Ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη αφού μίλησε για τα σοβαρά και προσπάθησε να πείσει για τον ρεαλισμό της πολιτικής που ακολουθεί για την ανάταξη της χώρας, κατέστρεψε όλη την προσπάθεια εξαγγέλλοντας «την στελέχωση και πλήρη λειτουργία της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακού Περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ με έδρα τη Θεσσαλονίκη».
Με απλά  λόγια δηλαδή, αφού αναφέρθηκε στον ορθολογισμό  των κυβερνητικών αποφάσεων και στην προσπάθεια να περιοριστούν οι σπατάλες του Δημοσίου, εξήγγειλε ότι θα επαναλειτουργήσει η ΕΤ3.

Αν αφήσουμε κατά μέρος την λογική απορία γιατί  η Κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ και τώρα την ανοίγει  σε δόσεις, φαίνεται  ότι προφανώς ο Α. Σαμαράς  είναι άνθρωπος των ακραίων αντιθέσεων. Πέρασε σχεδόν 16 χρόνια εκτός πολιτικού και εργασιακού βίου, αλλά από τότε που έγινε πρωθυπουργός  εντυπωσίασε τους πάντες  με την εργατικότητα του.  Αλλωστε είναι ο άνθρωπος   που σου δημιουργεί την εντύπωση ότι θα απολάμβανε εξίσου μια συζήτηση πχ με τον Λ. Μπαλτάκο για τις διαφορές της σπαρτιατικής και της λοξής φάλαγγας, όσο και μια τελείως διαφορετικού ύφους συζήτηση με τον ακραιφνή ευρωπαιστή  Γ. Στουρνάρα.

Στο σημείο όμως που έφθασαν οι πολίτες  – και με τις θυσίες που έκαναν, όπως αρέσει και στους βουλευτές της ΝΔ να επαναλαμβάνουν μονότονα στις τηλεοράσεις-  εξαγγελίες  σαν αυτήν για την ΕΤ3 δείχνουν ότι το μόνο που δεν έχει καταστραφεί ακόμη σε αυτόν τον τόπο είναι αυτό που έπρεπε να εξαλειφθεί πρώτο : Η πελατειακή λογική του πολιτικού-κομματικού συστήματος. Και το χειρότερο είναι ότι κάτι τέτοια πολιτικά χουβαρνταλίκια  δημιουργούν σε όσους πολίτες προσπαθούν  να παραμείνουν  στο δρόμο της λογικής, ότι έχουν δύο επιλογές: Έναν αργό θάνατο, χρόνο με χρόνο, εκκαθαριστικό με εκκαθαριστικό με τη ΝΔ ή ένα απότομο, βίαιο και θεαματικό τέλος με τον ΣΥΡΙΖΑ.