Τι μπορούν να κάνουν οι οροί για το δέρμα και γιατί κοστίζουν όσο ένα μίνι λιφτ.

Οσο η κοσμητολογία εξελίσσεται, τόσο το όνειρο μιας νεανικής υγιούς επιδερμίδας έρχεται πιο κοντά στην πραγματικότητα. Μία ρουτίνα περιποίησης περιλαμβάνει διάφορα σημαντικά προϊόντα για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση, όμως υπάρχει ένα που θεωρείται υπερόπλο: ο ορός.
Η λεπτόρρευστη σύνθεσή του περιέχει δραστικές ουσίες που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του δέρματος. Με υφή λοσιόν, τζελ ή λαδιού, έχει διαφορετική δράση από τις κρέμες. Στόχος του δεν είναι η ενυδάτωση, αλλά η μεταφορά των ενεργών συστατικών στα δερματικά κύτταρα. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να έχει «μεγάλα» μόρια νερού, όπως οι κρέμες, για να δράσει. Τα συστατικά του περιέχονται σε μικρότερα μόρια που μπορούν να διαπεράσουν την επιδερμίδα και ν’ απορροφηθούν καλύτερα από το δέρμα.

Ενώ λοιπόν ο ορός δεν προορίζεται για να ξεδιψάσει ή να θρέψει, αποτελεί το ιδανικό μέσο για να μεταφέρει τις απαραίτητες βιταμίνες, ανάλογα με τις ανάγκες του προσώπου. Μπορούμε να τον φανταστούμε και ως ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο -αν και δεν μας χορταίνει- βοηθάει τον οργανισμό να ρυθμίζει καλύτερα τις λειτουργίες του. Η μεγάλη περιεκτικότητα του σέρουμ σε ενεργά συστατικά είναι και ο λόγος που αποτελεί το πιο πολυτελές προϊόν ομορφιάς.

Ο ορός είναι η άμεση δράση, το πιο δυνατό φάρμακο που μπορούμε να προσφέρουμε στο δέρμα για να πετύχει στόχους όπως αντιγήρανση, αντιοξείδωση, λεύκανση. Ωστόσο, οι κρέμες εξακολουθούν να είναι απαραίτητες ακόμη κι αν χρησιμοποιούμε σέρουμ, γιατί είναι πολύ σημαντικές για την ενίσχυση της κεράτινης στοιβάδας. Το στρώμα αυτό, που καταστρέφεται από τις επιθέσεις του περιβάλλοντος και λεπταίνει στο πέρασμα του χρόνου, έχει ανάγκη τη φροντίδα των ενυδατικών προϊόντων για να συγκρατεί την υγρασία στο εσωτερικό του δέρματος και να μην την αφήνει να διαφεύγει στον αέρα.

Ιδανικά χρησιμοποιούμε και τα δύο προϊόντα κάνοντας layering. Για να πετύχουμε μέγιστη απορρόφηση ξεκινάμε από τον ορό. Τον απλώνουμε με τα δάχτυλα στο πρόσωπο, περιμένουμε λίγα λεπτά ν’ απορροφηθεί και συνεχίζουμε με την ενυδατική κρέμα, η οποία θα «σφραγίσει» το σέρουμ και θα αυξήσει τη δράση του. Οι περισσότεροι οροί εφαρμόζονται πρωί και βράδυ. Εκείνοι που κάνουν ανάπλαση έχουν μεγαλύτερη δράση το βράδυ, ενώ αυτοί που πετυχαίνουν αντιοξείδωση, όπως η βιταμίνη C, απλώνονται το πρωί για να προστατεύουν το δέρμα στη διάρκεια της μέρας.
Η τελευταία λέξη της κοσμητολογίας είναι οι θεραπείες με εξειδικευμένες συνθέσεις ορών στη διάρκεια ενός ορισμένου χρονικού διαστήματος, συνήθως ενός μήνα, με στόχο να πετύχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα. Μπορεί κανείς να διαλέξει ένα τέτοιο πρωτόκολλο ή ένα προϊόν που χρησιμοποιείται καθημερινά για περισσότερες μέρες.

