Μία ομάδα με ταλέντο, με έναν προπονητή με ταλέντο. Μια ομάδα με πάθος, με έναν προπονητή με πάθος.
Η Εθνική Ελλάδος στο Mundobasket έχει τρελάνει  κόσμο με την απόδοσή της αφού συνδυάζει θέαμα και ουσία σε μια πρωτοφανή εκδήλωση ωριμότητας. Με τους μέχρι τώρα αγώνες που έχουν γίνει η Γαλανόλευκη είναι ανάμεσα στα πέντε καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φώτης Κατσικάρης, παρά την βραχύβια παρουσία του στον πάγκο έχει δώσει το δικό του στίγμα και προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία που βασίζεται στην ταχύτητα. Κόντρα όμως στους Κροάτες που φάνταζαν το μεγάλο εμπόδιο μαζί με τον αποψινό αντίπαλο την Αργεντινή, οι Έλληνες στηρίχθηκαν και στην άμυνά τους. Ο Κατσικάρης ήταν πολύ καλά διαβασμένος και έπνιξε τον αντίπαλο. Ακόμη και στο τέλος που ο Ρέπεσα εφάρμοσε ζώνη για να βραχυκυκλώσει την Εθνική μας ο προπονητής  βρήκε τη λύση και κράτησε τη διαφορά ασφαλείας. Ήταν ένα παιχνίδι που θύμιζε σκακιστικό αγώνα και νικητής βγήκε ο Φώτης.

Έχοντας κάνει το τέσσερα στα τέσσερα η Ελλάδα απόψε κόντρα στην Αργεντινή θα διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου.

Χθες, σε ένα ακόμη παιχνίδι το θέαμα και οι αιφνιδιασμοί  από την πλευρά των Ελλήνων ήταν στην πρώτη γραμμή. Η κυκλοφορία της μπάλας  ήταν γρήγορη στην επίθεση και  τα λάθη ελάχιστα. Από δω και πέρα θα πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι ενώ θα χρειαστούμε και την τύχη με το μέρος όπως συμβαίνει σε μεγάλες διοργανώσεις.