search icon

Αγορές

Επιφυλακτικά ανοδικά οι ευρωαγορές – Στο επίκεντρο η ανησυχία για την οικονομία

H αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid στην Κίνα, ενισχύουν την αβεβαιότητα στα διεθνή χρηματιστήρια

Οριακά ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις ανησυχίες που επικρατούν στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και της περιφέρειας Ασίας – Ειρηνικού για την αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid στην Κίνα, που συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στην παραγωγή.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει μικρή άνοδο 0,09%  στις 433,44 μονάδες. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου σημειώνουν άνοδο 3,2% μετά τη διάψευση από πλευράς Σαουδικής Αραβίας αναφορών ότι ο ΟΠΕΚ+ μπορεί να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου. Οι μετοχές τεχνολογίας στον αντίποδα, με πτώση 0,5%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,59%, ο γερμανικός DAX χάνει 0,21%, ο γαλλικός CAC 40 με πτώση 0,13%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,22% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,78%.

Οι επενδυτές διεθνώς έλαβαν κάποια ενθάρρυνση από α πρόσφατα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή και τον πληθωρισμό χονδρικής στις ΗΠΑ που ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, αυξάνοντας τα στοιχήματα ότι η αμερικανική Fed αναμένεται να επιβραδύνει την επιθετική αύξηση των επιτοκίων.

Διαβάστε ακόμη:

Epsilon Net: Aλμα καθαρών κερδών κατά 92% και τζίρου 60% στο εννεάμηνο

Προϋπολογισμός 2023: €7 δισ. περίπου θα δανειστεί το Δημόσιο από τις αγορές

Starbucks: Οι απεργίες, ο αγώνας για αυξήσεις μισθών και η σφοδρή σύγκρουση σωματείων- διοίκησης (pics)

Exit mobile version