search icon

Αγορές

Αγορές: «Καύσιμο» στην Ευρώπη τα εταιρικά αποτελέσματα, βουτιά για το Netflix στη Wall

Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Μικρά πρόσημα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού – Βουτιά 35% για τη μετοχή του Netflix μετά την απώλεια συνδρομητών - ΔΝΤ: Η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής των Κεντρικών Τραπεζών αυξάνει τον κίνδυνο sell offs στις αγορές

Σε θετικό έδαφος έκλεισε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα εταιρικά αποτελέσματα να δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες, στην επενδυτική κοινότητα, ενώ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, κυριαρχούν τα μικτά πρόσημα, όπου ο Dow Jones καταγράφει ισχυρή άνοδο, σε αντίθεση με τον Nasdaq, ο οποίος κινείται στα «κόκκινα», έχοντας ως βαρίδι τη μετοχή της Netflix.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,84% στις 460,10 μονάδες, με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται των κερδών.

Ο γερμανικός DAX πρόσθεσε 1,47% στις 14.362,03 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,37% στις 7.629,22 μονάδες και ο γαλλικός CAC-40 έκλεισε στις 6.624,91 μονάδες με άνοδο 1,38%. Ο ισπανικός IBEX-35 κέρδισε 0,87% στις 8.769,50 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κινήθηκε ανοδικά κατά 1,03% στις 24.878,23 μονάδες.

Οι μετοχές των Danone, ASML και Heineken σημείωσαν άνοδο άνω του 5% αφού ξεπέρασαν τις προσδοκίες σε επίπεδο πωλήσεων.

Βουτιά 2,76% έκανε η μετοχή της Rio Tinto, μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων του αναμενομένου αποστολών σιδηρομεταλλεύματος το α’ τρίμηνο. Η εταιρεία προειδοποίησε ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός, τα lockdown λόγω κορωνοϊού στην Κίνα και ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να επιβαρύνουν τις προοπτικές της.

Η μετοχή της Credit Suisse υποχώρησε 1,48% μετά την ανακοίνωση της ελβετικής τράπεζας ότι αναμένει υποχώρηση στα αναμενόμενα κέρδη του πρώτου τριμήνου. Άνοδο 1,56% σημείωσε η μετοχή ACEA.

Άνοδος 400 μονάδων για τον Dow Jones – Η βουτιά του Netflix βαρίδι για τον Nasdaq

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τα ισχυρά κέρδη της Procter & Gamble δίνουν ώθηση στον Dow Jones, ενώ η βουτιά στην μετοχή του Netflix, συμπαρασύρει τον Nasdaq.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 366 μονάδων, ή 1,05%. Ο S&P 500 ενισχύεται 0,41%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,6%.

Η μετοχή της του Netflix υποχωρεί πάνω από 35% μετά την απώλεια 200.000 συνδρομητών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Είναι η πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία που μειώνεται ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών και η εταιρεία προειδοποίησε ότι αναμένονται ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Η Disney, η Roku και η Warner Bros. Discovery σημειώνουν πτώση άνω του 4% η καθεμία. Η Paramount χάνει 7%. Η Tesla υποχωρεί περίπου 3%. Η Amazon και η Salesforce χάνουν πάνω από 2%. Η Procter & Gamble κερδίζει 2%. Η IBM ενισχύεται πάνω από 6%.

Διαβάστε περισσότερα

Kατώτατος μισθός: Tι σημαίνει η αύξηση των 50 ευρώ – 12 ερωτήσεις και απαντήσεις (vid)

Mytilineos: Αμερικανός ο αγοραστής του 3,1% – Από ίδιες μετοχές το πακέτο πώλησης (Upd)

Σε πλειστηριασμό με €9,75 εκατ. στις 5 Μαΐου ένα από τα πιο γνωστά 5άστερα του Ναυπλίου

Exit mobile version