου και µετά -αλλά και χωρίς και πριν να σας πιέζει αφόρητα- σε µια πιο βοηθητική θέση στο ζώδιο των Ιχθύων. Από εκεί σε όλη τη διάρκεια του 2023 και ακόµα παραπέρα θα σταθεροποιεί τη θέση σας στον επαγγελµατικό στίβο. Αυτό αφορά περισσότερο εσάς του ∆εκέµβρη. Έµπνευση, οραµατισµό, υπέρβαση παλαιών δύσκαµπτων µορφών εργασίας και σχέσεων θα προσφέρει και ο Ποσειδώνας, ιδιαίτερα σε εσάς που είσαστε γεννηµένοι από 11 έως 20 Ιανουαρίου.
Ολοι σας το διάστηµα από τις 21 Μαΐου, που θα βοηθάει ο ∆ίας αλλά θα έχετε αντιµετωπίσει και τη …σκληρότητα του Αρη, θα µπορέσετε να προχωρήσετε σε βελτιώσεις ή εποικοδοµητικές αλλαγές και ξεκινήµατα στη δουλειά σας. Από εκεί και µετά θα είσαστε σε καλύτερη θέση για το ξεκίνηµα µιας επιχείρησης ή να κρίνετε την πορεία µιας -όχι και τόσο επιτυχηµένης- έως τώρα.

Οικονοµικά
Από τις 23 Μαρτίου 2020 έως και τις 8 Μαρτίου 2023 που ο Κρόνος διασχίζει το ζώδιο του Υδροχόου υπέστησαν µάλλον τεράστιες µεταµορφώσεις και τα οικονοµικά σας. Πηγές χρήµατος, έσοδα, έξοδα, περιουσιακά. Τόσο η αποχώρηση του Κρόνου από τον Υδροχόο όσο και η παρουσία του ∆ία στον Ταύρο, θα σηµάνουν ένα καλύτερο 2023 και σε αυτόν τον τοµέα.
Για κάποιους από εσάς µάλιστα. που ξοδέψατε για κάποια οικονοµική ή περιουσιακή επένδυση, µετά τον Αύγουστο του 2022 ιδιαίτερα, µπορεί η απόδοση να φανεί στη νέα χρονιά. Φέτος µπορεί να υπάρξουν άλλωστε πιο σταθερές βάσεις πάνω στις οποίες µπορείτε να χτίσετε. Η βοήθεια επίσης του Ερµή στο µεγαλύτερο µέρος του χρόνου µπορεί να φέρει καινούριες, πιο ενδιαφέρουσες ιδέες, τρόπους και µεθόδους που θα κάνουν την εργασία σας πιο σύγχρονη και αποδοτική. Τώρα επίσης -εννοώ από τις 21 Μαΐου και µετά περισσότερο και έως το τέλος του χρόνου- θα µπορέσετε να δείτε πιο καθαρά τι αποδίδει και τι όχι και να κάνετε τις σωστές κινήσεις. Ισως και το εξωτερικό τοπίο -παγκόσµιο- από τον Μάη και µετά σας υποδείξει προς τα πού θα είναι καλό να στρέψετε το ενδιαφέρον σας. Πάντως αγοραπωλησίες ακινήτων ευνοούνται αρκετά, αλλά δεν είναι και άσχηµα να ποντάρετε στις νέες τεχνολογίες.

Oι σχέσεις με τους άλλους
Αναµφισβήτητα ένας Ταύρος µπορεί να σηµάνει πολλά τόσο στα επαγγελµατικά όσο και σε µια πιο τρυφερή σχέση. Καλές οι συµβουλές του και στα οικονοµικά. Αν και µε διαφορές πάντα δεν γίνεται να αγνοήσετε τον Καρκίνο. Από τον Μάρτη και µετά µάλιστα, εκτός του Ταύρου, θα καταλάβετε το πώς και αν θα υπάρξει συνέχεια µε τον Σκορπιό, τον Λέοντα ή τον Υδροχόο. Με αυτόν τον τελευταίο µάλιστα η στατιστική λέει ότι γίνεστε συχνά ζευγάρι, παρόλο που η συνέχεια µπορεί να έχει διάρκεια αλλά και αρκετή… ασυνεννοησία. Η Παρθένος και οι Ιχθύες, που συνήθως είναι µέσα στις επιλογές σας, φέτος θέλουν πολλή φροντίδα και κατανόηση. Αν είσαστε ήδη µαζί, κάτι που θα έχετε αντιληφθεί από τις 21 Αυγούστου 2022 και µετά, το 2023 µετά τις 8 Μαρτίου µπαίνουν σε ακόµα πιο βαθιά νερά. Ζωή χωρίς πλήξη, αλλά µε τα νεύρα… τσίτα, µπορείτε να έχετε µε έναν ∆ίδυµο και φέτος, κάπως έτσι -αλλά µε πινελιές ευχαρίστησης- µε έναν Τοξότη. Ολως απροόπτως βοηθητικός -και για κέρδος- φέτος ο Κριός και ουδετερότητα άλλα όχι άσχηµα η σχέση µε έναν Ζυγό. Με άλλον Αιγόκερω; Φέτος δεν αποκλείεται.

Υγεία και Οµορφιά
Η παρουσία του Αρη στους ∆ιδύµους -τοµέας εργασίας αλλά και φυσικής κατάστασης και υγείας για εσάς- από τον Αύγουστο του 2022 ως και τις 25 Μαρτίου 2023 θα πρέπει να σας κάνει περισσότερο προσεκτικούς.
Οστά, γόνατα, δέρµα, µολύνσεις πάσης φύσεως και µικροατυχήµατα θα είναι πιο εύκολο να συµβούν. Το καλό είναι ότι από τις 21 Μαΐου και µετά και έως το τέλος του χρόνου το οποιοδήποτε πρόβληµα αντιµετωπίζεται πιο εύκολα και δεν δηµιουργεί πολύ δύσκολες καταστάσεις. Από αυτή την ηµεροµηνία επίσης και έως τον Μάη του 2024 οφείλετε µεγαλύτερη προσοχή στη …λαιµαργία και την αύξηση του βάρους. Εξαιρούνται οι έγκυες φυσικά.
Οµορφιές; Μα επιβάλλεται από τον Μάη και µετά να υιοθετήσετε νέο λουκ, να εκσυγχρονίσετε το στυλ σας και να παρέµβετε όπως χρειάζεται για να νιώσετε πιο όµορφοι και γοητευτικοί. Προσοχή µόνο στα δύο πιο δύσκολα διαστήµατα της “Συµβουλής”.

