search icon

Αγορές

Σε θετικό πρόσημο οι ευρωαγορές – Εν αναμονή του βρετανικού προϋπολογισμού οι επενδυτές

Τα futures των αμερικανικών δεικτών σημειώνουν άνοδο, μετά τις χθεσινές απώλειες, ενώ ανοδικά έκλεισαν και οι αγορές της Ασίας

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο να περιμένουν να δουν τα σχέδια για τη φορολογία και τις δαπάνες που θα αποκαλύψει η βρετανική κυβέρνηση μέσω της παρουσίασης του ετήσιου προϋπολογισμού.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,75%  στις 416,32  μονάδες, με τον κλάδο αυτοκινήτου να ενισχύεται κατά 2,1% και όλους τους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 1,27%, o γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 1,03%, ο γαλλικός CAC 40 με άνοδο 0,82%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 1,07% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 με άνοδο 0,96%.

Το θετικό κλίμα στην Ευρώπη, αντανακλά την καλή εικόνα σε Ασία και ΗΠΑ. Τα futures των αμερικανικών δεικτών σημειώνουν άνοδο, μετά τις χθεσινές απώλειες για Dow Jones, S&P 500 και Nasdaq.

Οι αγορές της Ασίας νωρίτερα σημείωσαν άνοδο, με το Χονγκ Κονγκ να ξεχωρίζει με κέρδη κοντά στο 3%.

Στην Κίνα τα στοιχεία της Markit για τον PMI υπηρεσιών έδειξαν επιβράδυνση των δραστηριοτήτων του κλάδου τον Φεβρουάριο στις 51,5 μονάδες από 52 μονάδες τον Ιανουάριο.

Στη Βρετανία, ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, θα παρουσιάσει στις 12.30 ώρα Λονδίνου τον προϋπολογισμό την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να ταλανίζει τη βρετανική οικονομία.

Θα ανακοινώσει την επέκταση του σχεδίου στήριξης των εργαζομένων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα δημοσιονομικά της όπλα για να στηρίξει την οικονομία.

Διαβάστε ακόμη:

Τιτλοποιήσεις €31,3 δισ. «σήκωσε» ο «Ηρακλής» – Την Παρασκευή το επίσημο αίτημα για την 18μηνη παράταση

Τζιμ Γιαννόπουλος: Έτσι μπορεί η Ελλάδα να εξελιχθεί σε πραγματικό «κρίκο» του Χόλιγουντ

Αναστολή συμβάσεων: Ξεκινούν οι δηλώσεις, αλλαγές στα κριτήρια – Δείτε αναλυτικά τους ΚΑΔ

Exit mobile version