search icon

Αγορές

Mytilineos: Τιμή στόχο στα 32,2 ευρώ δίνει η Wood – ΕΒΙΤDA άνω του 1 δισ. από το 2024

Η υπερβάλλουσα κερδοφορία θα προέρχεται κυρίως από την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Νέα τιμή – στόχο στα 32,2 ευρώ (από 26 ευρώ προηγουμένως) δίνει η Wood για τη μετοχή της Mytilineos, βλέποντας περιθώριο ανόδου της τάξης του 30% και διατηρώντας, παράλληλα, τη σύσταση σε «buy».  

Το «κλειδί» πίσω από την αναβαθμισμένη τιμή – στόχο, έγκειται στην ακόμα καλύτερη εμπέδωση της αγοράς για το νέο επίπεδο κερδοφορίας της ελληνικής εταιρείας. 

Άλλωστε, σε μία σχετικά συντηρητική προσέγγιση, η Wood προβλέπει σταθερή αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) για τα επόμενα έτη, η οποία για το 2023 τοποθετείται στα 921 εκατ. ευρώ κι από το 2024 σταθερά άνω του 1 δισ. ευρώ 

Η υπερβάλλουσα κερδοφορία, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, θα προέρχεται κυρίως από την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), με το εν λόγω χαρτοφυλάκιο να αποτιμάται κοντά στα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 35% της συνολικής αξίας της Mytilineos. 

Χάρη στη διατήρηση μιας σταθερά υψηλής κερδοφορίας, η Wood προβλέπει ότι ο ελληνικός όμιλος έχει τη δυνατότητα να επενδύει ποσά της τάξης των 600 – 700 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, και επομένως να αυξάνει σταθερά την κερδοφορία κατά 100 εκατ. ευρώ ετησίως, χωρίς να επηρεάζεται η χρηματοοικονομική μόχλευση. 

Η τελευταία, άλλωστε, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων, εκτιμάται ότι θα διατηρηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά και υγιή επίπεδα -σχετικά με τον ανταγωνισμό. 

Ας σημειωθεί ότι η μετοχή της Mytilineos βρίσκεται σήμερα στα 25,1 ευρώ, δηλαδή πολύ κοντά στο ιστορικό υψηλό των 25,4 ευρώ. Άλλωστε, από τις αρχές του έτους «τρέχει» ένα ράλι της τάξης του 23%, έχοντας τζίρο σχεδόν 10 εκατ. ευρώ ημερησίως.

Διαβάστε ακόμα:

O Πολάκης, το νέο κόμμα και ο Βαρουφάκης, η μαρίνα του Αστέρα, ο Διαμαντίδης και τα χοντρά πορτοφόλια ενώ ο μνηστήρας του ΙΑΣΩ… καθυστερεί

Προγαμιαία συμβόλαια, το νέο φαινόμενο – Γιατί τα ζητούν οι πλούσιες γυναίκες και οι νεότερες γενιές

Γιατί βυθίζονται (ξανά) τα κρυπτονομίσματα (διάγραμμα)

Exit mobile version