Εκλείψεις
Συµπρωταγωνιστές ως προς τις δύο Ηλιακές εκλείψεις του 2023 ο Κριός και ο Ζυγός. Η πρώτη γίνεται στις 20 Απριλίου στον Κριό και µετά η δεύτερη στις 14 Οκτωβρίου στον Ζυγό. Αυτές οι δύο µε έναν έµµεσο -κάπως ξώφαλτσο- τρόπο επηρεάζουν κι εσάς. Η πρώτη φέρνει ανησυχία, προβληµατισµό και βάρος από συγγενείς, σπίτι, χώρους, ακίνητα και περιουσιακά. Υποµονή και διαλλακτικότητα. Σε αυτά επίσης αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει µε ανώτερους, νόµους και κανονισµούς συµµετέχει και η δεύτερη. Υπάρχουν όµως και δύο Σεληνιακές εκλείψεις που θα συνοδευτούν από πανσέληνο και που δεν σας αφορούν ιδιαίτερα. Κάπως γενικότερα. Αυτές είναι στις 5 Μαΐου στον Σκορπιό και στις 28 Οκτωβρίου στον Ταύρο. Φλερτ, φιλίες, σύλλογοι, λέσχες, οµάδες, παιδιά, τυχερά παιχνίδια και πολιτικά κόµµατα απαιτούν προσοχή. Οι δύο Ηλιακές εκλείψεις δεν επηρεάζουν όλους σας το ίδιο. Στον Κριό αφορά εσάς του τρίτου δεκαηµέρου και στον Ζυγό εσάς του δεύτερου.

Σχέσεις – Ερωτικά
Περισσότερο εσωτερικότητα, ηπιότητα στις σχέσεις αλλά και αναζήτηση και κάποιου «πάθους» είναι τα αιτήµατα της νέας χρονιάς τόσο στον έρωτα όσο και στις σχέσεις σας γενικότερα. Τώρα ως προς το πάθος δεν είναι αυτό που συνήθως σας κυβερνάει, αφού και τον πιο µεγάλο και τρελό έρωτα τον φιλτράρετε µέσα από τη σκέψη και τη σύγκριση. Αν ετούτο και αν εκείνο …το χάσαµε το πάθος πατριώτη.
Η Αφροδίτη από τις 6 Ιουνίου έως τις 9 Οκτώβρη θα βρίσκεται στο ζώδιο του Λέοντα. Φαινοµενικά ουδέτερη για εσάς θέση, αλλά ουσιαστικότερα όχι και τόσο. Αυτό το σηµείο για εσάς αντιπροσωπεύει τον θάνατο και το σεξ. Τι µπορεί να εκµηδενίσει τον φόβο του πρώτου αν όχι το σεξ µέσω του οποίου, εκτός από την ευχαρίστηση, δίνει και τη γενίκευση ενός παιδιού, άρα και τη συνέχεια της ζωής; O τρόπος που θα δείτε και θα βιώσετε τον έρωτα και τον γάµο και τις σχέσεις σας γενικότερα θα είναι πιο βαθύς και πιο ουσιαστικός. Αυτό θα σας κάνει να πάρετε και κάποιες πιο σοβαρές αποφάσεις. Ο ∆ίας εξάλλου από τον Μάη και µετά και έως τις αρχές του 2024 µπορεί να φέρει έναν έρωτα, µια επανασύνδεση σε µια σχέση ή έναν γάµο που για κάποιον λόγο έχει σπάσει, αλλά υπάρχει αγάπη. Εναν γάµο, ένα παιδί, αν είσαστε σε γόνιµη ηλικία. Τα δύο δύσκολα διαστήµατα που σας δίνω στη “Συµβουλή” απαιτούν µια µεγαλύτερη προσοχή και στις σχέσεις σας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Συνήθως για όλα τα ζώδια σε κάθε χρονιά υπάρχουν τέσσερα χρονικά διαστήµατα που κρίνονται ως πιο κουραστικά, µε πολλούς τρόπους. Επίσης µέσα σε αυτά εκτός από κάποια “απρόοπτα” που µπορεί να συµβούν, είναι πιθανόν να δοκιµαστούν συνεργασίες, σχέσεις, ακόµα και υγεία. Φέτος έχετε µόνο δύο τέτοια. Το πρώτο είναι από 26 Μαρτίου έως 20 Μαΐου -και αυτό κρίνεται κάπως πιο σηµαντικό- και το δεύτερο από 28 Αυγούστου έως 12 Οκτώβρη 2023 και είναι σαφώς πιο ήπιο. Προσεκτικά!

