Η επανάσταση στην ενέργεια ξεκίνησε

Προηγμένες λύσεις για την ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση κτηρίων

  • newsroom


Τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης Μapetherm αποτελούν μια ιδανική λύση για την ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου

Ο περιορισμός της ενεργειακής σπατάλης και η ευρωπαϊκή εκστρατεία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, κινητοποιούν ένα κύμα επενδύσεων, με στόχο τον διπλασιασμό του ρυθμού ανακαίνισης  των κτηρίων έως το 2030, που ευθύνονται για το 36% των εκπομπών ρύπων. Η ενεργειακή αναβάθμιση στα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια, ανοίγει μια τεράστια αγορά και στην Ελλάδα καθώς το 83,82% των κτηρίων έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1980 και κατατάσσονται στην ενεργειακή κατηγορία Η.

Ειδικά στον τομέα της κατοικίας, υπολογίζεται ότι μόλις το 6,36% είναι ενεργειακής κατηγορίας Α και Β, επίπεδο που αποδεικνύει ότι τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα. Αυτό σε συνδυασμό με τα κίνητρα του νέου Προγράμματος «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» που θα ξεκινήσει στις 30 Νοεμβρίου, καλλιεργούν αυξημένες προσδοκίες για την ζήτηση των πόρων συνολικού ύψους 850 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 803 εκατ. αφορούν τις δαπάνες για επιχορηγήσεις και τα υπόλοιπα για την εξυπηρέτηση δανείων. Από το μεγάλο επενδυτικό ρεύμα, αναμένεται να επωφεληθεί μια πλειάδα τεχνικών εταιρειών και εξειδικευμένων εταιρειών ανακαίνισης κτηρίων, δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους ιδιοκτήτες να βελτιώσουν το ενεργειακό επίπεδο, το εσωτερικό κλίμα αλλά και την συνολική εμφάνιση του ακινήτου. Όπως και στα προηγούμενα προγράμματα επιδότησης, τα πιστοποιημένα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης Μapetherm της Μapei αποτελούν μια ιδανική λύση για την ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου.

Το Mapetherm System αποτελεί ένα εξελιγμένο τεχνολογικά σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης με τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε διαφόρους τύπους μονωτικών (ΕPS, EPS plus, πετροβάμβακας, XPS) και με διευρυμένο χρωματολόγιο για όλες τις απαιτήσεις. Δοκιμασμένα για τις έντονες συνθήκες της ελληνικής επικράτειας, τα προϊόντα με την τεχνογνωσία των εργαστηρίων Έρευνας & Ανάπτυξης της Mapei υπόσχονται άριστα αποτελέσματα, με την αξιοπιστία των 80 και πλέον χρόνων της εταιρείας στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Το Mapetherm System επιτρέπει στον μηχανικό να καλύψει όλες τις κάθετες επιφάνειες με συνεχές στρώμα μονωτικού και να εξαφανίσει τις περιοχές με τοπικές αλλά σημαντικές ελλείψεις στη μόνωση (π.χ. σενάζια, κολώνες, πλάκες). Επιπλέον, επιδιορθώνει κάθε τύπο θερμογέφυρας αφού εξαφανίζει τις διόδους μεταφοράς θερμότητας, τις πηγές συμπύκνωσης και μούχλας στην εσωτερική τοιχοποιία και επιδιορθώνει περιοχές με ρωγμές ή αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ρωγμών.

Προσφέρει θερμική ισορροπία στον σκελετό του κτηρίου αφού μονώνει αδιάκοπτα και ομοιόμορφα. Το σύστημα εξαφανίζει τις θερμοκρασιακές και υγρασιακές καταπονήσεις που επιδρούν στην οικοδομή και αυξάνει την ανθεκτικότητα. Έτσι αποτρέπεται η εμφάνιση ρωγμών στις διεπιφάνειες, η είσοδος υγρασίας που οδηγεί σε σκιές και μούχλα, καθώς και η μείωση της θερμομονωτικής ικανότητας της τοιχοποιίας. Επιπλέον, λόγω της ορθής θέσης του μονωτικού υλικού, το Mapetherm System διατηρεί τους τοίχους θερμούς, σε περιόδους ψυχρού καιρού, αφού συσσωρεύει θερμότητα στην τοιχοποιία, ενώ την περίοδο του καλοκαιριού αποτρέπει την υπερβολική θέρμανση του τοίχου. Η εφαρμογή στον εξωτερικό τοίχο δεν επιδρά στη λειτουργία του κτηρίου και δεν μειώνει τους εσωτερικούς χώρους.

Το Mapetherm System επιτρέπει στους υδρατμούς να εξέρχονται από το εσωτερικό του κτηρίου. Το προϊόν μετακινεί το σημείο δρόσου στην εξωτερική μεριά της τοιχοποιίας και αποτρέπει το σχηματισμό της επιβλαβούς και ανθυγιεινής συμπύκνωσης υδρατμών στα διάκενα της τοιχοποιίας. Έτσι, το Mapetherm System μειώνει την πιθανότητα σχηματισμού συμπυκνώσεων και την εμφάνιση μούχλας εσωτερικά, επιτρέποντας την ορθή εκμετάλλευση της θερμότητας.

Για να έχετε ένα σπίτι, όπως ακριβώς το έχετε ονειρευτεί, αρκεί να βρείτε την κατάλληλη περίοδο για αλλαγές. Τώρα λοιπόν, με το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-αυτονομώ» τα οφέλη είναι πολλά.

Εσείς, δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε τη μακρά τεχνογνωσία της Mapei και είναι σίγουρο πώς θα βγείτε κερδισμένοι!

Απόρρητο Απόρρητο