Green Future

Η ELPEDISON οδηγεί την «Πράσινη» ενεργειακή μετάβαση, σήμερα

  • newsroom


Με συνέπεια στη δέσμευσή της να παρέχει καινοτόμες ενεργειακές υπηρεσίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του καταναλωτή, η ELPEDISON, συμβάλλει σημαντικά στην ενεργειακή μετάβαση, έχοντας εντάξει την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στην καθημερινή της δραστηριότητα

Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον παρούσα. Καθώς η ανάγκη της αναστροφής των επιπτώσεών της είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα, η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται προ των ευθυνών της. Την ώρα που σε όλον τον κόσμο υπάρχουν δράσεις σε πολλά επίπεδα, η Ελλάδα πραγματοποιεί τη δική της «πράσινη» ενεργειακή μετάβαση σε ένα καλύτερο αύριο, εναρμονισμένη με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια ουδέτερη κλιματικά ήπειρο έως το 2050. Οι ελληνικές επιχειρήσεις ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση με σκοπό να εξυπηρετήσουν τις αξίες της βιωσιμότητας.

H ELPEDISON έχει τη βιώσιμη ανάπτυξη στο κέντρο όλων των δραστηριοτήτων της, με νέες ιδέες και καινοτόμες υπηρεσίες που κάνουν πραγματικά τη διαφορά. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον αξιόπιστους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στη χώρα μας και τον πρώτο ιστορικά ανεξάρτητο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, ενώ το 2020 αποτέλεσε τον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα φυσικού αερίου στη χώρα, με μερίδιο 30%.

Στα 2 ιδιόκτητα εργοστάσιά της, με καύσιμο αποκλειστικά φυσικό αέριο, ακολουθεί μία διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, απόλυτα φιλικής προς το περιβάλλον. Μέσω της υπηρεσίας των «Πράσινων Πιστοποιητικών», η Εταιρεία προμηθεύει τους πελάτες της με διασφάλιση ότι το ρεύμα που καταναλώνουν προέρχεται 100% από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ),συμβάλλοντας έτσι στη χρηματοδότηση νέων μονάδων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, παρέχει ολιστικές λύσεις ηλεκτροκίνησης, από την παροχή του εξοπλισμού, την εγκατάστασή του, την προσφορά εξειδικευμένων τιμολογίων και τη συντήρησή του, έχοντας ήδη εγκαταστήσει σημαντικό αριθμό σταθμών φόρτισης σε όλη την Ελλάδα, γεγονός που σηματοδοτεί την «πράσινη» μετάβαση, στις μετακινήσεις.

Μείωση ρύπων, υπεύθυνη παραγωγή

Την ίδια στιγμή, η ELPEDISON λειτουργεί καθημερινά με τρόπο που συμβάλλει στην μείωση εκπομπών ρύπων και την προστασία του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας στην επίτευξη πολλών εκ των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για το 2030, όπως φτηνή και καθαρή ενέργεια, υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή, δράση για το κλίμα και ζωή στη στεριά.

Ας σημειωθεί ότι το 2020, παρά το δυσμενές διεθνές περιβάλλον και την αστάθεια λόγω της πανδημίας, η εταιρεία προχώρησε σε επένδυση ύψους €20 εκατ. για την αναβάθμιση της ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας Θεσσαλονίκης, με χαρακτηριστικά φιλικότερα προς το περιβάλλον.

Διασύνδεση με τη σύγχρονη κοινωνία και τις ανάγκες της

Με την υπηρεσία PV Net Metering, η ELPEDISON δίνει την ευκαιρία στους πελάτες της να παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν, επιτυγχάνοντας μείωση του ενεργειακού τους κόστους και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Ταυτόχρονα η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες Ενεργειακής Παρακολούθησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, Μελέτης και Υλοποίησης Στοχευμένων Δράσεων Ενεργειακής Εξοικονόμησης σε Κτίρια, εμπορικά και βιομηχανικά, Ενεργειακής Διαχείρισης Εγκαταστάσεων, Ενεργειακές Πιστοποιήσεις και Εκπαιδεύσεις, μεταξύ άλλων.

Διεθνείς διακρίσεις

Η Εταιρεία συνεργάζεται στο ανώτερο επίπεδο με διεθνείς και κοινωνικούς φορείς ώστε να συνδυαστεί η ασφαλής, συνεχής ενεργειακή παροχή με την προστασία του περιβάλλοντος. Το γεγονός αυτό αναγνωρίζεται και με εταιρικές διακρίσεις και βραβεύσεις, που για το 2020 ήταν το Βραβείο CRI Silver και Έπαινος στην κατηγορία Περιβάλλον από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης και το People Excellence Award 2020 στον κλάδο Ενέργειας, ως μία από τις εταιρείες που αναβαθμίζουν την «Εμπειρία του εργαζόμενου», παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού.

Ενεργοποιούμε το αύριο

H ELPEDISON «ενεργοποιεί» ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική κοινωνία και το περιβάλλον με μια σημαντική πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τη δημιουργία του ενιαίου προγράμματος ΕΚΕ «Ενεργοποιώ». Στόχος του προγράμματος είναι να επιβεβαιώσει την πάγια δέσμευση της εταιρείας να βρίσκεται καθημερινά και με συνέπεια δίπλα στην ελληνική κοινωνία, με όλη της την ενέργεια.

Η εταιρεία, με το «Ενεργοποιώ» στέκεται δίπλα σε τοπικές κοινότητες που αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις, καθώς και σε οικονομικά ασθενείς ομάδες, σε τομείς που αφορούν στην ανάπτυξή τους, την παιδεία και την εκπαίδευση, πάντα με τα παιδιά και τους νέους στο επίκεντρο.

Πρόσφατα μάλιστα, στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ζήτησε από τους πολίτες να χαμογελάσουν για να συμβάλλουν στην αναδάσωση των καμένων περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές . Με το σύνθημα «Χαμογέλα… ένα κλικ για καλό σκοπό» ζήτησε από όλους να φωτογραφηθούν σε ένα ειδικό photo-booth που είχε στηθεί για τον σκοπό αυτό, στο περίπτερό της. Για κάθε ένα από αυτά τα χαμόγελα η ELPEDISON δεσμεύτηκε να συνεισφέρει ένα ποσό για την αναδάσωση των πληγεισών περιοχών.

Με προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας, με αδιαπραγμάτευτες αξίες και αφοσίωση στον καταναλωτή, συνεχίζει να εργάζεται στο υψηλότερο επίπεδο για το σήμερα και το αύριο, για το παρόν και το μέλλον.