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 – Η Βίκη Παγιατάκη αναλύει Οικονομικά, Επαγγελματικά, Υγεία, Σχέσεις

Η µεταβατική, δύσκολη, αλλά και καθοριστική φάση που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 µε την είσοδο του Κρόνου στο ζώδιό σας, επιτέλους φτάνει στο τέλος της. Στις 8 Μαρτίου ο πλανήτης που σχετίζεται µε τη συνειδησιακή ωρίµανση, τις συνέπειες των αποφάσεων και των ενεργειών µας, αλλά και µε γεγονότα και καταστάσεις που συχνά µας υπερβαίνουν, περνά στο ζώδιο των Ιχθύων. Από αυτή την ηµεροµηνία και µετά θα νιώσετε ότι εσείς και λιγότερο άλλοι παράγοντες θα καθορίζουν τη ζωή σας και τους διάφορους τοµείς της.
Υπάρχει όµως έως τις 7 Μαρτίου και ιδιαίτερα για εσάς που έχετε γεννηθεί από τις 21 έως τις 24 Ιανουαρίου και που θα το έχετε περισσότερο ανάγκη από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 11 Ιουνίου, η ευνοϊκή επίδραση του ∆ία. Αυτή θα διευκολύνει σηµαντικά τη ζωή όλων σας έως τις 16 Μαΐου, που θα βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού.
Ο µεγάλος, παράξενος, ηφαιστειώδης, υπονοµευτής επισκέπτης του ζωδίου σας για τη νέα χρονιά είναι ο Πλούτωνας. Στις 24 Ιανουαρίου εισέρχεται στο ζώδιό σας σε µια σύντοµη γνωριµία. Εκεί θα παραµείνει έως τις 11 Ιουνίου. Στις 12, στην ανάδροµη τροχιά του, θα επιστρέψει στον Αιγόκερω και θα σας επισκεφτεί ξανά για µονιµότερη εγκατάσταση τον Ιανουάριο του 2024.
Μπορεί ο Κρόνος να αποχωρεί από το ζώδιό σας στις 8 Μαρτίου και αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα βοηθήσει, αλλά µην πιστέψετε ότι το 2023 είναι µια απολύτως ήρεµη και πληκτική χρονιά. Κάθε άλλο. Αλλωστε, έχουν τόσα πολλά να διορθωθούν, να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν. Για εσάς µάλιστα που είστε γεννηµένοι στο πρώτο και στο δεύτερο δεκαήµερο του ζωδίου σας, τα γεγονότα που θα έχετε να αντιµετωπίσετε -θετικά και αρνητικά- θα έχουν θεµελιώδεις επιπτώσεις.
Ο Πλούτωνας στο ζώδιό σας πέρασε ξανά από το 1777 έως το 1796 και συνδέθηκε µε δύο µεγάλα, ιστορικά γεγονότα. Τη Γαλλική Επανάσταση και τη σύσταση του κράτους των Ηνωµένων Πολιτειών της Αµερικής. Ενα βασίλειο έσβησε και µια ∆ηµοκρατία ανέτειλε.
Οπως αντιλαµβάνεστε, θα έχετε πολλή… σαβούρα να πετάξετε προκειµένου το… σκάφος της ζωής σας να έρθει στα ίσια του. Το διάστηµα που θα χρειαστεί να µη χάσετε το µέτρο πουθενά -γιατί αυτό θα είναι εύκολο να συµβεί- είναι από τις 17 Μαΐου και µετά και ιδιαίτερα εσείς του πρώτου και του δεύτερου δεκαηµέρου.
Η παρουσία του ∆ία στον Ταύρο µπορεί να κάνει πιο υπερτροφικό το εγώ σας, πιο ελαστική τη συνείδησή σας και να µεγαλώσει την ακαµψία, το πείσµα και την υπερτίµηση των δυνατοτήτων σας. Αυτή του η θέση βέβαια µπορεί να βοηθήσει κάπως την οικογένεια, τα κληρονοµικά, τα περιουσιακά και τα ακίνητα.
Κάποιοι από εσάς µπορεί να επιστρέψετε στα… πάτρια εδάφη, αν είστε µακριά, ή να εµπλακείτε πιο ενεργά βοηθώντας το τρίπτυχο «θρησκεία, πατρίδα, οικογένεια». Οσοι έχετε γεννηθεί στο τρίτο δεκαήµερο του ζωδίου σας θα είστε περισσότερο προστατευµένοι από τις… υποχθόνιες και εκρηκτικές επιδράσεις του Πλούτωνα, όπως και από ανατρεπτικές και απρόβλεπτες του Ουρανού από τον Ταύρο.
Ενας εξαιρετικός τροφοδότης δύναµης και πρωτοποριακής αντίληψης θα είναι για όλους σας και ο Άρης έως τις 25 Μαρτίου που θα βρίσκεται στο ζώδιο των ∆ιδύµων.
Καθώς ο Κρόνος µπορεί να σας βάζει φρένο σε κάποια πράγµατα που θέλετε να τρέξουν, ο Αρης θα τον ξεγελάει πατώντας το γκάζι. Αυτό το… γκάζι – φρένο θα είναι πιο φανερό έως τις 7 Μαρτίου. Αν έπρεπε να αποµονώσουµε ένα πιο ουδέτερο έως και βοηθητικό διάστηµα για όλα, αυτό θα ήταν από 8 Μαρτίου έως 16 Μαΐου.

Επαγγελµατικά
Ανεπανάληπτες οι καταστάσεις και τα γεγονότα που ζήσατε από τον Μάρτη του 2020 που ο Κρόνος πέρασε στο ζώδιό σας. Ανακατατάξεις , διαφορετικοί ρυθµοί και συνεργάτες σάς υποχρέωναν να βρίσκεστε σε µια διαρκή ετοιµότητα. Ο ανταγωνισµός και το απρόοπτο είναι φυσικό να επιβάρυναν συχνά τη διάθεση και τα νεύρα σας.
Ο,τι επιτύχατε -γιατί αρκετοί από εσάς καταφέρατε παρά τις δύσκολες συνθήκες να διατηρήσετε κεκτηµένα και να προσθέσετε και µερικά- ήταν όλα ακριβοπληρωµένα.
Ο νέος χρόνος, ιδιαίτερα από τις 8 Μαρτίου και µετά, έχει δύο θετικά. Από τη µια δεν φέρνει µεγάλες ανατροπές, άρα µπορείτε να αναπτύξετε πρωτοβουλίες για να ρυθµίσετε παλιές εκκρεµότητες και από την άλλη να προχωρήσετε σε αλλαγές, µε σκοπό το καλύτερο ή το περισσότερο.
Αν έχετε µια επιχείρηση που θέλετε να την ξεφορτωθείτε ή να την εξυγιάνετε, ξεκινήστε από τις 8 Μαρτίου έως τις 16 Μαΐου που το τοπίο θα είναι πιο καθαρό και θα ξέρετε τι κάνετε.
Αν ψάχνετε για εργασία, αυτό το διάστηµα προσφέρεται επίσης. Το αν θα µείνετε στην ήδη υπάρχουσα ή θα πρέπει κάτι να αλλάξει, αυτό θα φανεί από τις 21 Μαΐου έως τις 10 Ιουλίου. Ο Σεπτέµβριος, όπως και οι πρώτες δώδεκα ηµέρες του Οκτωβρίου, προσφέρουν δυνατότητες και ευκαιρίες. Το ίδιο και ο τελευταίος µήνας αυτού του χρόνου. Προσοχή όµως, µην υπερεκτιµάτε την αξία και τα ταλέντα σας.

