search icon

Αγορές

Ευρωαγορές: Ήπια ανοδικά εν μέσω προσδοκιών τόνωσης

Οι προσδοκίες για μέτρα νομισματικής πολιτικής από τις Κεντρικές Τράπεζες οδηγεί τις προσπάθειες των αγορών για ανάκαμψη μετά το sell off της περασμένης εβδομάδας - Wall Street: Προσπάθεια ανάκαμψης με θετικό άνοιγμα

Ήπια ανοδικά έκλεισαν σήμερα οι δείκτες στα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια με τους επενδυτές να σταθμίζουν τις προοπτικές μιας παρέμβασης νομισματικής πολιτικής για τον μετριασμό των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,1% στις 376 μονάδες και ενώ είχε σημειώσει άνοδο έως και 2%. Οι περισσότεροι κλάδοι και  χρηματιστήρια ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος.

Οι ελπίδες (και προσδοκίες) επενδυτών και αναλυτών ότι οι κεντρικές τράπεζες θα λάβουν μέτρα τόνωσης για να μειώσουν τον αντίκτυπο της επιδημίας στην παγκόσμια οικονομία, έχουν ενισχυθεί περαιτέρω μετά και την αύξηση των κρουσμάτων του ιού σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Ωστόσο, η θετική αντίδραση της αγοράς σήμερα ήταν υποτονική .

Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,27% στις 11.857 μονάδες, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC σημείωσε άνοδο κατά 0,44% στις 5.333 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB σημείωσε πτώση κατά 1,5% κλείνοντας στις 21.655 μονάδες, ενώ o ισπανικός IBEX έκλεισε στις 8.741 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,21%.
Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 σημείωσε άνοδο κατά 1,13% στις 6.655 μονάδες. ,

Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές σημείωσαν οδυνηρές απώλειες την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας μία από την χειρότερη πτώση τους από την οικονομική κρίση του 2008. Στη Wall Street, σήμερα οι δείκτες βρίσκονται σε πορεία ανάκαμψης ξεκινώντας τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος και αυξάνοντας στη συνέχεια την άνοδο τους.

Οι αναλυτές αποδίδουν την άνοδο του κλίματος στην «ευθυγράμμιση» των κεντρικών τραπεζών με τελευταία την Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας ο διοικητής της οποίας δήλωσε ότι η BOJ θα «προσπαθήσει να σταθεροποιήσει τις αγορές και να προσφέρει επαρκή ρευστότητα μέσω των πράξεων αγοράς και των περιουσιακών στοιχείων». Είχαν προηγηθεί τα σχόλια του διοικητή της αμερικανικής Fed την Παρασκευή.

Exit mobile version