Με τις βραβευμένες σαρακοστιανές επιλογές του, αλλά και με τις εμπνευσμένες προτάσεις του σε tapas και κοκτέιλ, το HYTRA Bar & Restaurant μας βάζει στο πασχαλινό κλίμα

Το πρωτότυπο μενού του chef Γιώργου Φελεμέγκα και της ομάδας του δεν απευθύνεται μόνο σε όσες και όσους τηρούν τη νηστεία, αλλά και σε όλους όσοι επιθυμούν να δοκιμάσουν τις γεύσεις της εποχής, με τη δημιουργική προσέγγιση του Hytra.

Χταπόδι, σαβόρο από πιπεριά Φλωρίνης και κρίταμο τουρσί, καλαμάρι με σάλτσα αμυγδάλου, παραπούλια τσιτσίραβλα και φύκια Κρήτης και 9 ακόμη στάδια με νηστίσιμα ορεκτικά, κυρίως και επιδόρπια, συνθέτουν το μενού που θα σερβίρεται έως το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου. Το κόστος του είναι €70, όμως το βραβευμένο με αστέρι Michelin Bar & Restaurant προσφέρει και την a la carte επιλογή, με δύο μενού γευσιγνωσίας, μενού χορτοφαγίας και επιλογές pairing με κρασί ή κοκτέιλ – όλα φτιαγμένα με ελληνικά τοπικά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς.

Το μενού που αποθεώνει τα tapas στo Hytra
Το μενού που αποθεώνει τα tapas στo Hytra
Το μενού που αποθεώνει τα tapas στo Hytra

Oσο για εκείνους που θέλουν να μοιραστούν εκλεκτές γεύσεις και να απολαύσουν το ποτό τους στο μπαρ που βρίσκεται στην «καρδιά» του εστιατορίου, το Hytra Bar & Restaurant προσφέρει 6 υπέροχες προτάσεις σε tapas από τον chef Φελεμέγκα:

Crystal bread – μαγιονέζα στρείδι – λούντζα Τήνου – pickled herbs,

γαλατόψωμο – παστι-τσάδα ουράς μόσχου – μαγιονέζα γαρίδας – πίκλα κρεμμύδι – puffed potato,

tostada πατά-τας – καλαμπόκι – καπνιστό βούτυρο,

φάβα – καπνιστή σαρδέλα – κρεμμύδι – κάππαρη,

sponge ρίγανης – γραβιέρα – bio μαύρος χοίρος,

γαλατόπιτα από κολόστρα Καλαβρύτων.

Το μενού που αποθεώνει τα tapas στo Hytra
Το μενού που αποθεώνει τα tapas στo Hytra

Γεύσεις που ταιριάζουν αρμονικά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ της ομάδας του mixologist Χάρη Πλέσσα και τα οποία, εκτός από το μπαρ, σερβίρονται και στο εστιατόριο, σε συνδυασμό με τα μενού: Δοκιμάστε Yellow martini, με τσίπουρο Αγιονέρι, βοτανικό λικέρ, ανανάς σε ζύμωση, λάδι καλέντουλας, δώστε ένταση με ένα Bitter berries (Campari, λικέρ πορτοκάλι, σόδα φράουλα, ραβέντι) και βάλτε φωτιά στη νύχτα με ένα Gold dush Negroni (Gin infused porchini, λικέρ από πευκοβελόνες και κουκουνάρι, βάμμα από κίτρινη γεντιανή). Η τεκίλα μεταμορφώνεται εντυπωσιακά ως Lemon leaf, με Tequila blanco, mezcal, σόδα από φύλλα λεμονιάς, έλαια λάιμ και λουίζας, αλάτι και μαϊντανό, ενώ το Hazelnut Martini (βότκα, ψημένη αλατισμένη φουντουκόψιχα, μέλι, ακατέργαστο κακάο) συναρπάζει.
www.hytra.gr