Αγορές

Άνοδος στις ευρωαγορές μετά το διεθνές ράλι με το βλέμμα στην ΕΚΤ

  • newsroom


Στο επίκεντρο νέα εταιρικά αποτελέσματα και η συνεδρίαση της ΕΚΤ όπου δεν αναμένεται αλλαγή της νομισματικής πολιτικής

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το διεθνές ράλι στις αγορές που ανέκαμψαν μετά το αρνητικό κλίμα που επικρατούσε στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 άνοιξε με κέρδη 0,3% ενώ αυτή την ώρα σημειώνει άνοδο 0,52% στις 438,90 μονάδες. Οι μετοχές τεχνολογίας είναι ο οδηγός της ανόδου με κέρδη 1%, ενώ όλοι οι κλάδοι πλην του χρηματοοικονομικού βρίσκονται σε θετικό έδαφος.

Ο βρετανικός FTSE 100 με κέρδη 0,28%, o γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,53%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,72% , ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,45% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 στο +0,50%.

Στην Ασία νωρίτερα οι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά, ωστόσο τα αμερικανικά futures σημείωσαν πτώση κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρά τη ανοδικό κλείσιμο της Wall Street που πήρε ώθηση από μετοχές που συνδέονται με κλάδους που ανοίγουν εκ νέου μετά το lockdown.

Σήμερα, μια σειρά εταιριών ανακοινώνουν αποτελέσματα στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων  Nestle, SAP και Renault.

Η Credit Suisse, στο μεταξύ, ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 252 εκατ. ελβετικών φράγκων καθώς επλήγη από το σκάνδαλο του fund Archegos.

H EKT, στο μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα, αν και δεν αναμένεται να ανακοκνωθεί κάποια σημαντική αλλαγή στη νομισματική της πολιτική.

Διαβάστε ακόμη:

Entersoft: Ανάπτυξη εσόδων και μεγάλη αύξηση κερδοφορίας για το 2020

Εθνική Τράπεζα: Η απόφαση της ΓΣ για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Γεωργιάδης για εστίαση: Τι θα ισχύσει για SMS και διαδημοτικές μετακινήσεις (vid)