search icon

Αγορές

Kέρδη στη Wall Street – Ρεκόρ για την Apple

To deal Apple - Goldman Sachs εκτόξευσε σε ιστορικό υψηλό τον τεχνολογικό κολοσσό

Θετικά πρόσημα στη Wall Street μετά την ανακοίνωση πιο αδύναμων από τα αναμενόμενα στοιχείων για τον πληθωρισμό, και στον απόηχο του χθεσινού ράλι του πετρελαίου.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +0,80% στις 24.739 μονάδες, ο S&P 500 +0,94% στις 2.723 μονάδες και ο Nasdaq 0,89% στις 7.404 μονάδες.

Οι Exxon Mobil και UnitedHealth είχαν τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη των 30 μετοχών. Ανοδικά κινήθηκε και ο S&P 500, με τους κλάδους της κοινής ωφελειας και των τηλεπικοινωνιών να σημειώνουν άνοδο άνω του 1% ενώ ο Nasdaq έλαβε ώθηση από την Apple που σημείωσε ρεκόρ καταγράφοντας άνοδο 1,43%. Στήριξη παρείχαν και οι Alphabet, Facebook, Spotify και Intel

Καθώς το ράλι του πετρελαίου εξασθενεί για την ώρα, οι επενδυτές εστιάζουν στα  μακροοικονομικά, τα οποία ωστόσο πιέζουν το δολάριο, καθώς η άνοδος του πληθωρισμού απογοητεύει τους bulls που ελπίζουν σε πιο σφιχτή νομισματική πολιτική από τη Fed. Προς το παρόν η αγορά δεν αναμένει περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων από όσες προβλέπονταν.

Ειδικότερα, οι τιμές καταναλωτή ανέκαμψαν τον Απρίλιο λιγότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,2% τον Απρίλιο, μετά από πτώση 0,1% τον Μάρτιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,3%.

Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 2,5% τον προηγούμενο μήνα, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2017. Τον Μάρτιο ο πληθωρισμός είχε κινηθεί στο 2,4%.

 

Exit mobile version