Η αγορά ή ενοικίαση σπιτιού στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου αποτελεί σίγουρα, μια αρκετά δύσκολη και κυρίως, δαπανηρή υπόθεση.

Σύμφωνα όμως, με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την πολυεθνική εταιρεία Knight Frank, ηγέτιδα στο χώρο του real estate, υπάρχουν κάποιες περιοχές στο Λονδίνο οι οποίες είναι σαφώς πιο προσιτές και οικονομικές σε σύγκριση με άλλες. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2021, ο δήμος Μπάρκιγκ και Ντάγκεγχαμ υπήρξε η περιοχή με τις πιο χαμηλές τιμές στην αγορά ακινήτων.

Ειδικότερα, η συνολική μέση τιμή για αγορά σπιτιού στην εν λόγω περιοχή, υπολογίζεται περίπου στις 304.626 λίρες. Για ακίνητο με τρία υπνοδωμάτια, χρειάζονται κατά μέσο όρο 387.196 λίρες ενώ για διαμέρισμα με δύο υπνοδωμάτια, οι τιμές στην περιοχή ανέρχονται περίπου στις 256.033 λίρες. Όσον αφορά τώρα, στην ενοικίαση σπιτιού, ο δήμος Μπέξλεϊ χαρακτηρίζεται ως ο φθηνότερος δήμος για ενοικίαση στο Λονδίνο, με το συνολικό μηνιαίο ενοίκιο να εκτιμάται κατά μέσο όρο στις 1.191 λίρες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα με τους 10 φθηνότερους δήμους για διαμονή στο Λονδίνο, σύμφωνα με το CNBC.

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας στο χώρο του real estate, ο επικεφαλής της Residential Research της Knight Frank, Τομ Μπιλ, υπογραμμίζει πως οι τιμές στο Λονδίνο ακόμη και μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού δεν κατέγραψαν μεγάλες αυξομειώσεις και συνεχίζουν να κινούνται σε προπανδημικά επίπεδα.

Ωστόσο, παρατηρείται μια αύξηση του ποσοστού των Λονδρέζων που επιθυμούν να μετακομίσουν σε αγροτικές περιοχές καθώς η τάση για τηλεργασία φαίνεται να συνεχίζεται μακροπρόθεσμα. Επισημαίνεται, ακόμη, πως περιοχές όπως το Γουίμπλεντον, το Ντάλγουιτς και το Ρίτσμοντ έχουν καταγράψει τη μεγαλύτερη αύξηση ως προς τις τιμές των ακινήτων τους τελευταίους 12 μήνες, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες θέλησαν να απομακρυνθούν από τα πολυσύχναστα αστικά κέντρα προκειμένου να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο κοντά στην ύπαιθρο.

Το ενοίκιο όμως, σε ορισμένες περιοχές του κεντρικού Λονδίνου έχει μειωθεί. Αυτό συμβαίνει διότι, όλο και λιγότεροι φοιτητές και επαγγελματίες από το εξωτερικό έρχονται να ζήσουν στην πόλη κυρίως λόγω των αυξημένων ταξιδιωτικών περιορισμών. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα, οι μειώσεις αυτές στις τιμές υπολογίζεται ότι αγγίζουν το 14% -15%.

 

Διαβάστε ακόμη

«Μάχη» για τη μεζονέτα της Κ. Ζηρίδη στην Κηφισιά

Φοροδιαφυγή: Οι «προνομιούχοι» που γλιτώνουν με πρόστιμα αντί λουκέτου

Η Τράπεζα Πειραιώς πουλάει την DORY και «ζορίζει» την εθελουσία, τα funds σφάζονται στην ποδιά της PQH, έτοιμο το πρώτο εργοτάξιο για τη γραμμή 4 και τα νέα αφεντικά της Jetoil που παλεύουν με τα χρέη