search icon

Αγορές

Χ.Α: Ανοδικό ξεκίνημα – Επιστροφή στο ταμπλό για Attica Bank

Στη διαπραγμάτευση επανήλθε σήμερα η μετοχή της Attica Bank, με τις πρώτες εντολές να οδηγούν τη μετοχή στο -25,64%

Με θετικό πρόσημο ξεκινά η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη κατά 0,89% και να είναι στις 904,98 μονάδες, με τους επενδυτές να ακολουθούν το θετικό άνοιγμα των Ευρωπαϊκών αγορών και να οδηγούν την αγορά σε πιο υψηλά επίπεδα κάτι που έχει ως αποτέλεσμα μέχρι τώρα η αποτίμηση των εισηγμένων να έχει ενισχυθεί από την αρχή του χρόνου κατά 6,5 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ και ο συνολικός ημερήσιος μέσος όρος συναλλαγών να είναι σταθερά πάνω από τα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Η βραχυπρόθεσμη και η μακροπρόθεσμη τάση του Γενικού Δείκτη παραμένουν ανοδικές, με το θετικό momentum να συντηρείται από το καλό κλίμα στις Διεθνείς Αγορές, αλλά και από την επικείμενη ανακοίνωση των αλλαγών στους δείκτες της Morgan Stanley την Τρίτη 11 Μαΐου με τους επενδυτές να προεξοφλούν ότι η Eurobank θα ξαναμπεί στον δείκτη MSCI Standard Greece, έχοντας βέβαια στο μυαλό τους ότι μπορεί να υπάρξουν και θετικές εκπλήξεις από ενδεχόμενη εισαγωγή και άλλων εισηγμένων στον δείκτη. Στην σημερινή συνεδρίαση αναμένεται (εκτιμάται) εισροή 20 εκατομμυρίων ευρώ στη μετοχή της Πειραιώς, με την αγορά να περιμένει για λίγες ημέρες, προκειμένου να εξισορροπηθεί χρηματιστηριακά ο τίτλος.

Το 1,50 ευρώ «δείχνει» να είναι ένα σημείο αναφοράς που διευκολύνει τους νέους μετόχους, μένει να επιβεβαιωθεί σήμερα-αύριο. Στη διαπραγμάτευση επανήλθε σήμερα η μετοχή της Attica Bank, με τις πρώτες εντολές να οδηγούν τη μετοχή στο -25,64%. Η μετοχή τέθηκε σε αναστολή για δύο συνεδριάσεις, λόγω των προβλημάτων που είχε η τράπεζα με τα αποτελέσματα χρήσης 2020, ωστόσο σήμερα το πρωί αναρτήθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις και όπως αναφέρουν οι ορκωτοί της KPMG η γνώμη που διατυπώνουν επί των Εταιρικών και Ενοποιημένων Οικονομικών Καταστάσεων της τράπεζας είναι συνεπής με τη συμπληρωματική έκθεση την οποία υπέβαλαν στην Επιτροπή Ελέγχου της τράπεζας στις 28 Απριλίου.

Τεχνικά ο Γενικός δείκτης στην συνεδρίαση της Παρασκευής έστω και οριακά κράτησε την πρώτη στήριξη των 900 – 897 μονάδων  (ημερόσιος stop long) όμως καλό θα είναι να υπάρξει αναμονή και για τις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας, προς εξαγωγή ασφαλέστερων συμπερασμάτων. Αν συνεχίσει πλαγιοκαθοδικά, οι επόμενες στηρίξεις στις 877 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 870, 828 – 824 και 790 μονάδες. Πρώτος στόχος των αγοραστών, παραμένει το καθοδικό “χάσμα” των 2240 μονάδων, για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης υπέρβαση του οποίου θα ανοίξει δρόμο προς τις 2366 – 2371 μονάδες. Σε αντίθετη περίπτωση, οι πρώτες στηρίξεις στις 2185, 2120 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 2101 (ημερήσιο “stop long”) και 2070 μονάδες.

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης η Jumbo με 3,62% σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο και ακολουθούν η Aegean με 2,12%, τα ΕΧΑΕ Μμε 2,07% και η ΕΥΔΑΠ με 2,05% ενώ ήπια ανοδικά κινούνται η Eurobank, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Εθνική, Coca Cola, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Ελλάκτωρ, Λάμδα, ΟΛΠ, Alpha Bank και Πειραιώς. Σε αρνητικό έδαφος η ΓΕΚ Τέρνα με 1%, η ΔΕΗ με 0,68% και ο Τιτάνας με 0,3%. Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται η ανακοίνωση της εξαμηνιαίας αναθεώρησης των δεικτών MSCI. Υπενθυμίζεται ότι στον δείκτη MSCI Greece διαπραγματεύονται οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo.

Διαβάστε ακόμη:

Τράπεζες: Τετ α τετ με επιχειρήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης – Οι πρώτες αντιδράσεις

Αισιοδοξία για το yachting: Σκάφη κάθε μεγέθους πωλούνται εν ριπή οφθαλμού

Γεωργιάδης: Επόμενο βήμα το άνοιγμα της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους

Exit mobile version