search icon

Αγορές

Στα «πράσινα» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Πτώση 1,7% για την Deutsche Bank

Η γαλλική εταιρεία αντασφαλειών Scor σημείωσε άνοδο 8%. Η ισπανική φαρμακευτική εταιρεία Grifols σημείωσε άνοδο 8,5% για να οδηγήσει σε επίπεδο μετοχών τον Stoxx 600.

Με άνοδο ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μάλιστα σε επίπεδα ρεκόρ, με τους επενδυτές να «κλείνουν τα μάτια» στα στοιχεία του πληθωρισμού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε 0,7%, καταγράφοντας την έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Ο κλάδος των βασικών αγαθών αυξήθηκε 1,9% για να ηγηθεί του πανευρωπαϊκού δείκτη, ο οποίος σε επίπεδο εβδομάδας βγήκε ενισχυμένος κατά 1,1%.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινήθηκε υψηλότερα 0,61% στις 7.131 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,78% στις 15.693 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε κέρδη 0,83% στις 6.600 μονάδες.

Η γαλλική εταιρεία αντασφαλειών Scor σημείωσε άνοδο 8%. Η ισπανική φαρμακευτική εταιρεία Grifols σημείωσε άνοδο 8,5% για να οδηγήσει σε επίπεδο μετοχών τον Stoxx 600. στον αντίποδα, η μετοχή της MorphoSys υποχώρησε 4,2% μετά την υποβάθμιση από την JPMorgan. Η μετοχή της Deutsche Bank υποχώρησε 1,7% μετά της πιέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να βρεθεί αντικαταστάτης του προέδρου του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, πριν τη συνταξιοδότηση του νυν προέδρου.

Στο μεταξύ, ανέβασε ταχύτητα η βρετανική οικονομία τον Απρίλιο, καθώς καταστήματα, κομμωτήρια και εστιατόρια ανέβασαν ξανά ρολά, μετά από μήνες lockdown για τη συγκράτηση της πανδημίας κορωνοϊού.

Tο ΑΕΠ αυξήθηκε 2,3% από τον Μάρτιο, παρά την αναπάντεχη πτώση σε μεταποίηση και κατασκευές. Είναι μόλις 3,7% χαμηλότερα από τον περσινό Φεβρουάριο, τον μήνα πριν χτυπήσει η πανδημία.

Η ανάπτυξη του Απριλίου είναι η πιο μεγάλη των τελευταίων 9 μηνών, ενώ η οικονομία πήρε ώθηση τον Μάιο με το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων φιλοξενίας και ψυχαγωγίας.

Διαβάστε περισσότερα

Τα 8 βήματα για νοικιάσετε ακίνητα μέσα από πλατφόρμες τύπου AirBnB

Αυτός είναι ο βαθύπλουτος Αιγύπτιος που αγόρασε τη βίλα του Λάκη Γαβαλά

Οικονομική αποκατάσταση παραχωρησιούχων αεροδρομίων, λόγω πανδημίας COVID-19

Exit mobile version