search icon

Αγορές

Τεράστιο το ενδιαφέρον για την IPO της Porsche – Οδεύει προς ρεκόρ

H μετοχή της «μαμάς» Volkswagen εκτοξεύθηκε κατά 4,4% στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

Τεράστιο αποδεικνύεται το ενδιαφέρον των επενδυτών για την Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO) της Porsche, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να έχει συγκεντρώσει προ-εγγραφές, οι οποίες ανεβάζουν την αξία της κεφαλαιοποίησής της στα 60 με 85 δισ. ευρώ. 

Εάν, μάλιστα, επιβεβαιωθούν οι παραπάνω αριθμοί, τότε θα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές στα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Κι αυτό, παρά το κλίμα μεταβλητότητας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις αγορές.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η θυγατρική της Volkswagen αναμένεται να ανακοινώσει και επισήμως την ένταξη στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επιδεινωθούν ραγδαία οι συνθήκες στις αγορές.  

Ανάμεσα στα μέχρι στιγμής funds, τα οποία έχουν εκφράσει έμπρακτο ενδιαφέρον για την εταιρείας πολυτελών οχημάτων, ξεχωρίζουν τα ονόματα του αμερικανικού T Rowe Price Group και του αραβικού Qatar Investment Authority. Στη λίστα συγκαταλέγονται και διάφορα ονόματα δισεκατομμυριούχων, όπως αυτό του Dietrich Mateschitz (ιδρυτή της Red Bull) και του Bernard Arnault (επικεφαλής της LVMH). 

Στον απόηχο των παραπάνω πληροφοριών, η μετοχή της «μαμάς» Volkswagen εκτοξεύθηκε κατά 4,4% στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη άνοδο του τελευταίου τουλάχιστον ένα μήνα.  

Διαβάστε ακόμη

Μια ερώτηση-bonus για την ΕΥΠ, το φιλέτο της Πάρου και ο Κορεάτης της INTRALOT

Από τη κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – AD Holdings AG η μοναδική προσφορά για τη ΛΑΡΚΟ

Ένα νέο 5άστερο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας από τον όμιλο Νικολαΐδη της Atlantica

Exit mobile version