Ωρες-ώρες αισθάνομαι ότι με τον ΕΝΦΙΑ και τους υπόλοιπους απεχθείς φόρους εκεί στην κυβέρνηση ορισμένοι παίζουν τις κουμπάρες. Τώρα βρήκαμε καινούριο βιολί ή μάλλον νέο θύμα να πυροβολούμε, τον Χαρδούβελη. Δεν γνωρίζω στ’ αλήθεια αν ο συγκεκριμένος υπουργός είναι καλός, μέτριος ή κακός διαπραγματευτής με την τρόικα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα ποτέ, αφού δεν επρόκειτο να αλλάξει η πολιτική -μια και αποφασίζει ακόμα η τρόικα- γιατί άλλαξε ο Σαμαράς τον Στουρνάρα.

Τι νόμιζε δηλαδή, ότι ο Στουρνάρας ήταν ενδοτικός και γι’ αυτό έψαχνε έναν σκληρό συνομιλητή για να τους βάλει στη θέση τους; Γιατί δυσκόλεψε ο ίδιος τη ζωή του, αφού ο πρώην είχε πολύ καλή επαφή μαζί του, τον εμπιστευόταν πλήρως -κάθε λίγο ήταν στο γραφείο του-, ενώ τον νυν τον κοιτάει ήδη… με μισό μάτι;

Σε κάθε περίπτωση, οι βρισιές και τα νταηλίκια των κυβερνητικών βουλευτών προς έναν υπουργό είναι απλά καραγκιοζιλίκια που δεν πείθουν κανέναν. Ούτε καν οι… αγανακτισμένοι βουλευτές που απλώς αντικαταστάθηκαν για να μην ψηφίσουν τον ΕΝΦΙΑ πείθουν τους ψηφοφόρους τους ότι αυτοί αντιστέκονται. Ο Χαρδούβελης βρήκε έναν νόμο έτοιμο και έκανε κάποιες αλλαγές, χωρίς όμως να μπορεί να μειώσει το προσδοκώμενο ποσό, δηλαδή περίπου 2 δισ. ευρώ. Τι να λέμε και ποιον να κοροϊδεύουμε τώρα; Φαιδρή είναι και η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι με κάποιον άλλο νόμο θα εισπράξει από τα ακίνητα το 1% του ΑΕΠ, δηλαδή τα ίδια λεφτά. Δεν λέει, όμως, πώς και από ποιους.

Το πολιτικό σύστημα, δυστυχώς, ψεύδεται ασυστόλως όλο μαζί και συνεχίζει να μοιράζει επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Βρισκόμαστε σε μια μαζική παράνοια, αφού φαίνεται να μη θέλουμε ούτε τις επενδύσεις (Ελληνικό, «Αστέρας»), ούτε καν την τόνωση της κατανάλωσης τις Κυριακές. Σχεδόν σε όλο τον κόσμο τα μαγαζιά ανοίγουν τις Κυριακές και εδώ όποτε άνοιξαν, τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά, η αγορά κινήθηκε και βγήκε το μεροκάματο για τους ανθρώπους που δούλεψαν. Πού αλλού στη Γη κρίνονται τέτοιου είδους ζητήματα στα δικαστήρια; Ευτυχώς που (ξανα)έρχεται ο Καραμανλής ξεκούραστος να σωθούμε!