search icon

Αγορές

Ενισχύονται οι ευρωαγορές μετά τα κέρδη σε Ασία και S&P 500

H αμερικανική Fed κατέστησε σαφές ότι ο ρυθμός αγοράς assets θα συνεχιστεί για κάποιο διάστημα καθώς η κεντρική τράπεζα επιθυμεί να υποστηρίξει τη σταθερότητα των τιμών και την απασχόληση

Άνοδο καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την άνοδο που σημείωσαν οι ασιατικές αγορές και το χθεσινό κλείσιμο ρεκόρ του S&P 500, αλλά και την ενίσχυση των αμερικανικών futures.

Ο πανευρωπαϊκός  Stoxx 600 κερδίζει 0,42% στις 436,15 μονάδες, με τον κλάδο πρώτων υλών να καταγράφει άνοδο 1% και όλους τους υπόλοιπους κλαδικούς δείκτες σε θετικό πρόσημο με εξαίρεση τον τομέα ταξιδίων και αναψυχής.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,43%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,27%, o γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,54%, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,23% και ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,10%.

Στην Ασία οι περισσότεροι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά με το Χονγκ Κονγκ και το Σίδνεϊ να σημειώνουν άνοδο πάνω από 1%.

Τα αμερικανικά futures επίσης σημείωσαν άνοδο κατά τη διάρκεια της νύχτας, υποδεικνύοντας ότι η Wall Street μπορεί να διευρύνει τα κέρδη που εκτόξευσαν τον S&P 500 σε νέα υψηλά αυτή την εβδομάδα.

Χθες, η αμερικανική Fed κατέστησε σαφές ότι ο ρυθμός αγοράς assets θα συνεχιστεί για κάποιο διάστημα καθώς η κεντρική τράπεζα επιθυμεί να υποστηρίξει τη σταθερότητα των τιμών και την απασχόληση.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε χθες από την Ουάσινγκτον για το σχέδιο των 2 τρισ. δολ. που περιλαμβάνει εταιρικό φόρο αυξημένο στο 28% και σημείωσε ότι είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί την προτεινόμενη φορολογική αύξηση.

Διαβάστε ακόμη:

Πειραιώς: Πρόσω ολοταχώς για την πλήρη εξυγίανση του ισολογισμού της – Τα επόμενα βήματα μετά την έγκριση της ΑΜΚ

Απρίλιο οι αποφάσεις και για νέες ελαφρύνσεις το 2021-22

Κίνδυνος να μείνουν απλήρωτοι τον Μάρτιο εργαζόμενοι σε αναστολή

Exit mobile version