Υπάρχει πρόβλημα. Αυτό είναι ξεκάθαρο για την Εθνική Ελλάδος  η οποία  σε τρία παιχνίδια, στην προκριματική φάση για το EURO 2016,  έχει μαζέψει μόλις έναν βαθμό και αυτόν εκτός έδρας ενώ έχει ήττες στα δύο εντός έδρας.
Η ομάδα που τη χαρακτήριζε η πολύ καλή αμυντική της λειτουργία έχει δεχθεί σε όλα τα παιχνίδια γκολ.  Η Γαλανόλευκη  είχε μάθει να παίζει καλά αμυντικά, σφιχτά και να κτυπάει στις αντεπιθέσεις. Τώρα που καλείται να δημιουργήσει εκείνη παιχνίδι δεν μπορεί να βρει τα πατήματά  της.

Σε ένα ματς που  έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσει για να διατηρήσει την επαφή με την κορυφή η Γαλανόλευκη αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και υποτάχτηκε άνευ όρων στους Βορειοιρλανδούς.  Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο ωημίχρονο έκανε μόνο μια κλασική ευκαιρία με το τετ α τετ του Καρέλη.   Και να σκεφτεί κανείς ότι ο Ρανιέρι έπαιξε με δύο επιθετικούς τον Μήτρογλου και τον Αθανασιάδη και όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Με τον Σαμαρά στην αρχική σύνθεση το σύστημα έμοιαζε πιο πολύ με 4-2-4 το οποίο μετατράπηκε σε 4-3-3 με την είσοδο του Σάμαρη.

 Οι Βορειοιρλανδοί με ένα σφιχτό κέντρο κυριάρχησαν στον χώρο  την ίδια ώρα που η Εθνική Ελλάδος δεν έκανε παιχνίδι από τα άκρα όσο θα έπρεπε  ενώ όταν γινόταν αυτό και άνοιγε η άμυνα των φιλοξενούμενων οι Έλληνες παίκτες δεν γέμιζαν την αντίπαλη περιοχή. Για αυτό και  πολλές σέντρες πήγαιναν  στον…βρόντο.   

 Το παιχνίδι στις πτέρυγες  γινόταν από  τα ακραία μπακ, Σταφυλλίδη και Τοροσίδη που επέστρεψε στη δεξιά πλευρά,  οι οποίοι  είχαν επιθετικούς προσανατολισμούς, αλλά χωρίς να υπάρχει ουσία. Και όλα αυτά με έναν αντίπαλο ο οποίος από άποψη μονάδων είναι κατώτερος από τους Έλληνες διεθνείς.  

Το κλίμα στην Εθνική δεν είναι καλό και ο κόσμος διχασμένος. Κάποιοι φίλαθλοι χθες άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο 20 λεπτά πριν λήξη ο αγώνας γυρνώντας την πλάτη στην ομάδα.

 Η ανανέωση που έχει γίνει χρειάζεται χρόνο με άμεσο τον κίνδυνο  όχι να χαθεί η πρόκριση αλλά να πέσουμε στην περιπέτεια των μπαράζ εκεί που πάει η τρίτη ομάδα του ομίλου αφού οι δύο πρώτες περνάνε απευθείας.  

 Πάντως αν παρατηρήσετε οι ευρωπαϊκές εθνικές  ομάδες που συμμετείχαν στο Μουντιάλ έχουν ξεκινήσει μουδιασμένα τις υποχρεώσεις σε αυτή την προκριματική φάση. Τώρα χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, όχι βιαστικές αποφάσεις και να δοθεί χρόνος στον Ριανιέρι ο οποίος ακόμη δεν έχει προλάβει να μάθει την  ελληνική νοοτροπία ούτε να δέσει τους παίκτες σε ένα σύνολο που θα έχει την δική του φιλοσοφία.