search icon

Bloomberg

Αυτά είναι τα 100 καλύτερα εστιατόρια στο Λονδίνο (λίστα)

Για ακόμη μία χρονιά, ανακοινώθηκε η λίστα με τα καλύτερα 100 εστιατόρια του Λονδίνου από το National Restaurant Awards

Εστιατόρια με μοναδικά πιάτα που θυμίζουν έργα τέχνης και προσφέρουν αξέχαστες γαστρονομικές εμπειρίες, εστιατόρια βγαλμένα από μια άλλη εποχή, εστιατόρια με θέα που κόβει την ανάσα αλλά και πιο σύγχρονα εστιατόρια, διακοσμημένα από τους καλύτερους επαγγελματίες και γεμάτα κόσμο – από αυτά που είχαμε ξεχάσει πως είναι εξαιτίας του κορωνοϊού. Ό,τι και αν ψάχνει κανείς, από τον πιο εύκολο ως και τον πιο απαιτητικό πελάτη, θα το βρει στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου.

Για ακόμη μία χρονιά, ανακοινώθηκε η λίστα με τα καλύτερα 100 εστιατόρια του Λονδίνου από το National Restaurant Awards και μπορείτε να τη δείτε αναλυτικά παρακάτω.

Το Moor Hall αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής και φέτος. Ένα εστιατόριο δίπλα ακριβώς από μια μαγευτική μικρή λίμνη, κρυμμένο μέσα στο καταπράσινο δάσος, βρέθηκε για δεύτερη χρονιά στην πρώτη θέση της λίστας με τα 100 καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου. Το Moor Hall έχει χαρακτηριστεί ως «η επιτομή του γαστρονομικού προορισμού».

Ωστόσο, η πανδημία άλλαξε τις προτεραιότητές των ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα, πόσο μάλλον στη διασκέδασή τους – γεγονός που αποτυπώνεται και στη συγκεκριμένη λίστα. Πλέον, τα άτομα φαίνεται πως δίνουν έμφαση στη συνολική εμπειρία που τους προσφέρει ένα εστιατόριο. Δεν ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το πως δημιουργείται και παρασκευάζεται ένα πιάτο. Αντ’ αυτού, δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο πως οργανώνεται και λειτουργεί ολόκληρη η επιχείρηση.

Μια ακόμη αξιοσημείωτη παρατήρηση. Για πρώτη φορά, στη λίστα περιλαμβάνονται πολλά εστιατόρια που δεν βρίσκονται στο κέντρο του Λονδίνου. Μάλιστα, τέσσερις από τις πέντε κορυφαίες θέσεις καταλαμβάνουν εστιατόρια εκτός Λονδίνου, μεταξύ αυτών και το Νο. 2 της λίστας, το Angel at Hetton, ένα φιλόδοξο gastropub στο Βόρειο Γιορκσάιρ.

Το γεγονός αυτό φανερώνει τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία στη ζωή μας. Οι πελάτες επιλέγουν το εστιατόριο που είναι πιο κοντά τους, συνειδητοποιώντας ότι το καλό φαγητό και τα καλά εστιατόρια πρέπει να συνδυάζουν το στοιχείο της φύσης και της κοινωνικής αμεσότητας.

Οι πελάτες αντιλαμβάνονται τη σημασία της οικειότητας και της ζεστασιάς που τόσο πολύ στερηθήκαμε από τους περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία τον τελευταίο χρόνο. Για αυτό και στη συγκεκριμένη λίστα φιγουράρουν εστιατόρια που πιθανώς να μην βρίσκονταν στις αντίστοιχες λίστες της προ – Covid εποχής.

Διαβάστε ακόμα:

Κάμερον Μπρουκς – Amazon Web Services: Πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί σε περιφερειακό hub η Ελλάδα

ΔΕΘ: Προτεραιότητα σε μεσαία τάξη και ασθενέστερους με «μοχλό» την ανάκαμψη

ΔΕΔΔΗΕ: To παρασκήνιο του σούπερ ντιλ που σφραγίζει μια μεγάλη ιδιωτικοποίηση

Exit mobile version