Αυτή η χώρα τους πληρώνει χρόνια τώρα, και, πάντα κατόπιν εορτής. Πρέπει να έρθουμε σε μια ασφαλή για τη χώρα συμφωνία με τους δανειστές εγκαίρως και θα προλάβουμε». H δήλωση έγινε από τον Γκίκα Χαρδούβελη μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είναι η πιο λογική  και ψύχραιμη κουβέντα που ακούσαμε.

Σκόπιμα  δραματοποιούμε την διαπραγμάτευση με την Τρόικα και την μετατρέπουμε σε ντέρμπι. Θα  είχε πράγματι ενδιαφέρον, αν δεν επρόκειτο για δεσμεύσεις- μεταρρυθμίσεις    τις οποίες έχουμε ήδη αποδεχθεί και ψηφίσει. Τώρα  που πρέπει να τις εφαρμόσουμε δεν ωφελεί να βγαίνουν οι κ. Δ. Καρύδης και Ο. Κωνσταντινόπουλος και να απαντούν στον Α. Γεωργιάδη ότι «δεν θα κατεβάσουμε τα παντελόνια στην Τρόικα». Αλλωστε θα είναι ακόμη πιο ταπεινωτικό σε λίγα εικοσιτετράωρα -όταν  υποχωρήσουν-  να προσπαθούν να πείσουν  ότι δεν ξανακατέβασαν  τα παντελόνια στην Τρόικα.

Είναι καλύτερα αντί να παριστάνουν τα ποντίκια που βρυχώνται να εξηγήσουν στον κόσμο, τι σημαίνει να ξημερώσει η 2α Ιανουαρίου 2015 χωρίς η Ελλάδα να έχει ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα –δίχτυ  προστασίας.  Να εξηγήσουν ότι από την Τρόικα οι ευρωπαίοι θα αποσυρθούν αλλά  θα μας μείνει το ΔΝΤ, ότι θα παρακαλάμε να δοθεί ELA γιατί οι ελληνικές τράπεζες θα είναι εκτός χρηματοδότησης από την ΕΚΤ και όλα τα άλλα   που θα ακολουθήσουν.