search icon

Αγορές

Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος για τον Γενικό Δείκτη – Ξεπερνά τις 890 μονάδες

Παραμένει μεσοπρόθεσμα ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 908, προκειμένου ο ΓΔ να κινηθεί προς τις 950 μονάδες

Ανοδικό ξεκίνημα για το Xρηματιστήριο Αθηνών στη σημερινή συνεδρίαση, με τον Γενικό δείκτη να σημειώνει κέρδη άνω του 2% και να ξεπερνά τις 890 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος οδηγεί την αγορά πιο ψηλά, με την Πειραιώς (μετά τις πληροφορίες ότι η αύξηση μετοχικού της κεφαλαίου έχει ήδη υπερκαλυφτεί από την πρώτη ημέρα) να σημειώνει άνοδο κατά 4,02%, μετά την πίεση που είχε σημειώσει στις προηγούμενες συνεδριάσεις κατά 62,6% από την στιγμή που ξαναμπήκε στο ταμπλό στις 19 Απριλίου.

Αύριο το απόγευμα αναμένονται τα τελικά στοιχεία για το αποτέλεσμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία, με βάση τις έως τώρα ενδείξεις, θα διαμορφωθεί κοντά στα 1,38 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σημαντική άνοδο στην σημερινή συνεδρίαση και για την μετοχή του Ελλάκτωρα μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι το αίτημα προσωρινής διαταγής της μετόχου Greenhill Investments Limited για την αναστολή της από 12.03.2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με την οποίαν αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, κατόπιν του από 25.02.2021 αιτήματος της ιδίας, απορρίφθηκε. Τεχνικά για τον Γενικό Δείκτη, δεν αποτελεί θετική ένδειξη ότι συνεχίζει να δίνει κλεισίματα χαμηλότερα από την πρώτη στήριξη στις 893 μονάδες, εξέλιξη που ενδυναμώνει το σενάριο πιθανού “retest” των 850 μονάδων.

Μέγιστη αποδεκτή διόρθωση στις 823 μονάδες (ημερήσιο “stop long”, το οποίο θα ανέβει στις επόμενες συνεδριάσεις). Παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο υψηλότερα των 908, προκειμένου ο ΓΔ να κινηθεί προς τις 950 μονάδες. Για τον δείκτη Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης, δεν ανακτήθηκε στην χτεσινή συνεδρίαση η σημαντική στήριξη στις 2140 μονάδες, με τις επόμενες να εντοπίζονται στις 2106 – 2099 (απλός ΚΜΟ 20 ημερών) και 2072 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών).

Το ημερήσιο “stop long” στις 1976 μονάδες, αλλά θα ανέβει αισθητά στις επόμενες συνεδριάσεις. Εξαιρετικά ισχυροποιημένη η ζώνη αντίστασης στις 2200 – 2240 μονάδες (gap). Στο ταμπλό τώρα Η ελλάκτωρ με 6,52% σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο και ακολουθούν η Alpha Bank με 4%, η Πειραιώς με 3% και η Εθνική με 2,85% ενώ ήπια ανοδικά ακολουθούν η Aegean, Coca Cola, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Eurobank, ΑΔΜΗΕ, Φουρλής, ΕΧΑΕ, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, Τιτάνας. Motor Oil, ΔΕΗ, Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ σε αρνητικό έδαφος η Τέρνα Ενεργειακή με 1,26%, ΟΛΠ με 0,96% και ΕΥΔΑΠ με 0,23%.

Διαβάστε ακόμα:

Υπουργός της Ισπανίας «τα βάζει» με τους τραπεζίτες – «Απαράδεκτοι» οι υψηλοί μισθοί τους

Κεραμέως: Δεν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις

Έρχονται ανακοινώσεις για σημαντικές φοροελαφρύνσεις

Exit mobile version