Οικονοµικά
Τα οικονοµικά, όπως φαίνεται, θα αποτελέσουν την αχίλλειο πτέρνα της νέας χρονιάς. Η παρουσία του Κρόνου -περιορισµός, αργοπορία, εµπλοκές- στο ζώδιο των Ιχθύων, συν αυτή του Ποσειδώνα, θα είναι αιτίες προβληµατισµού.
Πριν από κάθε απόφαση, πριν από κάθε ενέργεια, να υπολογίζετε το κόστος. Η κορύφωση όµως των εξόδων σας θα παρατηρηθεί από τις 6 Ιουνίου έως τις 9 Οκτωβρίου. Αν έχετε προγραµµατίσει π.χ. την ανακαίνιση ενός σπιτιού ή άλλου χώρου, µια αγορά ή την επέκταση της οικογένειας µε ένα νέο πολυέξοδο µέλος, τότε να προσέξετε ιδιαίτερα.
Αυτό το διάστηµα µπορεί επίσης να σηµαίνει ότι κάτι αγοράζεται από εσάς ακριβά και πωλείται πολύ πιο φθηνά σε σχέση µε την αξία του. Επειδή σε αυτό το διάστηµα µπορεί κάποιος να επιβουλεύεται δικά σας «πράγµατα», µην του δώσετε την ευκαιρία να σας κλέψει ή να σας… ρίξει.
Βεβαίως, αν είστε λάτρης του… χρηµατιστηρίου ή των τυχερών παιχνιδιών που σαφώς δεν πολυελέγχονται, έχετε περισσότερο τον νου σας. Αυτό όµως το διάστηµα µπορεί εκτός όλων των άλλων να σηµαίνει και µια καθυστέρηση χρηµάτων από κάπου που περιµένετε. Ο Απρίλιος από τις 12 έως τις 3 Μαΐου όπως και ο Νοέµβριος, είναι σαφώς πιο ευνοϊκοί για αγοραπωλησίες, τα οικονοµικά, τα περιουσιακά και τα πάσης φύσεως συµφέροντά σας. Ο πιο συντηρητικός τρόπος διαχείρισης λοιπόν, των οικονοµικών σας, είναι µονόδροµος για το 2023.

Oι σχέσεις με τους άλλους
Στον έρωτα, τη φιλία και τη συνεργασία πρώτοι έρχονται οι Ζυγοί και οι Κριοί. Μάλιστα, αν θέλετε να τσεκάρετε το ενδιαφέρον και τα αισθήµατά τους από τις 6 Ιουνίου έως τις 9 Οκτωβρίου, θα έχετε µια πιο καθαρή εικόνα.
Στο ίδιο διάστηµα, το ενδιαφέρον σας µπορεί να τραβήξει ένας Λέων. Προσοχή γιατί η… µεγαλοπρέπειά του και οι απαιτήσεις του µπορεί να είναι δυσανάλογες µε την «προσφορά του».
Κάτι ανάλογο µπορεί να συµβεί και µε έναν Υδροχόο και στο πιο… στεγνό. ∆ίδυµοι και Τοξότες δεν ήταν πάντα µακριά από τις προτιµήσεις σας, αλλά φέτος δεν θα είναι και τόσο στα… χάι τους.
Αν είναι να πρωτοεµφανιστούν ή να επανακάµψουν, θα φανεί στο ίδιο διάστηµα, αλλά µη βιαστείτε να στρώσετε το… κόκκινο χαλί. Φιλτράρετέ τους και το ίδιο θα κάνετε και για Παρθένους και Ιχθύες, παρόλο που οι πρώτοι συχνά είναι πιο βοηθητικοί .
Με τους Αιγόκερους, όπως πάντα. Σχέση ή γάµος µε πολλές… ασυµφωνίες. Με Καρκίνο; Πώς σας ήρθε; Αν είστε έτοιµοι για σκληρό… πόκερ συνεχίστε ή ξεκινήστε µε Ταύρο ή Σκορπιό. Ιδιαίτερα µάλιστα µε τον δεύτερο.

Υγεία και Οµορφιά
Ενα τόσο µακρύ, περιπετειώδες, από πολλές απόψεις, διάστηµα όπως αυτό που έχετε περάσει από τον Μάρτη του 2020 και µετά δεν µπορεί παρά να έκανε εµφανείς όλες τις ελλείψεις και τις αδυναµίες του οργανισµού σας.
Κάποια κατάλοιπα λοιπόν αυτού του διαστήµατος µπορεί να κάνουν την εµφάνισή τους έως τις αρχές Μαρτίου 2023. Αυτό περισσότερο αφορά εσάς του τρίτου δεκαηµέρου. Η καινούρια χρονιά περισσότερο βελτιώνει παρά προβληµατίζει, υπό την προϋπόθεση ότι από τις 8 Μαρτίου και έως τις 16 Μαΐου θα κάνετε… τσεκάπ και… ρεκτιφιέ.
Αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξετε φέτος, εκτός του κυκλοφορικού και των µολύνσεων, είναι η διατροφή και τα κιλά. Οµορφιές; Ναι, αλλά µε µέτρο και όχι υπερβολές.

