Sponsored Content

 

Η ΔΕΗ στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «ΔΕΗ ενεργώ» για το περιβάλλον» και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Arete Fund και κυβερνητικούς φορείς, προχώρησε σε δωρεά για την αγορά, φύλαξη και συντήρηση, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, 80.000 δενδρυλλίων ελιάς, μέχρι αυτά να δοθούν στους πληγέντες αγρότες, για την ανάκαμψη της περιοχής της Αρχαίας Ολυμπίας. Mε σκοπό την ανάκαμψη της φύσης αλλά και της τοπικής κοινωνίας που επίσης «πληγώθηκε» από την καταστροφή.

Η επιλογή των ελαιόδεντρων δεν είναι τυχαία. Η ελιά είναι το σύμβολο της χώρας μας και ανά τους αιώνες παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης, σοφίας και ευμάρειας. Είναι όμως και σημαντικό μέρος του παραγωγικού πλούτου της χώρας, ζωτικής σημασίας για χιλιάδες συμπολίτες μας. Με αυτή της την κίνηση, η ΔΕΗ φύτεψε τον σπόρο που θα ξαναφέρει πνοή στον τόπο και μαζί με αυτό, φύτεψε συμβολικά και μια ελιά στην πλατεία της Αρχαίας Ολυμπίας για να θυμίζει την υπόσχεσή της στο περιβάλλον και στον άνθρωπο: Την υπόσχεση να επιστρέψει η ελιά στον τόπο της, την Αρχαία Ολυμπία και να μην φύγει ποτέ ξανά. «Ξαναφυτεύουμε τους ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας και ευχόμαστε όπως μεγαλώνουν τα νέα δέντρα στον ιστορικό αυτό χώρο, να μεγαλώσει η ελπίδα για τους κατοίκους και να στεριώσει η ευημερία στην περιοχή», αυτό είναι το σύνθημα της ΔΕΗ για την ανάκαμψη της φύσης αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Σημειωτέον, μέσω του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας ΔΕΗ ενεργώ, η αγαπημένη εταιρεία ενέργειας στηρίζει και το έργο του μουσείου Μπενάκη.

Εξάλλου, η νέα υπηρεσία «Service for all» είναι το επόμενό βήμα για την προσβασιμότητα. Οι πελάτες με προβλήματα ακοής μπορούν πλέον να επικοινωνούν μέσω video call, παρουσία διερμηνέα νοηματικής. Η ΔΕΗ είναι η πρώτη εταιρεία στον κλάδο της ενέργειας -και μία από τις ελάχιστες στην Ελλάδα- που ενσωματώνει αντίστοιχη υπηρεσία.

Επίσης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΔΕΗ συμμετείχε στο project Paralies «υιοθετώντας» αυτή τη φορά 2 τμήματα της παραλίας του Σχινιά συνολικού μήκους 1.500 μέτρων. Καθόλη τη θερινή περίοδο η ΔΕΗ φρόντιζε να κρατάει καθαρή την ακτή με καθημερινή συλλογή και να προτρέπει τους λουόμενους να ανακυκλώνουν τα απορρίμματά τους. Έτσι πέτυχε να συλλέξει σχεδόν 2 τόνους από πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο και γυαλί, τα οποία και ανακυκλωθήκαν στο ΚΔΑΥ Κορωπίου.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτά. Η ΔΕΗ είναι ανάδοχος αναδάσωσης 380.000 στρεμμάτων στην Εύβοια. Με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία, η ΔΕΗ συμμετέχει ενεργά στην αποκατάσταση του φυσικού πλούτου στη Βόρεια Εύβοια, χορηγώντας την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων, αλλά και έργων αναδάσωσης σε περιοχές που χρήζουν άμεσης προστασίας από τη συνολική έκταση των περίπου 380.000 στρεμμάτων που υπάγεται στο Δασαρχείο Λίμνης. Η χορηγία θα διατεθεί́ απευθείας από τη ΔΕΗ στους τοπικούς Δασικούς Συνεταιρισμούς οι οποίοι γνωρίζουν τις ανάγκες της περιοχής καλύτερα από όλους. Το Περιβάλλον είναι η ζωή μας, το προστατεύουμε με πράξεις, αυτό είναι το πνεύμα.

Τέλος, Για δύο συνεχόμενα χρόνια η ΔΕΗ, στις 22 Απριλίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γης, ηλεκτροδότησε για 24 ώρες, 4.500.000 και 4.400.000 νοικοκυριά, αντίστοιχα, με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) με τη δωρεάν διάθεση της υπηρεσίας GreenPass. Για την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώθηκε κείνη τη μέρα, η ΔΕΗ δέσμευσε ισόποση ενέργεια από πιστοποιημένες ΑΠΕ.

Με αυτόν τον τρόπο η ΔΕΗ μείωσε το 2022 τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από οικιακή χρήση κατά 16.000 τόνους!