search icon

Αγορές

Σε υψηλό 2 εβδομάδων οι ευρωπαϊκές μετοχές – Κέρδη 1,98% για τον DAX

H Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε το ήδη τεράστιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων περισσότερο από το αναμενόμενο κατά 150 δισ. λίρες στα 895 δισ. λίρες

Traders are pictured at their desks in front of the DAX board at the stock exchange in Frankfurt, Germany, November 10, 2015. REUTERS/Staff/remote - RTS6BWV

Σε υψηλό δύο εβδομάδων αναρριχήθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, βρίσκοντας στήριξη από μία σειρά βελτιωμένων εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2020, τα νέα μέτρα στήριξης για τη βρετανική οικονομία και το ράλι των μετοχών στηWall Street, καθώς ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν βρίσκεται όλο και πιο κοντά στον Λευκό Οίκο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ενισχύθηκε 1,05% και επέκτεινε το ανοδικό του σερί στις 5 διαδοχικές συνεδριάσεις, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Οκτωβρίου, παίρνοντας ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο που έκλεισε υψηλότερα κατά 2,54%.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 παρουσίασε τα λιγότερα κέρδη (0,39%), κυρίως εξαιτίας της ανόδου της στερλίνας, αφού η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε το ήδη τεράστιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων περισσότερο από το αναμενόμενο κατά 150 δισ. λίρες στα 895 δισ. λίρες.

Αντιθέτως ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 1,98%, με τον ιταλικό FTSE ΜΙΒ να ακολουθεί από απόσταση αναπνοής στο +1,93% και τον γαλλικό CAC 40 να προσθέτει 1,24%.

Κέρδη 2,8% σημείωσε η μετοχή της Societe Generale, μετά την επιστροφή της σε κερδοφορία το προηγούμενο τρίμηνο, καθώς το τμήμα διαπραγμάτευσης μετοχών συνέχισε να ανακάμπτει μετά το αδύναμο ξεκίνημα στην αρχή του έτους.

Η μετοχή της Dialog Semiconductor ξεχώρισε με κέρδη 7,77%, αφού ανέφερε έσοδα για το γ΄ τρίμηνο πολύ κοντά στο ανώτατο επίπεδο των προβλέψεων.

Απώλειες 5,75% σημείωσε η μετοχή της γερμανικής τράπεζας Commerzbank, αφού ανέφερε τριμηνιαίες απώλειες κι ενώ βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης και αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις από την κρίση του κορωνοϊού.

Άλμα 8,92% πραγματοποίησε η μετοχή του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού ProSiebenSat.1, αφού επιβεβαίωσε τις προοπτικές του για ολόκληρο το έτος και επέστρεψε σε κέρδη το γ΄ τρίμηνο.

 

Exit mobile version