search icon

Αγορές

Μεικτά πρόσημα στην Ασία – Στο επίκεντρο το τέλος της πολιτικής «zero Covid-19» στην Κίνα

Αισιοδοξία μεταξύ των επενδυτών μετά τη ανακοίνωση για την άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες

Ανοδική πορεία ακολουθούν οι μετοχές στα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση των αρχών για τον τερματισμό της καραντίνας σε εισερχόμενους ταξιδιώτες στις 8 Ιανουαρίου. Η τελευταία κίνηση της κυβέρνησης σηματοδοτεί το τέλος της πολιτικής μηδενικής ανοχής, που εφαρμόζει εδώ και τρία χρόνια.

Επίσης, οι υγειονομικές αρχές υποβάθμισαν τον κορωνοϊό σε μία λιγότερο αυστηρή κατηγορία Β από το σημερινό ανώτατο επίπεδο της κατηγορίας Α.

Ο Shanghai Composite αυξήθηκε κατά 0,99% και ο Shenzhen Component κέρδισε 1,16%, ενώ οι αγορές στο Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία ήταν κλειστές για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,16% στις 26.447,87 μονάδες και ο Topix κέρδισε 0,4% στις 1.910,15 μονάδες, καθώς η χώρα είδε τις λιανικές πωλήσεις να αυξάνονται για 9ο συνεχή μήνα με αιχμή τον τουρισμό. Ο Kospi στη Νότια Κορέα κέρδισε 0,68% στις 2.332,79 μονάδες και ο Kosdaq σκαρφάλωσε 1,37% στις 704,19 μονάδες.

Στις ΗΠΑ, η Wall Street έκλεισε την περασμένη εβδομάδα οι δείκτες S&P και Nasdaq Composite κατέγραψε κέρδη ύστερα από ένα σερί απωλειών τις τελευταίες εβδομάδες, ενισχύοντας τους φόβους  για ύφεση στους επενδυτικούς κύκλους. Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών για τον Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο 4,7%, ελαφρώς θερμότερος των προσδοκιών σε ετήσια βάση.

Διαβάστε ακόμη:

Οι κάλπες, ο Μητσοτάκης και ο Πάπας, ο Σαββίδης και η Αγία Τριάς, η Coca Cola και η ΕΖΑ και το Χίλτον που έγινε… Mayfair

Με νέες τιμές ζώνης θα παραχωρούνται οι παραλίες-«φιλέτα»

Οικογένεια Πατρώνη: Νέο σφυρί για οικόπεδο και κατοικίες στη Σύρο (pics)

Exit mobile version