Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Οι μετοχές της Guotai Junan International Holdings Ltd. Έπεσαν κατά 12% στο Hongk Kong μετά από ανακοίνωση της εταιρίας πως δεν μπορεί να… επικοινωνήσει, να βρει δηλαδή, τον πρόεδρο και CEO, Yim Fung.

Το τμήμα του Hong Kong μίας από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές της Κίνας, Guotai Junan Securities Co., έθεσε προσωρινούς αντικαταστάτες αφού δεν μπορεί να βρει τον Yim από τις 18 Νοεμβρίου. Δύο κλήσεις προς το κινητό του Yim πήγαν κατευθείαν στον τηλεφωνητή. Η πτώση της μετοχής της εταιρίας είναι η μεγαλύτερη εδώ και ένα τρίμηνο.

Βασισμένος στο Hong Kong, o Yim είναι πολύ γνωστός στον κόσμο του χρηματιστηρίου της πόλης. Είναι επίσης επίτιμος πρόεδρος της Chinese Securities Association of Hong Kong. Στην Κίνα, ο Yim φέρει το όνομα Yan Feng.

H υπόθεση της Guotai Junan International συμπίπτει με τις έρευνες που γίνονται στην Κίνα όσων αφορά τις χρηματιστηριακής μετά από το κραχ του καλοκαιριού. Πολλά ανώτατα στελέχη εταιριών και ρυθμιστικών αρχών έχουν εμπλακεί στις έρευνες κατά της διαφθοράς, ενώ έχουν γίνει και συλλήψεις.

Στην Guotai Junan International, o Qi Haiying, αναπληρωτής CEO θα αναλάβει τα προσωρινά καθήκοντα του προέδρου, σύμφωνα με την εταιρία.