Το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα με 2 αστέρια Michelin ανανεώνει ριζικά το μενού του και στοχεύει στην υψηλότερη δυνατή διάκριση.
Τον Ιούλιο του 2024 το Delta Restaurant στο ΚΠΙΣΝ κλείνει τα 3 χρόνια λειτουργίας του κι έχοντας κατακτήσει 2 αστέρια Michelin και ένα Green Star Michelin για τη βιώσιμη γαστρονομία, αποτελεί το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα με τέτοιες διακρίσεις. Σήμερα η ομάδα του Delta ανανεώνει ριζικά το μενού του πολυβραβευμένου εστιατορίου θέτοντας ως στόχο την κατάκτηση νέων κορυφών και γιατί όχι, του τρίτου αστεριού Michelin.
Ένα μενού που διευρύνει τους ορίζοντές του και φέρνει στο ίδιο τραπέζι την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Σκανδιναβία και την Ελλάδα, με έναν τρόπο ευφάνταστο και επίπονο. Συγκεκριμένα, οι μαγειρικές τεχνικές από την Ισπανία και τη Γαλλία συναντούν τις παρασκευές και τις ζυμώσεις από τη Σκανδιναβία με πρώτες ύλες από την Ελλάδα. Πειραματισμός που αποδίδει, βιωσιμότητα που είναι εφικτή, εντοπιότητα που γεφυρώνει τις αποστάσεις. Δίπλα σε αυτά η αποφυγή σπατάλης φαγητού και η αξιοποίηση κάθε υλικού στο έπακρο, η farm to table φιλοσοφία και τα βιολογικά προϊόντα σε ένα μενού που απαίτησε εκατοντάδες εργατοωρών προετοιμασίας και δοκιμής, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τη σκληρή δουλειά της ομάδας του Delta.
«Με το νέο μενού γιορτάζουμε την αφοσίωση, τη δημιουργικότητα, την έμπνευση και το πάθος για την τελειότητα. Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το Delta Restaurant υπερβαίνοντας συχνά τα βιολογικά και ψυχικά μας όρια, νιώθουμε ότι ήρθε η στιγμή να δρέψουμε τους καρπούς της εντατικής εργασίας και να κινηθούμε σε μεγαλύτερα ύψη. Να δικαιωθούμε για τη σκληρή δουλειά και να απολαύσουμε την επιτυχία όπως ποτέ άλλοτε. Αναμφίβολα, για μένα πρόκειται για το καλύτερο μενού της καριέρας μου. Με την στήριξη και την συνεχή εκπαίδευση της ομάδας μου, καθημερινά αυτό το μενού θα βελτιώνεται, θα εξελίσσεται και θα γίνεται κομμάτι του εαυτού μας. Πρόκειται για ένα μενού που απαίτησε μήνες προετοιμασίας και δοκιμών, έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να απευθύνεται και στις πέντε αισθήσεις, να μιμείται τη φύση με σεβασμό και να υπερασπίζεται τη βιωσιμότητα με συνέπεια», σημειώνει ο σεφ Γιώργος Παπαζαχαρίας. Ο ίδιος βρίσκεται στην πιο ώριμη στιγμή της καριέρας του, παρουσιάζοντας τις επιρροές του από τα πολλά ταξίδια του, την αγάπη του για τη φύση, τις ηθικές του αρχές και την ελληνική παράδοση με έναν προσωπικό τρόπο.
Τη γαστρονομική απόλαυση ολοκληρώνει η λίστα κρασιών του Τηλέμαχου Παπανδρέα, με πάνω από 1.000 ετικέτες από τον διεθνή και τον ελληνικό αμπελώνα.
Το Delta Restaurant είναι μια μελετημένη σύμπραξη κουζίνας, front house, κάβας και μπαρ που εστιάζει στην τελειότητα και φιλοδοξεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Με τις πιο αγνές πρώτες ύλες, τις πιο εξεζητημένες τεχνικές, custom σουπλά και σκεύη αλλά και το πιο ενημερωμένο service ώστε το δείπνο να μετατρέπεται σε αλησμόνητη εμπειρία.
Delta Restaurant, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
deltarestaurant.gr