Σκίτσα ζωγραφισμένα από το θρυλικό πενάκι του γεννημένου στην Αργεντινή, με ισπανικές ρίζες,  Γουλιέρμου Μορντίλο θυμίζει ο νέος τρόπος πρόκρισης στο Euro από το 2020, μετά την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA να εγκρίνει  τις εισηγήσεις του Μισέλ Πλατινί και των συνεργατών του.

Οι 54 χώρες-μέλη της UEFA ανάλογα με την κατάταξη στη γενική βαθμολογία της Ομοσπονδίας τους θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας, δηλαδή σε τέσσερις κατηγορίες και σε κάθε κατηγορία θα δημιουργηθούν τέσσερις όμιλοι αποτελούμενοι από τρεις ή τέσσερις εθνικές ομάδες. Είναι το λεγόμενο σύστημα «μπάμπουσκα»!!!! Και τις μονές χρονιές  θα διεξάγεται το κύπελλο Εθνών.

Οι αγώνες αυτοί,  για το Εθνών, θα αντικαθιστούν τα φιλικά!!! Διαβάζω: «Οι νικήτριες των τεσσάρων ομίλων της League A, που θα είναι οι καλύτερες  εθνικές της Ευρώπης,  θα διασταυρώνονται σε ημιτελικούς τύπου Final-4 στα πρότυπα του μπάσκετ (νοκ-άουτ) και από αυτούς τους αγώνες θα προκύπτουν οι ομάδες που θα διεκδικούν τον τίτλο, με τον πρώτο να κρίνεται τον Ιούνιο του 2019, σε πόλη και γήπεδο που θα αποφασίσει η UEFA».  «Χέσε ψηλά κι αγνάντευε» που λέει και ο λαός. Δουλειά δεν είχε ο Μισέλ και @#&*@@ τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές μαζί. 

Έπηξε ο κόσμος στο ποδόσφαιρο, το οποίο χρόνο με τον χρόνο δεν το βλέπουν ως θέαμα αλλά ως τζόγο. Με τόσο παιχνίδια σε συλλογικό επίπεδο και επίπεδο εθνικής, θα τα βαρεθούμε όλα. Ο Μισέλ θέλει να πουλάει τηλεοπτικά  δικαιώματα και διαφημίσεις μέσω χρυσών χορηγών και ο κόσμος θα παρακολουθεί μπάλα  πιο πολύ για  να στοιχηματίζει. Την ίδια ώρα, οι παίκτες θα φτύνουν αίμα μέσα στα γήπεδα. Τρία με τέσσερα χρόνια το πολύ σε υψηλό επίπεδο και μετά ξεφούσκωμα, σακατέματα και  μεταγραφή σε μικρότερης δυναμικότητας ομάδες και σε μέτρια και χωρίς απαιτήσεις πρωταθλήματα.

Συνεχίζω να διαβάζω: «Όμως, το Κύπελλο Εθνών θα επηρεάσει και τον τρόπο πρόκρισης στις τελικές φάσεις των EURO. Όπως ανακοινώθηκε από την UEFA, πλέον θα υπάρχουν δέκα προκριματικοί όμιλοι από τους οποίους οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας θα παίρνουν απ’ ευθείας το εισιτήριο για τα τελικά, αφήνοντας τέσσερις κενές θέσεις για να συμπληρωθούν οι 24 που θα λαμβάνουν μέρος!!!!». Με τις υγείες μας Μισέλ…