Εκλείψεις
Παρόλο που στο 2023 δεν θα περάσει -ως είθισται- ο Ερµής καθόλου από το ζώδιό σας, οι δύο εκλείψεις από τις τέσσερις που δίνει ο νέος χρόνος θα σας επηρεάσουν κάπως πιο άµεσα. Επίσης, αυτές θα είναι Σεληνιακές και όχι Ηλιακές.
Η Ηλιακή έκλειψη που θα συνοδευτεί από νέα Σελήνη στις 20 Απριλίου θα γίνει στον Κριό. Αυτή σας επηρεάζει κάπως… ξώφαλτσα. Επικοινωνία και επικοινωνιακά µέσα, κοντινά ταξίδια και µετακινήσεις, αδέλφια, ξαδέλφια, γείτονες, σύµβουλοι, δάσκαλοι, παιδιά δίνουν ανησυχία. Προσεκτικά.
Η δεύτερη Ηλιακή θα γίνει στις 14 Οκτωβρίου στον Ζυγό και αυτή περίπου στο ίδιο µήκος κύµατος, αλλά επειδή σε αυτήν συµµετέχει και ο Αρης, να έχετε γενικότερα τον νου σας.
Στις 5 Μαΐου θα γίνει Σεληνιακή έκλειψη µε πανσέληνο στον Σκορπιό. Προστατεύστε την υγεία, το καλό σας όνοµα και τις σχέσεις, ιδιαίτερα τις αισθηµατικές και µε ανωτέρους. Η τελευταία Σεληνιακή έκλειψη, που όπως και η προηγούµενη σας επηρεάζει περισσότερο, είναι αυτή της 28ης Οκτωβρίου στον Ταύρο. Θα συνοδευτεί από πανσέληνο. Πέραν της υγείας και των σχέσεων θα χρειαστεί προσοχή µε το σπίτι. Χώρους, ακίνητα και συγγενικά πρόσωπα.

Σχέσεις – Ερωτικά
Είναι σηµαντικό να ξεκαθαρίσουµε κάτι εξαρχής. Γάµοι και σχέσεις που θα φθάσουν χωρίς σηµαντικά προβλήµατα και φθορές έως τις 8 Μαρτίου, σηµαίνει ότι έχουν γερό υπόβαθρο και αξίζει τον κόπο να βελτιωθούν και να ανανεωθούν. Φυσικά µε πράξεις και όχι στα λόγια και τις προθέσεις. Οσες σχέσεις, επίσηµες ή µη, βρίσκονται σε µια ερµαφρόδιτη, ή µεταξύ φθοράς και αφθαρσίας κατάσταση, θα δοκιµαστούν δυνατά από τις 21 Μαΐου και µετά και έως τις 10 Ιουλίου. Εκεί µεγεθύνονται οι διαφορές και το ενδιαφέρον ανάµεσα στα δύο πρόσωπα γίνεται από χαλαρό έως αδιάφορο.
Από τις 6 Ιουνίου η Αφροδίτη -αγάπη, συντροφικότητα, κοινωνικότητα, γάµος και έρωτας- έως τις 9 Οκτωβρίου… στρατοπεδεύει κυριολεκτικά απέναντι από το ζώδιό σας στον Λέοντα. Οι ερωτικές µάχες που θα δοθούν, µπορεί -αν τα πράγµατα είναι ήδη περίεργα- να είναι… οµηρικές.
Αν η σχέση ή ο γάµος σας έχουν πιάσει… αράχνες, κάποιος θα προσπαθήσει, έστω και άτσαλα, να τις πετάξει. Το τραγουδάκι «ιστορία µου, αµαρτία µου» δεν είναι απίθανο να επαληθευτεί, καθώς η χτυπηµένη από Ουρανό, Αφροδίτη, µπορεί να δηµιουργήσει περίεργες έλξεις.
Η αγνή και νόµιµη αγάπη από τη µια ή την άλλη µεριά, µπορεί να κατατροπωθεί από µια πιο… αµαρτωλή. Εως τις 9 Οκτωβρίου θα έχουν λυθεί όλα τα ερωτηµατικά για πώς και µε ποιον θα κλείσει ερωτικά η νέα χρονιά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Μετά από µια µακρά περίοδο έντονων αλλαγών, γεγονότων και ανακατατάξεων, το 2023, ακόµα και αν έχει να επιλύσει κληρονοµηµένα προβλήµατα, θα συµβάλει σηµαντικά στην τακτοποίησή τους. ∆ιατηρήστε χαµηλό προφίλ, αποφύγετε την υπεραισιοδοξία και τα… άλµατα που µπορεί να έχουν κόστος και µη βιάζεστε να τα αλλάξετε όλα και γρήγορα. Να στερεώνετε κάθε σας βήµα πριν κάνετε το επόµενο.

Ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις 2023 – Η Βίκη Παγιατάκη αναλύει Οικονομικά, Επαγγελματικά, Υγεία, Σχέσεις

Με µία κάπως διφορούµενη εικόνα σας αφήνει το 2022, µια που από τις 21 Αυγούστου και µετά ξεκίνησε να δηµιουργεί κάποιες καινούριες συνθήκες σε κάποιους από τους βασικούς τοµείς της ζωή σας. Τις σπουδές, την εργασία, την οικογενειακή ή αισθηµατική σας ζωή, ίσως και την υγεία.
Το 2023 είναι πραγµατικά µια σύνθετη από πολλές απόψεις και για πολλούς λόγους χρονιά, ιδιαίτερα από τον Μάρτιο και µετά. Στις 8 Μαρτίου ο πλανήτης Κρόνος µετά από 29 περίπου χρόνια επιστρέφει στο ζώδιό σας. Εκεί θα παραµείνει αρκετά, άρα δεν µπορεί να µην επηρεάσει σηµαντικά, σχεδόν καθοριστικά θα έλεγα, τον τρόπο σκέψης, τις προτιµήσεις, τις επιλογές, αλλά και τον τρόπο ζωής σας γενικότερα.
Αυτός φηµίζεται ως ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει την υπευθυνότητα, τη συνέπεια, την αίσθηση του σκοπού και του καθήκοντος και τη µεθοδική και αναλυτική στάση στη ζωή. Η παρέκκλιση από αυτά µπορεί να επιφέρει απαισιοδοξία, σκεπτικισµό, φοβίες, καχυποψία και αναξιοπιστία.
Σαν ένα ισχυρό αντίδοτο στον Άρη, που θα σας ταλαιπωρεί έως τις 25 Μαρτίου και τον Κρόνο που θα κάνει ποικιλοτρόπως φανερή την παρουσία του συνεχώς, στις 17 Μαρτίου καταφθάνει προς βοήθειά σας ο ∆ίας.
Για έναν περίπου χρόνο θα σας ενισχύει ψυχικά και πρακτικά από το φιλικό σε εσάς ζώδιο του Ταύρου. Αυτός είναι που έστω και στο παραπέντε θα σας προφυλάσσει παντού από τα χειρότερα.
Είναι αλήθεια ότι ένας εξαντλητικός Αρης από τους ∆ιδύµους, από τον Αύγουστο του 2022 και µετά ξόδεψε πολλή από την ενέργειά σας, έτσι που το 2023 να βρίσκει κάπως πεσµένες τις… µπαταρίες του οργανισµού σας.
Επιβάλλεται λοιπόν να βρίσκετε τρόπους ξεκούρασης και κάποιας ανάπαυλας από την απαιτητική καθηµερινότητά σας. Σαφώς και θα αυξάνονται -όσο περνάει ο καιρός, από τον Μάρτη και µετά- οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες, άρα δεν πρέπει να αφήσετε να σας πάρουν από κάτω.
Ορισµένοι θα υποχρεωθείτε να συµπράξετε µε άτοµα που δεν ενστερνίζονται απολύτως τις δικές σας απόψεις, τις ιδέες, τα συµφέροντα ή τα ενδιαφέροντα και ως εκ τούτου να είσαστε περισσότερο πρόθυµοι, ή πιο ανοιχτοί τέλος πάντων, στο να κάνετε κάποιους συµβιβασµούς ή κάποιες παραχωρήσεις.
Η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιό σας, σας υποχρεώνει να εξετάζετε το κάθε τι µε προσοχή και τα «ναι» και τα «όχι» να ξεστοµίζετε µετά από έρευνα και εξαντλητική σκέψη. Φυσικά, µιλάµε για αυτά που µπορεί να αποβούν καθοριστικά για τις σπουδές, την εργασία, τα οικονοµικά, τις διάφορες σχέσεις και την καλή σας φήµη.
Κάτι που στερεί η παρουσία του Κρόνου στο ζώδιό σας είναι η υποµονή και η ανεκτικότητα έναντι των άλλων γύρω σας, γι’ αυτό µην επιδιώξετε να αλλάξετε γρήγορα, χωρίς την απαραίτητη πίστωση χρόνου, όποιον και ό,τι δεν σας αρέσει. Αυτό ισχύει περισσότερο για το διάστηµα έως τις 17 Μαΐου.
Από τις 17 και µετά, σταδιακά πρώτα εσείς του Φλεβάρη και αργότερα εσείς του Μάρτη θα µπορέσετε να είσαστε κάπως πιο σίγουροι και για το τι θέλετε, αλλά και το τι µπορείτε σύµφωνα µε τις καταστάσεις που θα επικρατούν.
Η επιτακτική ανάγκη να είσαστε περισσότερο ο εαυτός σας και να του προσφέρετε κάποια «πράγµατα» που είχε στερηθεί, µπορεί να σας κάνει πιο απαιτητικούς και αυστηρούς µε αγαπηµένα πρόσωπα, συγγενείς ή στενούς συνεργάτες.
Το καλύτερο θα ήταν πρώτα να τους χτυπήσετε ηχηρά το… καµπανάκι κινδύνου και µετά να µεταχειριστείτε την όποια «τιµωρία». Θέλει… µαεστρία ο Κρόνος -που σηµαίνει και χρόνος-, γιατί µπορεί για κάποιους να είναι πολύ νωρίς και για άλλους πολύ αργά.

Επαγγελµατικά
Ακόµα και αν η κούραση σας βγαίνει και από τα… αφτιά, ακόµα και αν οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές, το 2023 δεν σας στερεί τη δυνατότητα µιας δουλειάς. Από την άλλη, δεν σας υπόσχεται µε τίποτε µεγάλες ευκολίες. Ολα θα είναι σχετικά ακριβοπληρωµένα, αλλά σηµασία έχει ότι οι εργαζόµενοι µε συνέπεια θα τα καταφέρετε. Μάλιστα, οι πιο εργατικοί θα πρέπει να περιµένετε το κάτι τις παραπάνω και την πιο ουσιαστική αναγνώριση. Αυτό θα το βιώσετε περισσότερο από τον Ιούνιο έως και τον Νοέµβρη. Αυτά, µέσα από ένα απίστευτο ζικ-ζακ και έναν… αντιπολιτευόµενο στα σχέδιά σας Ερµή, σε δύο µεγάλα χρονικά διαστήµατα. Από τις 29 Ιουλίου έως τις 5 Οκτωβρίου 2023 και από τις 24 ∆εκεµβρίου 2023 έως τις 14 Ιανουαρίου 2024. Σε αυτά τα διαστήµατα δυσχεραίνεται η επικοινωνία και τα µέσα της, ενώ… θερίζει και η γραφειοκρατία. Όσοι έχετε µια επιχείρηση που πάει και δεν πάει καλά και θέλετε να δείτε τι πρέπει να κάνετε, αυτό θα το ξέρετε από τις 17 Μαΐου και µετά. Αν δεν πάρει µπροστά τότε, µάλλον δεν περπατάει.
Προσεκτικοί οφείλετε να είστε – ιδιαίτερα από το υπόλοιπο του 2022 έως τις 25 Μαρτίου 2023 µε συνεταίρους και συνεργάτες. Εξαντλείστε την υποµονή σας αν αξίζει τον κόπο. Οσοι έχετε αλλάξει πόστο στη δουλειά σας, από τις 21 Αυγούστου και µετά κάνετε υποµονή.
Η προσαρµογή έρχεται από τα µέσα Μαΐου και ύστερα και το ίδιο ισχύει και για τα… πρωτάκια στον επαγγελµατικό στίβο.

