Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Πρόεδρος δεν εξελέγη, habemus πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.

Ποια ήταν η πρώτη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επίδοξου πρωθυπουργού;

«Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, που επί δυόμισι χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία και που ήδη είχε αποφασίσει και δεσμευτεί για νέα μέτρα, αποτελεί παρελθόν. Με τη θέληση του λαού μας, σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν και τα μνημόνια της λιτότητας» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μέχρι πριν από λίγες μέρες ήθελε να μας διαβεβαιώσει ότι αν σχηματίσει δεν θα κάνει μονομερείς ενέργειες.

Η πρώτη δήλωση του κ. Τσίπρα μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, αντί να είναι προς την κατεύθυνση κατευνασμού όσων ανησυχούν για το ενδεχόμενο έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

ΣΥΡΙΖΑ=τέλος των μνημονίων, είπε ο κ. Τσίπρας.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι με την επιλογή του να προαναγγείλει ότι τα Μνημόνια μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, επικαλούμενος τη μεγάλη πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα είναι αποφασισμένη να βάλει τέρμα στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει νερό στο μύλο των κερδοσκόπων.

Όλο το τελευταίο διάστημα, τόσο ο ίδιος ο κ. Τσίπρας όσο και οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν και ξανάλεγαν ότι αν αναλάβουν την ευθύνη διακυβερνησης της χώρας δεν θα προβούν σε μονομερείς ενέργειες.

Σήμερα ο κ. Τσίπρας αλλάζει τακτική και με μια λογική «μαγκιάς» ανατρέπει αυτά που ο ίδιος έλεγε μέχρι πρότινος όταν μας διαβεβαίωνε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.

Αναρωτιέμαι: Ποια είναι η στρατηγική του κ. Τσίπρα; Δεν αντιλαμβάνεται ότι στέλνοντας τα Μνημόνια στο παρελθόν επαληθεύει τους χειρότερους φόβους των δανειστών της χώρας και των αγορών;