Δοκιμάζουμε τα 5 πιο εξελιγμένα και ακριβότερα καλλυντικά άμεσης δράσης

Platinum Range Haute Rejuvenation Protocol, La Prairie
Η πιο σοφιστικέ δημιουργία της ελβετικής εταιρείας κυτταροθεραπείας είναι μία σειρά ορών που εφαρμόζονται επί 30 ημέρες. Το πρωτόκολλο επαναλαμβάνεται τέσσερις φορές ετησίως, έτσι ώστε να δίνει τον χρόνο στην επιδερμίδα να αναπλάθεται στα μεσοδιαστήματα. Η δράση του βασίζεται στον συνδυασμό ισχυρών πεπτιδίων, που συγχωνεύονται με τη δύναμη της πλατίνας και ενεργοποιεί τις βασικές διαδικασίες αναζωογόνησης για να βοηθήσει στην αναστροφή των ορατών σημαδιών γήρανσης. (2.214€)

Δοκιμάζουμε τα 5 πιο εξελιγμένα και ακριβότερα καλλυντικά άμεσης δράσης

Orchidee Imperiale Black The Treatment, Guerlain
Τέσσερις οροί, ένας για κάθε εβδομάδα επί τέσσερις εβδομάδες. Η σύνθεση του καθενός δρα συμπληρωματικά με τον επόμενο, ώστε να δώσουν αποτέλεσμα ορατής ανανέωσης της επιδερμίδας. Η τεχνολογία Blackimmune και ένας συνδυασμός ισχυρών συστατικών, ενεργοποιούν τους φυσικούς μηχανισμούς αυτοδιόρθωσης. Τα στάδια ανά επταήμερο είναι: λείανση, καθώς απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα, λάμψη χωρίς δυσχρωμίες, σύσφιξη στο περίγραμμα του προσώπου και επαναπύκνωση. (2.145€)

Δοκιμάζουμε τα 5 πιο εξελιγμένα και ακριβότερα καλλυντικά άμεσης δράσης

Time Master Intensive Program, Valmont
Με την υψηλότερη συγκέντρωση στα δραστικά συστατικά που χρησιμοποιεί η ελβετική εταιρεία (λιπόσωμα DNA & RNA, κοκτέιλ πεπτιδίων), η αγωγή με ορούς 28 ημερών πετυχαίνει να αντιμετωπίσει όλους τους παράγοντες της γήρανσης: ενυδάτωση, τόνωση, λάμψη, ρυτίδες και σύσφιξη. Απορροφάται στη στιγμή και θεωρείται ιδανική φροντίδα για την αναζωογόνηση της κουρασμένης επιδερμίδας. (1.195€)

Δοκιμάζουμε τα 5 πιο εξελιγμένα και ακριβότερα καλλυντικά άμεσης δράσης

Crema Nera Reviscentalis Meta Concentrate Serum, Giorgio Armani
Το φυτό Myrothamnus flabellifolia είναι διάσημο για την ικανότητά του να παίρνει ξανά ζωή ακόμα και όταν φτάνει στην αποξήρανση, χάρη στον εξαιρετικό μεταβολισμό του. Τα εργαστήρια του οίκου Armani Beauty εκχυλίζουν τα πιο ισχυρά αναγεννητικά στοιχεία του φυτού κι επιλέγουν με ακρίβεια μόνο τα κύτταρα που το προστατεύουν από τις ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες. Στη συνέχεια, τα ενσωματώνουν στο συστατικό Reviscentalis™ που τροφοδοτεί την αποτελεσματικότητα του ομώνυμου ορού για να προστατεύουν και να επανορθώνουν την επιδερμίδα. (465€)

Δοκιμάζουμε τα 5 πιο εξελιγμένα και ακριβότερα καλλυντικά άμεσης δράσης

Sublimage L’ Extrait de Nuit, Chanel
Ο πρώτος ορός νύχτας που λειτουργεί με βάση τη χρονοβιολογία, επανασυνδέει το δέρμα με τον φυσικό μηχανισμό επιδιόρθωσης και ανάπλασης, ο οποίος είναι ακόμη πιο ενεργός τη νύχτα από ό,τι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η σύνθεσή του με 90,5% συστατικά φυσικής προέλευσης, συμπυκνώνει ένα σύμπλεγμα ελιξιρίων με ένα χρονοπεπτίδιο. Η βελούδινη υφή του ορού, που αποτελείται από 25% έλαια, προσφέρει τέλεια ισορροπία μεταξύ φρεσκάδας και θρέψης για μία απολαυστική βραδινή ρουτίνα περιποίησης. (610€)
Εισαγωγική φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image