Οικονοµικά
Ανετα θα µπορούσατε να αναφωνήσετε σχετικά µε τις συνθήκες που επικρατούν και τα οικονοµικά σας στη νέα χρονιά… ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ! Αυτό ισχύει ιδιαίτερα έως τις 25 Μαρτίου και ακόµα έως το πρώτο δεκαπενθήµερο του Μαΐου. Περιουσιακά, κληρονοµικά και παλιές οφειλές κάνουν… παρέλαση προς επίλυση. Μέσα σε αυτό το διάστηµα, το χρήµα µπορεί να αλλάζει χέρια και κάτω από το τραπέζι, ή να αποµακρύνεται µε κάποιον τρόπο. Τα έξοδα, ιδιαίτερα έως τις 25 Μαρτίου, θα είναι µεγάλα, γι΄ αυτό µην ξοδεύετε αν δεν είναι απαραίτητο και µη ρισκάρετε σε αµφιβόλου ασφάλειας και απόδοσης οικονοµικές τοποθετήσεις και αγορές.
Ο ∆ίας στον Κριό έως τις 16 Μαΐου, µε διάφορους τρόπους και συνδυασµούς θα βοηθά στα οικονοµικά και τα διάφορα συµφέροντά σας, αλλά… θα πρέπει κι εσείς να µην προκαλείτε την τύχη σας. Εδώ θα πρέπει να κάνουµε έναν διαχωρισµό: η περιοριστική και επιβαρυντική επίδραση του Κρόνου από τις 8 Μαρτίου και έως τις αρχές Οκτωβρίου -και λιγότερο µετά- αφορά εσάς που είστε γεννηµένοι µέσα στον Φλεβάρη και λιγότερο εσάς του Μάρτη.
Από τις 12 Οκτώβρη και έως τις 29 Νοέµβρη κι εσείς του Φλεβάρη θα είσαστε λιγότερο πιεσµένοι γενικότερα. Όσοι είστε γεννηµένοι από τη 1 έως τις 10 Μαρτίου, θα µπορέσετε, κάπως πιο ανενόχλητοι σχετικά µε τους υπόλοιπους, να παίξετε… µπάλα στη νέα χρονιά. Μεγαλύτερη επαφή µε την πραγµατικότητα καλείστε να επιδείξετε εσείς οι γεννηµένοι από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου.

Oι σχέσεις με τους άλλους
Οπως ήδη γνωρίζετε, η δική σας ζωδιακή οµάδα η µεταβλητή -που περιλαµβάνει τους ∆ιδύµους, την Παρθένο, τον Τοξότη κι εσάς- από τον Αύγουστο του 2022 βρίσκεται σε µία ιδιαίτερη φάση.
Ο Αρης από τους ∆ιδύµους δοκίµασε και θα δοκιµάζει έως τις 25 Μαρτίου 2023 ιδιαίτερα την ερωτική-σεξουαλική σας ζωή. Το σεξ, η συχνότητα και η ποιότητά του είχαν έναν πρωτεύοντα, θα έλεγα, ρόλο. Αυτό µπορεί να µην ήταν τόσο οµολογηµένο, αλλά απαιτεί προσοχή. Ασφαλώς και δεν θα χωρίσετε απαραίτητα αν είσαστε µε άτοµο αυτών των ζωδίων, αλλά θα χρειαστεί µεγαλύτερη προσοχή.
Ο Σκορπιός -µε τον οποίο µοιράζεστε πολλά- βγαίνει από τη δύσκολη φάση του µετά τις 8 Μαρτίου και το ίδιο ισχύει και για τον Υδροχόο, τον Λέοντα και τον Ταύρο. Μετά λοιπόν θα καταλάβετε πιο καθαρά, προθέσεις και διαθέσεις. Βοηθητικοί ιδιαίτερα έως τις 15 Μαΐου µπορεί να είναι οι Κριοί και από τις 16 και µετά οι Αιγόκεροι. Με αυτούς τους τελευταίους µπορείτε να οικοδοµήσετε µια πιο στέρεα σχέση και το ίδιο ισχύει για τον Καρκίνο. Μπορεί να υπάρχει µια ψυχική έλξη µε τον Ζυγό και να σας ξυπνάει συναισθήµατα, αλλά ποιος θα κάνει τον… δυνατό; Εύκολα χάνεται η µπάλα.

