search icon

Αγορές

Συνεχίζει στο κόκκινο η Ασία – Απώλειες 2% στο Σίδνεϊ

Βαρίδι για τα χρηματιστήρια οι μαζικές αυξήσεις επιτοκίων, καθώς μετά τη Fed παρατηρείται μια παγκόσμια τάση για σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής 

Απώλειες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση σημειώθηκαν και σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς οι αγορές συνεχίζουν να επηρεάζονται από την επιθετική στάση της αμερικανικής Fed, η οποία αύξησε τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό, με τις ανησυχίες να αυξάνονται για τις αντοχές της παγκόσμιας οικονομίας.

Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία με απώλειες νωρίτερα 2,28% (το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο), τις οποίες τελικά περιόρισε στο -1,87%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης  Kospi με πτώση 1,68% και ο τεχνολογικός Kosdaq με πτώση 2,49%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng έχασε 0,60%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite έχασε 0,33% και ο  Shenzhen Component 1,76%.

Ο ευρύτερος MSCI για τις μετοχές Ασίας – Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 1,42%.

Οι αγορές της Ιαπωνίας παρέμειναν σήμερα κλειστές.

Στο μεταξύ, ο πληθωρισμός στη Μαλαισία ανήλθε στο 4,7% για τον Αύγουστο, όπως ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ στη Σιγκαπούρη αυξήθηκε στο 7,5% σε ετήσια βάση, με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2008.

Σε μια άλλη εξέλιξη η Nomura υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ετήσια ανάπτυξη της Κίνας το 2023 στο 4,3% από 5,1%, λόγω της πιθανότητας για παράταση της πολιτικής για μηδενικά κρούσματα ή/και της πιθανότητας για αύξηση των κρουσμάτων μετά από ε΄να πιθανό άνοιγμα της οικονομίας τον Μάρτιο.

Διαβάστε ακόμη:

Κύμα αυξήσεων στα επιτόκια – Τα «γεράκια» κυριαρχούν και απειλούν την ανάπτυξη

Σκρέκας: Μειώθηκε 40% η εγχώρια κατανάλωση στο φυσικό αέριο τον Σεπτέμβριο

Τράπεζα της Αγγλίας: Οι Βρετανοί έχουν μια εβδομάδα καιρό για να ξοδέψουν χαρτονομίσματα αξίας £11 δισ.

 

 

Exit mobile version