Μία ωραία ατμόσφαιρα είναι εκεί στη ΝΔ με τις αναζητήσεις τους για δεξιά ή κεντροδεξιά ή κεντρώα ανοίγματα μήπως και αυξήσουν τα γλισχρά ποσοστά του κόμματος.
Η ΝΔ πέτυχε το μεγαλύτερο ποσοστό της σε ομαλή περίοδο το 2004 με το άνοιγμα προς το κέντρο που το είχε βαπτίσει “μεσαίο χώρο”. Δέκα χρόνια μετά και αφού έπεσε το 2012 στο 18,7% τα μισά στελέχη της μιλούν για στροφή προς τα δεξιά. Οι προερχόμενοι από τον ΛΑΟΣ Βορίδης και Γεωργιάδης προτείνουν προσκλητήριο σε όλους τους εκτός των τειχών Καρατζαφέρη, Πολύδωρα, Ζώη, Νικολόπουλο, Καμμένο.

 Η πρόταση βασικά αφορά τον κ. Καρατζαφέρη ο οποίος έχει δείξει σχετικό ενδιαφέρον. Το περίεργο είναι ότι την σχετική αναζήτηση την ενθαρρύνει ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης. Περίεργο όχι για τις ακροδεξιές απόψεις του κ. Λαζαρίδη που -όπως και ο κ. Μπαλτάκος- φέρεται πεπεισμένος ότι μόνο με στροφή προς τα δεξιά μπορεί η ΝΔ να αυξήσει τα ποσοστά της. Αλλά επειδή φαίνεται να ξεχνά την πολεμική του κ. Καρατζαφέρη μόλις το 2012 εναντίον του αρχηγού του όταν έλεγε “άπαξ προδότης, πάντα προδότης” και τον αποκαλούσε “τρελαντώνη” από το Βήμα της Βουλής.

Δεν ομονοούν όμως όλοι στη ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για παράδειγμα κινείται στο άλλο άκρο λέγοντας ότι “η ΝΔ δεν είναι μαντρί και δεν πρόκειται να καθίσω στα ίδια έδρανα με αυτούς που με έλεγαν γερμανοτσολιά και φασίστα”. Από κοντά και οι καραμανλικοί με τον Γιώργο Βλάχο να δηλώνει ότι μόνο όσοι ζητήσουν συγγνώμη για όσα έχουν πει και κάνει μπορούν να επιστρέψουν. Οι καραμανλικοί που δεν ξεχνούν την ρήση του δικού τους αρχηγού -δεν συνεργάζομαι με τα άκρα είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για τον Γιώργο Καρατζαφέρη- βάζουν όρους που απλά δεν θα τηρηθούν. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ο οποίος μετά την παραίτησή του από την θέση του αναπληρωτή υπουργού Γεωργίας -για την οποία δικαιώθηκε από τις εξελίξεις- χτυπά κάθε εβδομάδα με διαφορετικό θέμα υποστήριξε ότι η διεύρυνση δεν μπορεί να περιοριστεί σε ευκαιριακές διαγραφές.

Έχει όμως και συνέχεια το θέμα με τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο να στηρίζει την στροφή του κόμματος προς το κέντρο. Ο προστατευόμενός του, πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης δήλωσε ότι “η διεύρυνση δεν πραγματοποιείται με την προσθήκη νέων προσώπων αλλά χρειάζονται καινούργιες πολιτικές και ιδέες”. Η αντίθεση όμως αγγίζει και το στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον. Στον αντίποδα του κ. Λαζαρίδη ο Δημήτρης Σταμάτης δεν δείχνει να στέργει το άνοιγμα στον Γιώργο Καρατζαφέρη. Το σκεπτικό όσων διαφωνούν είναι ότι ο κ. Καρατζαφέρης δεν θα φέρει ούτε το σύνολο των οπαδών του στη ΝΔ ενώ μπορεί να ενισχύσει τις επιφυλάξεις που έχουν πολλοί κεντρώοι ψηφοφόροι. Οι δε υπέρμαχοι της δεξιάς στροφής ξεχνούν ότι οι δεξιοί ψηφοφόροι τους απέρριψαν λόγω της μνημονιακής τους υποταγής και των δεινών που επισώρευσε στα λαικά στρώματα και όχι λόγω της πολιτικής τους ιδεολογίας.

Είναι μάλιστα αστείο ότι την ώρα που τα ίδια πρόσωπα λένε ότι έχουν ξεπεραστεί οι διακρίσεις δεξιά-αριστερά μιλούν για κεντροδεξιά ανοίγματα.

Δείχνουν όλα αυτά ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας που ευθύνεται με λάθη και παραλείψεις για την καταστροφή της χώρας επιμένει να χρησιμοποιεί τις ίδιες παλιές μεθόδους για να εξαπατήσει την κοινωνία. Αντιστοίχως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ που στήνουν πανηγύρια για την 3η Σεπτέμβρη. Σαν να έχει σχέση το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με το τρίπτυχο “εθνική ανεξαρτησία, λαική κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση” με το νεοφιλελεύθερο εξάμβλωμα του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος παρέδωσε την χώρα σαν πειραματόζωο στο ΔΝΤ.