search icon

Αγορές

Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια

Οι αγορές στην Ιαπωνία παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω αργίας

Πτώση κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, με τις μετοχές στη Νότια Κορέα να σταματούν το ράλι που πραγματοποίησαν με την έναρξη του νέου έτους.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης  Kospi, που έκανε άλμα σχεδόν 10% την πρώτη εβδομάδα συναλλαγών του 2021, έκλεισε με πτώση 0,12% στις 3.148,45 μονάδες.

Οι μετοχές της Hyundai Motor σημείωσαν άνοδο μετά από πληροφορίες που μετέδωσαν τα ΜΜΕ ότι η εταιρεία και η Apple αναμένεται να υπογράψουν συνεργασία για αυτόνομα ηλεκτρικά οχήματα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Hyundai Motor σημείωσε άνοδο 8,74% ενώ η Kia Motors επίσης σημείωσε άνοδο 2,64%. Στο μεταξύ, η Hyundai Mobis και η Hyundai Glovis σημείωσαν απώλειες 1,95% και 3,73% αντίστοιχα. Την Παρασκευή η μετοχή της Hyundai Motor έκανε άλμα άνω του 19% μετά τις πρώτες πληροφορίες για τη συμφωνία με την Apple.

Στην ηπειρωτική Κίνα οι μετοχές σημείωσαν πτώση με τον  Shanghai composite να χάνει 1,08% ενώ ο Shenzhen component υποχώρησε κατά 1,331%.

Ο κινεζικός δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,4% τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση, έναντι προσδοκιών των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση κατά 0,8%.

O δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας αυξήθηκε κατά 0,2% σε ετήσια βάση τον Δεκέμβριο, έναντι προσδοκιών για αύξηση 0,1%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης  Hang Seng με οριακή άνοδο 0,08%.

Στην Αυστραλία ο  S&P/ASX 200 με απώλειες 0,90% στις 6.697,20 μονάδες.

Συνολικά ο MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,14%.

Οι αγορές στην Ιαπωνία παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

Διαβάστε ακόμη:

Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα – Προτεραιότητα σε ένδυση, υπόδηση

Εθνική Ασφαλιστική: Σενάρια επί σεναρίων για μια πώληση που… έχει αργήσει έξι χρόνια

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Παρεμβάσεις στην πλατφόρμα πίσω από την παράταση

Exit mobile version