search icon

Αγορές

Μεικτά πρόσημα στην Ασία – Για άλλη μια φορά στο «στόχαστρο» ο κλάδος των videogames

Οι μετοχές της Tencent και της Netease κατέρρευσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφού τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν το online gaming "όπιο" σε ένα άρθρο που διαγράφηκε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή του

Μεικτή είναι εικόνα των κυριότερων Χρηματιστηρίων της Ασίας, την ώρα που επενδυτές παρακολουθούν τις μετοχές των εισηγμένων εταιρειών στο Χονγκ Κονγκ και σχετίζονται με τον κινεζικό κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών, να έχουν μπει για άλλη μία φορά στο «στόχαστρο» των κινεζικών μέσων ενημέρωσης.

Οι μετοχές της Tencent στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν κατά 3,68%, ενώ η Netease σημείωσε πτώση περίπου 5%. Ο δείκτης Hang Seng Tech υποχώρησε κατά 2,11%.

Η Securities Times, μια έκδοση που υπάγεται στην επίσημη εφημερίδα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος People’s Daily, δημοσίευσε την Πέμπτη ένα άρθρο στο οποίο υποστήριζε ότι, οι εταιρείες τυχερών παιχνιδιών δεν θα έπρεπε να έχουν προνομιακά φορολογικά μέτρα που θεσπίστηκαν για να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη του εγχώριου τομέα λογισμικού – καθώς η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών είναι πλέον πιο ανεπτυγμένη.

Επίσης, ειπώθηκε, ότι τα τυχερά παιχνίδια θα πρέπει να μοιράζονται τις ίδιες φορολογικές πολιτικές με άλλες βιομηχανίες και προειδοποίησε ότι, ο κλάδος θα πρέπει να είναι “πνευματικά προετοιμασμένος γι’ αυτό”.

Οι μετοχές της Tencent και της Netease κατέρρευσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αφού τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν το online gaming “όπιο” σε ένα άρθρο που διαγράφηκε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση και αργότερα αναδημοσιεύτηκε με νέο τίτλο και αφαίρεση της αναφοράς στη λέξη.

Ο ευρύτερος δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,7%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, οι Shanghai composite και Shenzhen component χάνουν 0,34% και 0,70% αντίστοιχα. Η κατάσταση του κορονοϊού έχει επηρεάσει ενδεχομένως το επενδυτικό κλίμα στην Κίνα. Τα ημερήσια κρούσματα έχουν αρχίσει να αυξάνονται ξανά στη χώρα καθώς η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται σε όλη την Κίνα, με τις αρχές να επιβάλλουν μαζικά τεστ κορονοϊού και εκτεταμένους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε ορισμένες περιοχές.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 κέρδισε 0,52% για να κλείσει στις 27.728,12 μονάδες, ενώ ο δείκτης Topix προχώρησε κατά 0,39% για να ολοκληρώσει την ημέρα διαπραγμάτευσης στις 1.928,98 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε μικρή πτώση.

Διαβάστε ακόμη:

«Ζεσταίνεται» (και) η αγορά: Ενισχύεται η κατανάλωση – Άλμα 41% στις ηλεκτρονικές πληρωμές

«Ακτή Σαλάντι»: Πώς μπήκε οριστικό λουκέτο στο διάσημο ξενοδοχείο για γυμνιστές της δεκαετίας του ‘80 (pics)

Βρετανία: Παραμένει εκτός πράσινης λίστας η Ελλάδα – Οι 8 ευρωπαϊκές χώρες που εντάχθηκαν

Exit mobile version