Καθόμουνα την Παρασκευή, 2η ημέρα των Χριστουγέννων  και χάζευα τους αγώνες ποδοσφαίρου  στην Αγγλία, την γνωστή Boxing Day. Γεμάτα γήπεδα, εορταστική ατμόσφαιρα, μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν το  πιο λαοφιλές άθλημα ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν  τον χρόνο να το κάνουν  τις άλλες χρονικές περιόδους.

Στην Ελλάδα αγρόν ηγόραζαν  τόσα χρόνια. Σταματάνε το ποδόσφαιρο για δύο εβδομάδες για να πάνε όλοι διακοπές!!! Λες και τους έφαγαν τα βαρέα και ανθυγιεινά. Σε μία εποχή  του χρόνου που ο κόσμος  θέλει να ξοδέψει  έστω  και λίγα ευρώ παραπάνω από το υστέρημα του , λόγω του εορταστικού κλίματος, σε μια περίοδο κατά την οποία ακόμη και σε  πιο δύσκολες  και  τραγικές  εποχές  αλλάζει η ψυχολογία και υπάρχει μεγαλύτερη  ανάγκη να ξεχαστεί  και να ξεφύγει από την καθημερινότητα το μυαλό, ε , αυτές ακριβώς τις ημέρες κλείνει το ποδοσφαιρικό μαγαζί.  Ανέκαθεν γινόταν αυτό, λες και οι χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι για τα σχολεία και τους ποδοσφαιριστές.

Όλοι οι άλλοι δουλεύουν κανονικά, όσοι έχουν δουλειά βέβαια και όσοι πληρώνονται από αυτούς που έχουν δουλειά. Αν μπορείς  να χαρακτηρίσεις δουλειά  το να ασχολείσαι  με το χόμπι σου που η τύχη το έφερε να εξελιχθεί σε τρόπο βιοπορισμού.

Εδώ στο μπάσκετ   έπεσε το ντέρμπι των αιωνίων 27 Δεκεμβρίου. Στο  ποδόσφαιρο όμως αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν ΠΟΤΕ. Κολλημένοι με την…ξάπλα.

Παλαιότερα, θυμάμαι ότι γινόταν και κανά τουρνουά με τη συμμετοχή και ξένων ομάδων με 45λεπτη διάρκεια το κάθε παιχνίδι . Μη μου πείτε για το κύπελλο Χριστουγέννων γιατί δεν έχω μνήμες από τόσο παλιά. Ό,τι έχω διαβάσει σε ιστορικές αναδρομές. Γινόταν πάντως κάτι. Κυλούσε η μπάλα. Να πεις ότι έχουμε  βαρύ χειμώνα να το καταλάβω Όμως δεν ισχύει ούτε αυτό. Και μετά αναρωτιόνται γιατί τα γήπεδα είναι άδεια. Αράξτε  εσείς και κάποια στιγμή θα γεμίσουν από μόνα τους!!!