search icon

Αγορές

Ανακάμπτει το πετρέλαιο από τα χαμηλά 18 ετών – Τραμπ και Πούτιν ξεκινούν συνομιλίες

Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι του τομέα ενέργειας των δύο χωρών θα συνομιλήσουν για τη σταθεροποίηση των αγορών πετρελαίου

Κερδίζει έδαφος το πετρέλαιο μετά τη συμφωνία Τραμπ και Πούτιν να ξεκινήσουν συνομιλίες με στόχο τη σταθεροποίηση των αγορών ενέργειας. Ετσι, οι τιμές ανακάμπτουν από τα χαμηλά 18 ετών στα οποία βρέθηκαν λόγω της μείωσης της ζήτησης για πετρέλαιο παγκοσμίως.

Το αργό τύπου μπρεντ ενισχυόταν νωρίτερα κατά 30 σεντς ή 1,3% στα 23,06 δολ/βαρέλι. Χθες έκλεισε στα 22,76 δολάρια – που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2002.

Το αμερικανικό αργό ενισχύθηκε κατά 1,21 δολ/βαρέλι ή 6% στα 21,30 δολάρια, από 20,9 δολ. χθες Δευτέρα.

Οι αγορές πετρελαίου δέχθηκαν το τελευταίο διάστημα διπλό χτύπημα αφενός από το ξέσπασμα του κορωνοϊού και αφετέρου από τον πόλεμο τιμών μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας, μετά την αποτυχία του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του να συμφωνήσουν σε περισσότερες περικοπές παραγωγής για να στηρίξουν τις τιμές στις αρχές Μαρτίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ρώσος ομόλογός του είχαν τηλεφωνική συνομιλία και συμφώνησαν ότι οι κορυφαίοι αξιωματούχοι του τομέα ενέργειας θα συνομιλήσουν για τη σταθεροποίηση των αγορών πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε χθες το Κρεμλίνο.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την UBS οι παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο θα μειωθεί κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως ή κατά 1,2% για το σύνολο του 2020, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αλλοι, όπως η Trafigura, εκτιμούν ότι τις επόμενες εβδομάδες η ζήτηση θα πέσει έως και 30% σε σχέση με το τέλος της περσινής χρονιάς.

Exit mobile version