search icon

Αγορές

Αρνητικά πρόσημα στην Ασία με την εξαίρεση της Κίνας – Ισχυρή άνοδος για HSBC

H μετοχή της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία, έκανε άλμα 4,81%, μετά την ανακοίνωση ότι σημείωσε υψηλότερα του αναμενόμενου προ φόρων κέρδη στο γ' τρίμηνο

Μεικτά πρόσημα επικράτησαν στα χρηματιστήρια της Ασίας μετά τις χθεσινοβραδινές απώλειες στην Wall Street.

Στο Χονγκ Κονγκ ο  Hang Seng σημείωσε απώλειες 0,67%.

Η μετοχή της Alibaba σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,73% μετά τον καθορισμό της τιμής των μετοχών της θυγατρικής της Ant Group,που κάνει διπλή ΙΡΟ σε Χονγκ Κονγκ και Σανγκάη και η οποία αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη όλων των εποχών.

Στο μεταξύ η μετοχή της HSBC έκανε άλμα 4,81%. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τα περιουσιακά στοιχεία, ανακοίνωσε υψηλότερα του αναμενόμενου προ φόρων κέρδη γ’ τριμήνου.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έχασε 1,7% και έκλεισε στις 6.051 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα οι μετοχές ανέκαμψαν από τις απώλειες που σημείωναν νωρίτερα και ο Shanghai composite κέρδισε 0,1% ενώ ο Shenzhen component ενισχύθηκε κατά 0,59%. Τα κέρδη των μεγάλων βιομηχανιών της Κίνας έκαναν άλμα κατά 10,1% ον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei 225 με οριακές απώλειες 0,04% έκλεισε στις 23.485,80 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix υποχώρησε κατά 0,1% στις 1.617,53 μονάδες.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης  Kospi σημείωσε πτώση 0,56% στις 2.330,84 μονάδες. Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 1,9% στο γ’ τρίμηνο σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 0,31%.

Exit mobile version