Ο Μπερνάρ Αρνό, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, έχασε 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του μέσα σε μία μόλις ημέρα εν μέσω ανησυχιών ότι η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας θα μειώσει τη ζήτηση για είδη πολυτελείας.

Ο ιδρυτής της LVMH – στο χαρτοφυλάκιο της οποίας περιλαμβάνονται τσάντες Louis Vuitton, η σαμπάνια Moët & Chandon και οι δημιουργίες του οίκου Christian Dior – είδε τον πλούτο του να εκτοξεύεται στο μεγαλύτερο μέρος του 2023, καθώς η αξία των μετοχών των ευρωπαϊκών εταιρειών πολυτελείας εκτινάσσονταν.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, την Τρίτη, έχασε μερικά από αυτά τα κέρδη. Οι μετοχές της LVMH υποχώρησαν κατά 5% στο Παρίσι – καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και πάνω από έναν χρόνο – εν μέσω μιας ευρύτερης πτώσης που διέγραψε περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια από τον ευρωπαϊκό κλάδο της πολυτέλειας.

Ωστόσο, ακόμη και μετά το sell off, ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος εξακολουθεί να έχει καθαρή περιουσία ύψους 191,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Η περιουσία του έχει μεγαλώσει κατά 29,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής φέτος.

Η διαφορά μεταξύ της περιουσίας του Αρνό και του Έλον Μασκ της Tesla του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, έχει συρρικνωθεί σε μόλις 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η «βουτιά» της Τρίτης ήρθε έπειτα από ένα μακροχρόνιο ράλι στην τιμή της μετοχής της LVMH, η οποία εξακολουθεί να είναι ενισχυμένη κατά 23% για το έτος. Ο δείκτης MSCI Europe Textiles Apparel & Luxury Goods Index έχει αυξηθεί κατά 27%.

Οι συμμετέχοντες σε συνέδριο που διοργάνωσε η Morgan Stanley στο Παρίσι επισήμαναν μια «σχετικά πιο υποτονική» απόδοση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Έντουαρντ Όμπιν, αναλυτή της επενδυτικής τράπεζας.

Οι αναλυτές της Deutsche Bank AG Ματ Γκέρλαντ και Άνταμ Κόκραν δήλωσαν σε σημείωμά τους ότι αναμένουν ότι οι επενδυτές θα γίνουν πιο επιλεκτικοί με τις ευρωπαϊκές μετοχές του κλάδου ειδών πολυτελείας, με την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ να αποτελεί πηγή ανησυχίας.

Διαβάστε ακόμη

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για πώληση F-35: Ισχυρότερη από ποτέ η αμυντική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ

Στη Σακελλαροπούλου οι πολιτικοί αρχηγοί για τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης

Enel: Ο αιφνιδιασμός του νέου Ιταλικού μάνατζμεντ που πάγωσε προσωρινά το deal με Macquarie στην Ελλάδα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