Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, «σκαρφάλωσε» πάνω από τα 42.000 δολάρια εν μέσω ενός απότομου ράλι στα ψηφιακά νομίσματα την Τετάρτη, καθώς η αγορά crypto αναμένει διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τα κρυπτονομίσματα.

Το κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο έως και 9,9% στα $42,305, ενώ βρισκόταν κοντά σε αυτό το επίπεδο στις 2:40 μ.μ. στην αγορά της Σιγκαπούρης.

Την ίδια ώρα, το Ether κέρδισε έως και 7,4%, ενώ το Terra – ένα άλλο κρυπτονόμισμα ανάμεσα στα 10 κορυφαία – έχει καταγράψει άνοδο σχεδόν 20% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko.

Οι επενδυτές περιμένουν το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Τζο Μπάιντεν, που αναμένεται αυτή την εβδομάδα, το οποίο θα περιγράφει τη στρατηγική της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα κρυπτονομίσματα.

Σε μια δήλωση που είχε δημοσιευθεί τις προηγούμενες ημέρες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, η Τζάνετ Γέλεν ανέφερε ότι η προσέγγιση που περιγράφεται στο διάταγμα «θα υποστηρίξει την υπεύθυνη καινοτομία που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη για τη χώρα, τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις».

«Για χρόνια, η αγορά κρυπτονομισμάτων παρεμποδίζεται από την έλλειψη ρυθμιστικής σαφήνειας στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Έινταν Χιουζ, διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας Alpha Impact, σε μήνυμά του την Τετάρτη. «Εφόσον εγκριθούν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές, αυτή θα μπορούσε να είναι μια στιγμή ορόσημο για τον κλάδο».

Σημειώνεται ότι το Bitcoin έχει παγιδευτεί σε ένα εύρος περίπου 35.000 έως 45.000 δολαρίων για μεγάλο χρονικό διάστημα τον τελευταίο χρόνο. Η πιο πρόσφατη ανοδική κίνηση ήρθε παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αναταραχή στις αγορές εμπορευμάτων.

Διαβάστε ακόμα:

Πόσο «πιάνει» σήμερα μία χρυσή λίρα – Η «κούρσα» ανόδου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία

Γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι η στιγμή της αλήθειας για τα κρυπτονομίσματα

Με απώλειες συνεχίζουν οι ασιατικές αγορές – Πάνω από $130 το μπρεντ