Μία μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στην επί τρία χρόνια πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους.
Οι ερυθρόλευκοι μετά την Ατλέτικο Μαδρίτης υπέταξαν και την Γιούβε κάνοντας το δύο στα δύο μέσα στο Φάληρο απέναντι στα φαβορί του ομίλου. Οι Πειραιώτες  απέδειξαν ότι έχουν ανέβει επίπεδο στην Ευρώπη και δη στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λίγκ έχοντας νικήσει μέσα στο Φάληρο μεταξύ άλλων ομάδες όπως την Άρσεναλ, την Γιουνάιτεντ, την Μπενφίκα, την  Ατλέτικο και από το βράδυ της Τετάρτης την Γιουβέντους.

Ο Μίτσελ για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν καλά διαβασμένος και παρέταξε την ομάδα με τέτοιο τρόπο ώστε να βραχυκυκλώσει τους αντιπάλους του.

Οι  ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά,  είχαν τον έλεγχο του αγώνα , εγκλώβισαν τον Πίρλο ο οποίος μέχρι να γίνει αλλαγή απειλούσε μόνο από τα στημένα. Η αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών  ήταν πολύ καλή και στο β’ ημίχρονο, μόλις κουράστηκε η ομάδα, ανέλαβε ο Ρομπέρτο ο οποίος κατέβασε τα ρολά με απίστευτες αποκρούσεις δείγμα τερματοφύλακα που όχι μόνο διαθέτει τα σωματικά προσόντα αλλά και δείχνει ότι μπορεί και διαβάζει το παιχνίδι που εκτυλίσσεται μπροστά του. Ο Ισπανός κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο  όταν η Γιούβε άνοιξε το παιχνίδι της σε όλο το πλάτος του γηπέδου και πίεζε ασφυκτικά.

Όσο είχε δυνάμεις ο Ολυμπιακός έπαιξε άψογα το transition game με γρήγορες επιστροφές των παικτών από την επίθεση στην άμυνα.

Οι ερυθρόλευκοι φιγουράρουν πρώτοι στον όμιλο με έξι βαθμούς  μαζί με την Ατλέτικο την οποία έχουν κερδίσει. Ο Ρομπέρτο είχε προβλέψει μιλώντας σε ιταλικά ΜΜΕ ότι ο Ολυμπιακός  θα κέρδιζε με 1-0 με γκολ του Κασάμι. Και το πέτυχε. Ήταν η βραδιά του. Το γκολ των Πειραιωτών είναι για σεμινάριο. Το πώς έκλεψαν την μπάλα στο κέντρο η εναλλαγή της μπάλας και το άψογο πλασέ.

Τα φώτα της Ευρώπης για ένα ακόμη βράδυ θα είναι στραμμένα στην Ελλάδα και στο Μεγάλο Λιμάνι, εκεί όπου ο Ολυμπιακός έγραψε άλλη μία μεγάλη βραδιά στην πρόσφατη ιστορία του στην Ευρώπη.