search icon

Αγορές

Άνοδος στις ευρωαγορές στον απόηχο της Fed

Ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ σε ομιλία του ανέφερε ότι ο πληθωρισμός αρχίζει να μειώνεται, ωστόσο προειδοποίησε και για νέες αυξήσεις επιτοκίων

Με άνοδο άνοιξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αξιολογούν θετικά τα τελευταία σχόλια του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,53% στις 460,50 μονάδες. Ολοι οι κλαδικοί δείκτες είναι σε άνοδο, με τον τεχνολογικό κλάδο να ξεχωρίζει με κέρδη 1,3%.

Στα ευρωπαϊκά ταμπλό, ο  βρετανικός FTSE 100  με άνοδο 0,52%, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,44%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται κατά 0,25%.,

Στις αγορές της περιφέρειας, ο FTSE MIB κινείται στο +0,33% και ο ισπανικός στην Ισπανία ο IBEX 35 σημειώνει κέρδη 0,35%.

Ο Τζερόμ Πάουελ ανέφερε στην ομιλία του ότι ο πληθωρισμός δείχνει σημάδια μείωσης, ότι περιμένει ωστόσο μια μακρά περίοδο αποπληθωρισμού ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι τα επιτόκια μπορεί να αυξηθούν περισσότερο από αυτό που περιμένει η αγορά, αν είναι δυσμενή τα οικονομικά στοιχεία.

Χθες, η Wall Street έκλεισε ανοδικά την χθεσινή συνεδρίαση με τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο με κέρδη 2%. Το πρωί οι ασιατικές αγορές έκλεισαν σε μεικτό πρόσημο.

Διαβάστε ακόμη

Από τη Δευτέρα 13/2 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων – Οι δικαιούχοι

Στον χορό των απολύσεων και το eBay: Φεύγουν 500 υπάλληλοι

Όμιλος Κοπελούζου: Παρουσίαση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY»

Exit mobile version