Υγεία και Οµορφιά
Ας αρχίσουµε µε τις ευαισθησίες σας. Πόδια, ιδιαίτερα πέλµατα, στοµάχι, πονοκεφάλους. Επειδή επηρεάζεστε εύκολα από τα πάντα, ακόµα και τις αλλαγές του καιρού, φέτος προσέξτε το περισσότερο. Εως τις 25 Μαρτίου µολύνσεις και µικροατυχήµατα µπορούν εύκολα να συµβούν. ∆όντια και χρήση φαρµάκων και καλλυντικών, προσοχή από τις 8 Μαρτίου και σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Επειδή ο Κρόνος στο ζώδιό σας µπορεί να κάνει κάθε σας ατέλεια να φαντάζει στα µάτια σας µεγαλύτερη από όση είναι στην πραγµατικότητα, µη δραµατοποιήσετε την κατάσταση. Πάρτε απόφαση ότι φέτος θα πολεµήσετε πιο αποφασιστικά τις τυχόν κακές σας συνήθειες, γιατί µπορεί τα αποτελέσµατά τους, έως το τέλος του 2025, να µην είναι και τόσο ευχάριστα. Μετά τις 17 Μαΐου ελέγξτε πιο σωστά τη διατροφή σας για αποφυγή περισσότερου βάρους.

Εκλείψεις
Σαν ζώδιο του νερού που είσαστε, διαθέτετε µεγαλύτερη ευαισθησία στο να προσλαµβάνετε στο τι συµβαίνει γύρω σας. Αυτό φυσικά σας επηρεάζει και περισσότερο. Οπως φαίνεται, οι εκλείψεις δεν θα σας επιβαρύνουν µε έναν δύσκολο και άµεσο τρόπο φέτος, γιατί δεν θα γίνει καµία σε ζώδιο της δική σας οµάδας.
Αρα, η όποια επιρροή θα είναι έµµεση και πιο αδυνατισµένη. Η Ηλιακή έκλειψη στις 20 Απριλίου που θα συνοδευτεί από νέα Σελήνη στο ζώδιο του Κριού, αφορά στα οικονοµικά και σε κάτι που παρέχει ασφάλεια. Η Σεληνιακή έκλειψη µε την πανσέληνο γίνεται στις 5 Μαΐου στον Σκορπιό.
Προσοχή σε δοσοληψίες µε το ∆ηµόσιο, τη ∆ικαιοσύνη, ξένους, εξωτερικό και τα µακρινά ταξίδια. Η δεύτερη Ηλιακή έκλειψη µε νέα Σελήνη γίνεται στις 14 Οκτωβρίου στον Ζυγό. Ψυχική και οικονοµική επιβάρυνση. Προσοχή σε φόρους, τόκους, δάνεια, συντάξεις, αποζηµιώσεις, µετοχές, κληρονοµικά.
Τέλος, η δεύτερη Σεληνιακή έκλειψη µε πανσέληνο γίνεται στις 28 Οκτωβρίου, στον Ταύρο. Εδώ µπορεί να υπάρξει πρόσθετη φροντίδα, βάρος, ή αµφισβήτηση από αδέλφια, ξαδέλφια, θείους, θείες, γείτονες. Μεγαλύτερη προσοχή στην επικοινωνία και τα µέσα της, τις σπουδές, τους διάφορους δασκάλους ή συµβούλους, τις µετακινήσεις και τα κοντινά ταξίδια.

Σχέσεις – Ερωτικά
Κατάφερε ο γάµος ή η σχέση σας να διανύσει το διάστηµα 21 Αυγούστου 2022 έως 25 Μαρτίου 2023; Αυτό είναι κάτι πολύ ενθαρρυντικό γιατί µέσα σε αυτό το διάστηµα οι διαφορές φάνηκαν πιο έντονα και η υποµονή λόγω των συνθηκών εξαντλείτο πιο εύκολα. Αυτά µπορούµε να πούµε ότι ήταν ένα πρώτο crash test, αλλά στη διάρκεια του χρόνου δεν αποκλείονται κ άλλα.
Χρειάζεται λοιπόν αποφασιστικότητα, υποµονή και ψυχραιµία, ιδιαίτερα αν το έτερον ήµισυ ανήκει στο ίδιο ζώδιο µε εσάς, την Παρθένο, τους ∆ιδύµους ή τον Τοξότη. Αυτή είναι η ζωδιακή οµάδα που µπαίνει φέτος σε αυτήν την κριτική -εκ του κρίνω και κρίνοµαι- µεταβατική φάση. Οσοι βρίσκεστε καιρό σε µια σοβαρή σχέση και σκέπτεστε τη συγκατοίκηση ή τον γάµο, από τις 16 Μαΐου 2023 έως τις 25 Μαΐου 2024 προχωρήστε. Αν συµβαίνει ακριβώς το αντίθετο, από τις 21 Αυγούστου 2022 έως τις 25 Μαρτίου 2023 ο γάµος και η αισθηµατική σας ζωή κλυδωνίστηκαν σηµαντικά. Μετά τις 27 Αυγούστου θα µπορέσετε να καταλάβετε πιο καθαρά αν η κατάσταση µπορεί να γυρίσει προς το καλύτερο.
Αυτό το χρονικό διάστηµα θα αποδείξει και το αν και κατά πόσο µια πρόσφατη γνωριµία µπορεί να εξελιχτεί σε µια πιο σοβαρή σχέση. Αυτό αφορά όλους σας και περισσότερο εσάς του Φλεβάρη. Η µακρά παρουσία της Αφροδίτης στον Λέοντα από τις 6 Ιουνίου έως τις 9 Οκτωβρίου, λέει αν είστε µόνοι, ψαχτείτε λίγο γύρω από τον χώρο δουλειάς.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Να πάρεις µια βαλίτσα και να εξαφανιστείς, αφήνοντας τα πάντα πίσω σου για να ησυχάσεις, δεν φαίνεται άσχηµη ως ιδέα όταν αντιµετωπίζεις ασυνεννοησία, ζόρι και προβλήµατα, αλλά µε κάποιον τρόπο, µέσα στη συγκεκριµένη… βαλίτσα θα έχουν τρυπώσει και όλα τα αρνητικά από τα οποία θέλεις να γλιτώσεις. Συµβουλή; Μην το βάζεις στα πόδια. Με τη βοήθεια του ∆ία, έστω και λίγο περιορισµένη έως τον Μάη του 2024, µείνε να… πολεµήσεις.