search icon

Αγορές

Κέρδη στην Ασία με «πρωταγωνίστρια» την Κίνα

Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές στην Ινδία λόγω ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού

Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές σε Ασία και Ειρηνικό, πλην της Ινδίας καθώς η χώρα συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με την επέλαση του κορωνοϊού.

Στην ηπειρωτική Κίνα, σημειώθηκε η μεγαλύτερη άνοδος, με τον Shanghai composite να ενισχύεται κατά 1,3% και τον Shenzhen component  κατά 2,57%.

Στην Ινδία ο  Nifty 50 και ο BSE Sensex έχασαν πάνω από 2%, καθώς η χώρα ανακοίνωσε την Κυριακή 261,500 νέα κρούσματα. Εχει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως πίσω από τις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, η μετοχή της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 1,1% μετά από tweet της θυγατρικής Ant Group ότι πρόσφατο δημοσίευμα του Reuters ότι η εταρεία έψαχνε τρόπους να απομακρύνει τον Τζακ Μα ήταν «αναληθή και αβάσιμα». Η μετοχή της Tencent ενισχύθηκε κατά 0,71% ενώ της Meituan  κέρδισε 1,72%. Ο τεχνολογικός δείκτης Hang Seng TECH έκανε άλμα 1,7%.

Ο ευρύτερος Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,45%.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης  Nikkei κέρδισε οριακά 0,01%, ενώ ο ευρύτερος Topix σημείωσε μικρές μεταβολές. Οι ιαπωνικές εξαγωγές τον Μάρτιο ενισχύθηκαν κατά 16,1% σε σχέση με έναν χρόνο πριν, έναντι εκτίμησης του Reuters για αύξηση 11,6%.

Στο μεταξύ, στη Νότια Κορέα ο δείκτης  Kospi κέρδισε οριακά 0,01% ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,03%.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κέρδισε 0,17%.

Διαβάστε ακόμη:

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Ποιοι γλιτώνουν το «πέναλτι» (vid)

Το (πικρό) στόρι του Ναυαγίου της Ζακύνθου με 4.000 επισκέπτες τη μέρα και χωρίς οδό διαφυγής

e-ΕΦΚΑ – ΟΑΕΔ: Ποιοι «πάνε ταμείο» αυτήν την εβδομάδα

Exit mobile version