Από το απόθεμα των ιδίων μετοχών φέρεται να προήλθε το πακέτο των 4,5 εκατομμυρίων μετοχών, το οποίο πέρασε στη μετοχή της Mytilineos, λίγο μετά το σημερινό άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 

Επρόκειτο, συγκεκριμένα, για μετοχές που είχαν αγοραστεί στην τιμή των 11 ευρώ από την ίδια την εταιρεία. Η πώληση αποσκοπούσε στην αύξηση του free float, δηλαδή του τμήματος των μετοχών που βρίσκεται στα χέρια δημόσιων επενδυτών. 

Όσον αφορά τον «άγνωστο» επενδυτή, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι Αμερικανός, με την αγοραπωλησία να γίνεται στην τιμή των 17 ευρώ ανά μετοχή, κάτι που ανεβάζει την αξία της συναλλαγής στα 76,5 εκατ. ευρώ. 

Στον απόηχο του πακέτου, η μετοχή της Mytilineos συνέχισε την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών, κερδίζοντας άνω του 1,70% και σκαρφαλώνοντας στα 17,9 ευρώ (ενδοσυνεδριακά «έπιασε» τα 18 ευρώ), το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Ο τζίρος δε, υπερέβη τα 98 εκατ. ευρώ. 

Από την αρχή του έτους (χωρίς να υπολογίζεται η σημερινή συνεδρίαση), η μετοχή της εισηγμένης «τρέχει» ένα ράλι 16%, ενώ μόνο στις τελευταίες 30 ημέρες η μεταβολή αγγίζει το 26%, κάτι που συνδέεται και με τις προσδοκίες περί πιθανής εισόδου στον βασικό δείκτη του MSCI Greece (στις αρχές Μαΐου οι επίσημες ανακοινώσεις). 

Διαβάστε επίσης:

Τα γκάλοπ «μύρισαν» εκλογές, η Τράπεζα Αττικής πάει σε θρίλερ, νιετ Ρώσοι στη Marina Tower και το swingers party στη Θεσσαλονίκη

Κωνσταντίνα Ευαγγελίου (SEPTONA): Επενδύει σε νέο εργοστάσιο για την παραγωγή πρώτης ύλης

Σε πανικό το Netflix, 25% κάτω η μετοχή – Γιατί έχασε 200.000 συνδρομητές