Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

(Upd 14:07) Με απώλειες περί το 0,85% συνεχίζει το ευρώ μετά την άνοδο που κατέγραψε με το κλέισιμο της συμφωνίας Ελλάδας – πιστωτών. Ετσι αυτή την ώρα (14:07) βρίσκεται στο 1,1068 έναντι του δολαρίου.

Νωρίτερα, το κοινό νόμισμα κατέγραψε άλμα στο $1,1165 μετά τη συμφωνία για την Ελλάδα, ενώ νωρίς το πρωί και όσο κρατούσαν οι ολονύχτιες σκληρές διαπραγματεύσεις  κινούνταν πτωτικά.

Το κοινό νόμισμα υποχώρησε και το γεν σημείωσε άνοδο εν μέσω αναζήτησης ασφαλών “καταφυγίων” μετά τις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών.

Τα σκαμπανεβάσματα στις ελληνικές διαπραγματεύσεις προκάλεσαν πλήγμα στην ανθεκτικότητα του κοινού νομίσματος, το οποίο αν κι έχει καταγράψει άνοδο 3,9% το β’ τρίμηνο, υποχώρησε τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η ελπίδα ότι μια συμφωνία μπορεί να βρεθεί ώθησε στιγμιαία το ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα ανοδικά 0,4%.

“Η αντίδραση της αγοράς είναι απρόσμενα ήσυχη. Η απουσία συμφωνία και η σκληρότητα των όρων είναι εξόφθαλμα αλλά οι επενδυτές περιμένουν για το αποτέλεσμα και δεν προσπαθούν καν να το προβλέψουν” τονίζει ο Steven Englander, αναλυτής στην αγορά συναλλάγματος στην Citigroup Inc.

Το ευρώ υποχώρησε νωρίτερα τη Δευτέρα 0,4% στο 1,1117 έναντι του δολαρίου, έχοντας φτάσει σε χαμηλό ημέρας έως και το 1,1096. Έναντι του γεν υποχώρησε 0,8% στο 135,86. Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται 0,5% στο 122,21 έναντι του δολαρίου.

Το αυστραλιανό δολάριο υποχωρεί 0,23% στο 0,7429 έναντι του αμερικανικού.